Godla

Wherigo (Where I go? – Kam grem?) je orodje za ustvarjanje in igranje GPS avantur v realnem svetu.
Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Godla

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Pe Feb 17, 2012 7:17 pm

Po prvem slovenskem Wherigotu v Kamniku, ki me je res navdušil, sem se zadeve lotil še sam. Dela je bilo kar veliko, sploh zame, ki sem pri še tako telebanskem programiranju dejansko en trot. Prvo, kar sem ugotovil je bilo to, da je wherigo builder ena zeta verzija iz kamene dobe. Tako sem zajahal urwigota, katerega lahko sedaj toplo priporočam. Je dokaj uporabniku prijazen in tako za začetnika kar prava stvar. Po pravici pa moram povedati, da se od res preprostega Wherigota, kot je Plečnik v Kamniku ne bi premaknil niti za centimeter, če ne bi dobil res uporabne odprte kartuše wherigota iz Nemčije. Na njej sem se učil, kako se postavlja vprašanja, da zadeva štima, kako nastavi tajmer, zato lahko rečem samo HVALA mucku, ki mi je to kartušo zrihtal. In sedaj? Zadeva je pri Vrsotu, upam, da bo kmalu objavljena, treba je bilo hiteti, saj je kartuša dokaj namenska, povezana ne le z godlo, temveč tudi godlarji. In kdaj bi bil boljši čas za objavo, kot pred njihovim vsakoletnim sprevodom. Torej, več tednov programiranja, slepih ulic, neuspehov in kar nekaj sprehodov po vasi kjer leži, je dalo rezultat. Ta je sedaj pred vami. Preizkušen je bil s programom openwig in delal brezhibno. Upam, da tudi ob vaših pohodih, v drugih programih oz. na garminih ne bo težav. Drugače pa sporočite, bomo videli, če in kaj se da narediti. Zakaj če? Ker je vse skupaj, ne glede na zanimivost in atraktivnost dejansko še precej beta, da ne rečem zeta verzija... Če se boste lotili zadeve, boste morebiti tudi vi to kmalu ugotovili. Vsekakor...srečno ;)

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Pe Feb 17, 2012 8:27 pm

Evo godlo :) Bi jo že kar jutri skuhala, pa greva na Ptuj, mogoče v nedeljo, če je ne bo prej zmanjkalo.

Uporabniški avatar
tatanata
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: Po Jan 30, 2012 10:12 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a tatanata » So Feb 18, 2012 9:01 pm

Tudi mi smo se danes odpravili iskat svoj prvi Wherigo. Naložili smo Godlo na Coloradota in doma je vse izgledalo super.

Na terenu pa se je zakompliciralo. Na osnovnem oknu ima Colorado 4 polja:
1. locations (1 item = začetek: notri je vse ok slika kotla, dobrodošli...)
2. you see (0 items)
3. invenotry (0 items)
4. tasks (1 item = tvoja naloga). Ko klikneš gor pa je notri samo tekst "tvoja naloga" – kasneje smo na telefonu videli, da bi opis moral biti daljši.

Kljub temu smo na prvi točki prejeli nova navodila in prišli do druge točke, kjer smo v inventar dobili novo opremo (item). Vendar se, ko klikneš gor, odpre samo tekst = ime opreme. In tu se je zgodba končala. Nekajkrat smo se sprehodili med prvo in drugo točko, klikali različne kombinacije, vendar nadaljnjih navodil nismo dobili.

Glede na to, da je to naš prvi wherigo je čisto možno, da nekaj delamo narobe. Je imel še kdo podobno težavo?

