Stran 1 od 1

Spam

Objavljeno: So Sep 01, 2012 7:26 am
Napisal/-a bubiji
Saj vem, da je očitno ampak v zadnjih tednih je na tem forumu naval spamerjev in avtomatsko registriranih uporabnikov. Se da na tem področju kaj narediti?
ReCAPTCHA je že v redu, a jo kot kaže znajo zaobiti. Verjetno tudi e-mail verifikacija ne deluje več saj znajo na njo avtomatsko odgovoriti. Svoj čas smo dodajali nova polja pri registraciji, ki so bila obvezna in so morala vsebovati točno določeno besedo (prepisati ali uganiti kakšno besedno geslo, ponovitev kakega drugega polja, za predlog bi dal vpisati kakšnem oseben podatek, recimo EMŠO, ki se sicer v bazi ne bi shranjeval ampak bi bilo zaradi definirane strukture možno precej dobro filtrirati pravilne vnose od nepravilnih).

Re: Spam

Objavljeno: So Sep 01, 2012 10:20 am
Napisal/-a Geobunkelj.si
Ja, ravno razmišljam, kaj bi bilo najbolje.

Mislim, da bom vklopil potrjevanje registracije s strani admina in tako že pred odobritvijo preveril email na spam listi.

lp, Aleš

Re: Spam

Objavljeno: So Sep 01, 2012 10:26 am
Napisal/-a bubiji
Glede na tempo registracij bi bilo to kar ustrezno, ja... Mimogrede, sem že malo pozabil kakšne opcije ima administrator phpBB-jev: a je kaka opcija, da mora imeti uporabnik vsaj en odobren post, preden lahko objavlja brez odobritve moderatorja? Nekaj podobnega ima Wordpress za komentatorje ...

Re: Spam

Objavljeno: So Sep 01, 2012 10:35 am
Napisal/-a Geobunkelj.si
Te opcije nisem našel. Sem nastavil, da admin potrjuje registracije. Mislim, da bom to frekvenco novih registracij zmogel brez težav :)