Novosti Slovenskega Geocaching kluba

Marec 2019 | info@geocacher.si | www.geocacher.si

 
 

Pozdravljeni, geolovski prijatelji!

Letošnja zima je bila prav sramežljiva! Prvo se je dolge mesece skrivala pred nami, potem pa ko bi že morala zapustiti naše konce, nam je za slabo vest nasula prgrišče snega. Tako so se tudi živali predčasno prebudile in kar organizatorjem Žabjih večerov še dodatno povzroča preglavice. Z marcem se pričenja prvo CITO trimesečje in udeležba vam prinese novi priložnostni spominek!

Mila in suha zima je tako botrovala, da so se vse merjene kategorije rahlo popravile navzgor. Malo so pa doprinesle tudi šolske počitnice, ki smo jih lahko izkoristili ob smučanju in ostalih zimskih radostih, še za obisk kakšne bližnje škatlice. Na domačih tleh je tokrat vsaj en zaklad poiskalo 648 ekip. Razliko od preteklega meseca je pridelalo 478 domačih ekip, tuji obiskovalci pa so vztrajali s 170 ekipami. Vsaj deset zakladov je poiskalo 110 domačih ekip, vsaj dvajset zakladov pa 52 ekip, kar predstavlja dobro desetino vseh aktivnih domačinov! Prek stotih najdb sta se tokrat zavihteli kar dve ekipi! Lestvica najvišje uvrščenih treh se glasi: B_BINN (192), vasili1945 (121) in Zoya83 (76).

Po januarskem boomu smo imeli v februarju le tri geolovska srečanja. Prvo smo se na klepetu in izmenjavi sledljivčkov srečali geolovci iz osrednje Slovenije, sledili so štajerski kolegi na svoji železni lokaciji in za konec je slavil idrijski Indiana Jones ob svojem visokem jubileju, ki so ga dobro zalili kolegi od blizu in daleč! Nove objave, kljub suhem vremenu, še vedno kar dežujejo in je bilo v februarju objavljenih čednih 38 novih zakladkov. Nagrada za Zaklad meseca je šla pa tokrat v Ilirsko Bistrico za zaguljen istoimenski zaklad z uganko Ilirska Bistrica, nekoč in danes ekipe Kinčoropi, ki ima sedaj že tri titule! Vsi nagrajenci pa so en klik stran, zbrani na našem priročnem seznamu.

Čez Atlantik tokrat ni priplulo nič omembe vrednega, oziroma o čemer nismo že poročali. Vseeno, da se ne pozabi, kot omenjeno v uvodu, do konca maja šteje vsaka udeležba na CITO srečanju za spomladanski spominek! Seveda toplo upamo, da se jih boste udeležili čim več in s tem podprli naš najnovejši CITO izziv. Konec meseca pa štarta nova tritedenska akcija, geolovski karneval, ki vam lahko prinese kar šest novih spominkov! Podrobnosti akcije pa preverite na naši spletki. Predvsem se nadejamo vseh ustvarjalcev in znalcev, da nas presenetijo s praznovanjem kreativnosti za zadnjega iz serije. So pa Američani še malo izpilili uradno mobilno aplikacijo in iztisnili par žužkov iz nje.

Ta in naslednji konec tedna sta že pestra z dogodki, v klubu pa že tuhtamo, kaj lahko ponudimo še do konca prvega CITO obdobja. Se pa še vedno priporočamo glede predlogov za Lab serijo okrog Ljubljane, kakšne prigode, ki se vam je pripetila med geolovom, ali za urejanje kratkih novičk na klubski spletki. Skratka pomlad bo pestra!

za SGK
Klemen (aka Kremenčkovi)

Prihaja Geolovski karneval

Bliža se Geolovski karneval. Kot na karnevalskih prireditvah izbirajo najbolj izvirne maske, bodo za Geolovski karneval in pomladno nabirko spominkov največ šteli najbolj izvirni zakladi. Z najdbami zakladov in udeležbo na dogodkih si bo mogoče prislužiti pet spominkov, šestega pa bo prinesla udeležba na dogodku, na katerem bo izpostavljena kakovost ali kreativnost v geolovu.

CITO izziv 2019

Slovenski Geocaching klub vas vabi k sodelovanju v celoletni akciji CITO izziv 2019. Letos bo za nabiranje CITO spominkov na voljo več časa, zato bo tudi izziv trajal do konca novembra 2019. Kdor se bo do takrat udeležil vsaj treh dogodkov in to zabeležil na znanem kartončku, bo v igri za geolovske nagrade na zaključnem žrebanju. Pa še modri planet mu bo hvaležen.

Fizične in virtualne stopnje oziroma točke zaklada

Pri zakladih z več stopnjami je treba stopnje, ki so potrebne za najdbo zaklada, zabeležiti v opisu in jih označiti kot fizične ali virtualne stopnje. Razlikovanje med njimi povzroča včasih težave tudi izkušenejšim geolovcem. Kakšna je torej razlika in kako jih ločimo?

 

Geolovci v Planinski jami

Namig za izlet: Lubnik

Zaklad meseca – Ilirska Bistrica, nekoč in danes by Kinčoropi

Koledar dogodkov


Geolovska orodja: Iskanje zakladov

15. marec 2019 | Sela pri Dobovi

Poučni dogodek s predstavitvijo geolova z aplikacijo Lokus na lokaciji zaklada z uganko, ki že nekaj dni kodra možgane domačim geolovcem.

Žabji večer / Frog evening 2019

15. marec 2019 | Ljubljana, Maribor, Hraše, Rova pri Radomljah

Žabja svatba je letos pohitela (morda je nevesta že v veselem pričakovanju), zato bomo ženinom, nevestam in svatom pomagali čez cesto že jutri, 15. marca. Udeležite se najbližjega dogodka!

Žabji večer / Frog evening 2019: Harije

16. marec 2019 | Harije

Žabja svatba je letos pohitela (morda je nevesta že v veselem pričakovanju), zato bomo ženinom, nevestam in svatom pomagali čez cesto. Na Primorskem tokrat dan kasneje, 16. marca!

Čistilna akcija po Brežiški planinski poti

22. marec 2019 | Čatež ob Savi

Na prvem CITO dogodku v tem delu Slovenije se bomo pridružili PD Brežice in očistili Brežiško planinsko pot.

Skrivnostni bunker K-35 na Škrilju

23. marec 2019 | Kočevska Reka

Ekipa emahana se je specializirala za dogodke z obiskom podzemnih lokacij. Po uspelem obisku Planinske jame je tudi zanimanje za tega ogromno.

Očistimo Kranj 2019

30. marec 2019 | Kranj

Bliža se sezona CITO dogodkov. Tradicionalno čiščenje Kranja je že na geolovskem koledarju. Pogledali bomo, koliko smeti se je nabralo v našem rajonu, in jih seveda pospravili.

srecanje MB Geolovcev

5. april 2019 | Maribor

Mariborski geolovci se kot Trnuljčica (ki jo je poljubil pol človek pol jelen?) prebujajo iz spanca. Spet nas vabijo na tradicionalni klepet na znani lokaciji s ponudbo, ki se ji je težko upreti.

Creation Celebration: Plezanje v geolovu

10. april 2019 | Tacen

Dogodek, s katerim boste ubili dve muhi na en mah: naučili se boste osnove plezanja na T5 drevo in si pridobili šesti pomladni spominek.

Sedmič na Šmarno / Seven (times) up

14. april 2019 | Ljubljana

Nekateri dogodki so stalnica. Sredi aprila bo tako spet treba strmo navzgor na vrh Šmarne gore. Kako nas bodo tam postregli, se dobro ve. Pridete, ali se boste pustili prositi še osmič?

Stara trta 2019

19. april 2019 | Maribor

Češki geolovci se bodo ustavili v Mariboru. Za trgatev bo malo prezgodaj, za geoovski klepet pa ravno prav.

Roadtrip VindenPuntNL Slovenia

19. maj 2019 | Podgrad

Nizozemski geolovci potujejo po Evropi. Tik pred prehodom čez mejo na Hrvaško se bodo ustavili še za geolovski dogodek pri nas. Bodo imeli tudi kako domačo družbo?


To okrožnico ste prejeli kot registrirani uporabnik foruma Slovenskega geocaching kluba. Namenjena je informiranju o novostih na spletnem mestu www.geocacher.si
Prejemanje te pošte lahko izključite : Odjava prejemanja novic
You received this newsletter because you are registered user of Slovene geocaching forum at www.geocacher.si and you opted-in to receive emails sent to multiple recipients.
You can unsubscribe and/or update your subscription preferences: Unsubscribe