Uporabniški avatar
Kobav
Bunkelj
Prispevkov: 5
Pridružen: Če Feb 09, 2012 8:12 am

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a Kobav » Ne Feb 19, 2012 8:52 pm

Sicer je splošna tema, ampak vprašanje vpišem kar sem.
Imam Garmina Oregona in sem naložil gor Kamniški WhereIgo (smo ga obiskali danes). Ko štartaš napiše kam moraš iti. V tem primeru do Želežniške postaje, klikneš in dobiš podatet 376m SZ. A je kakšna varianta, da bi dobil to točko na zemljevid? V Kamniku ni bil problem priti do postaje, ker je bila razdalja kratka in lokacija znana. Jaz sem izklopil WhereIgo in šel na zemljevid in videl na postajo zastavico (waypoint) in si rekel super, ampak sem kmalu ugotovil, da ta zastavica spada k multiju Kamn(i)k.

Da povzamem: ali lahko na WhereIgo dobim zemljevid z naslednji točko, ki jo iščem?

Hvala
matej

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Ne Feb 19, 2012 9:34 pm

Mislim, da zemljevida ne moreš videti. Pa saj ga po moje ne rabiš, pač slediš puščici po najbolj logočni poti.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Feb 20, 2012 8:01 am

Kot sem že zapisal, je bila zadeva večkrat preizkušena z openwigom. Tudi tri dosedanje najdbe kažejo, da s cartridge ni nič narobe. Seveda pa je drugo vprašanje kompatibilnost z gps-i, toda če je tako, je to žal še en splošen problem, ki je obtičal skupaj z drugimi težavami tam nekje v letu 2008. Bi pa opozoril na dve stvari. Kot prvo je pomembno, da se sname prava verzija. Ko na wherigo.com klikneš download moraš izbrati napravo na kateri boš igral. Mislim, da je možna izbira med tremi vrstami garminov, ostali izberete pocket pc. In še drugo, kjer se večini zatakne. Spet govorim za openwig. Ko prideš v cono (inside), greš vedno v osnovni meni, inventar, potem moraš pa kliknit mislim da je action, potem command, potem ime cone in potem dobiš vprašanje. Nekaj klikanja, zakaj je to potrebno ne vem. In še nekaj. Vse cone so zunaj in na varnih mestih (torej ne nekje sredi ceste). Včasih je enostavno potrebno počakati, da se gps umiri. In še en namig. Ko greste do cone svetnik, pojdite okoli župnišča, ne skozi podhod. Ker vam v podhodu zmanjka signala, ob cerkvi pa je slabši, vam res lahko kdaj kaže, da morate v cerkev, kot mi je eden, ki je potem na žalost obupal, sporočal... Če vseeno ne bo šlo, me pa kontaktirajte, če bom le imel čas, gremo lahko skupaj...

Uporabniški avatar
zanejc
Zelenec
Prispevkov: 41
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 6:35 am

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a zanejc » Po Feb 20, 2012 2:37 pm

S programom Whereyougo nam je šlo super,samo doma ko sem preverjal začetne koordinate sem opazil da nekaj ne štima in sicer sem potegnil podatke za garmina namesto za pc, od tod dalje samo super. Najboljše je pa časovnica(timer), jaz sem jo vzel resno sin pa ne, mene je spustilo skozi sina pa opzorilo da je prepočasen in ga vrglo nazaj na začetek časovnice.
Upam da bo nastalo več takih keškov.
Hvala Gumpi.

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Po Feb 20, 2012 4:51 pm

na Nokio E52 sem naložil OpenWIG.jad in zadeva ne vem če ravno dela, ker kaže Locations(1), Inventory (0), You see (0) in Tasks (1). Kot razumem, bi moralo nekaj bit v Inventory?

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Feb 20, 2012 5:56 pm

He, he, he. Ne prehitevaj. Da boš imel kaj v inventoriju, boš moral biti pa kar na mestu zločina :lol:

Uporabniški avatar
gregorbe
Zelenec
Prispevkov: 43
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 9:48 am

Re: Godla

Odgovor Napisal/-a gregorbe » To Feb 21, 2012 1:15 pm

S programom OpenWIG lahko koordinate ročno vneseš in prideš diretkno na kraj zločina ;) Naprej pa na žalost ne deluje več, saj se ne da klinit na predmet v inventoriju...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost