Pravila na forumu

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
skrbnik
Administrator
Prispevkov: 1
Pridružen: Sr Jan 18, 2012 7:56 pm

Pravila na forumu

Odgovor Napisal/-a skrbnik » To Jan 24, 2012 9:19 am

:!: Pravilo št. 1: Pišite slovensko

Na forumu želimo vdrževati razumno mero kulturnega pisanja. Tudi oblika sporočila marsikaj pove o pošiljatelju, zato pričakujemo, da bodo sporočila napisana razumljivo. Nikakor ne želimo omejevati vaše kreativnosti pisanja, želimo le, da diskusije ne bi izgubile svojega prvotnega namena. Različne verzije "internetne slovenščine", slengi in narečja v sporočilih niso zaželjena. Uporaba tujih izrazov glede na vsebino foruma ni prepovedana, vendar pričakujemo da se le-ti uporabijo v razumni meri.

:!: Pravilo št. 2: Držite se teme

Kadar želite s kakim sogovornikom deliti mnenja "izven konteksta", opravite to preko zasebnih sporočil ali odprite novo temo, sicer se rdeča nit diskusije hitro izgubi. Nove teme odpirajte v vsebinsko pravih forumih. Odpiranje enakih ali podobnih tem v različnih forumih ni zaželjeno. Naslovi odprtih tem naj kažejo na njihovo vsebino.

:!: Pravilo št. 3: Brez reklam

Ne reklamirajte izdelkov, storitev ali spletnih strani. Namen foruma je prostovoljna izmenjava mnenj in informacij.

:!: Pravilo št. 4: Odgovornost

Storitve, ki jih ponuja forum, so takšne kot so. Forum in moderatorji ne prevzemajo nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo ali za težave, ki bi bile storjene ali povzročene z uporabo njegovih storitev kot so nedostopnost strani, motnje dostopa strani, virusi, napake v katerihkoli informacijah in dokumentih posredovanih s strani foruma. Vsak uporabnik sam odgovarja za svoja dejanja in sporočila.

:!: Pravilo št. 5: Intelektualna lastnina

Forum ima pravico do neobjave, krajšanja ali spremembe vseh prispevkov uporabnikov, če ti prispevki kršijo pravila te strani. Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine.

:!: Pravilo št. 6: O ukrepih moderatorjev se ne razpravlja

Moderatorji so pri svojem delu avtonomni, njihove odločitve in ukrepi so dokončni. Diskusija o njihovih ukrepih ni predmet debate na forumu.


:idea: Postopki ob kršitvi pravil

Sporočila iz napačnega foruma bo moderator po svoji presoji premaknil v pravega. Če vaše sporočilo izgine, preverite v drugih forumih, če je bilo premaknjeno. Moderator lahko vzroke za svojo odločitev pojasni. Sporočila, ki bodo vsebovala žaljivosti, opolzkosti ali neprimerno vsebino bodo prestavljena in zaklenjena ali odstranjena. Uporabnik, ki se ne bo držal teh pravil pa bo opozorjen in ob ponovni kršitvi odstranjen iz foruma.

Pravila dopolnjujejo in vključujejo izjavo, ki jo je uporabnik sprejel ob registraciji na forumu.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost