Stran 1 od 1

Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: To Jul 01, 2014 6:41 pm
Napisal/-a I.Catch.One
Živjo! :)

Približno vem, o čem se gre pri GeoCatchingu, ni mi pa par stvari jasnih.
Našla sem eden zaklad, zdaj pa me zanima, kaj je zdaj s tem? Zaklad je drugače slaboohranjen, prebrala sem da naj bi bil noter svinčnik, blokec/beležkica in zakladek. Bila je samo beležka. Kaj se napiše v to beležko? Zanima me tudi, če je stvar samo v tem, da se pač izmenjujejo stvari? To pomeni, da kar najdeš vzameš in pustiš naslednjemu nekaj drugega?
Naj še povem da sem do tega sploh prišla, ko sem našla Travel Bug, se pravi tisti obesek. Rada bi še pojasnilo tega. Ima to kaj pomena pri iskanju ali ne in kaj storiti ko to najdeš?
Zanima pa me še, kdo sploh prvi skrije te zaklade in ali vsakemu zakladu pripada obesek?

Najlepša hvala za odgovore! :D

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: To Jul 01, 2014 6:59 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Za začetek predlagam branje http://www.geocacher.si/forum/viewforum.php?f=25 ali http://www.geocacher.si/forum/viewforum.php?f=16.

Potem pa ponovno vprašaj, bomo rade volje odgovorili.

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: To Jul 01, 2014 8:02 pm
Napisal/-a jean
Če je zaklad slabo ohranjen lahko lastniku to tudi napišeš v svojem vpisu (logu) na geocaching.com. Lahko izbereš tudi tip zapisa "Needs Maintenance". V tem primeru logiraj 2x. Enkrat found it, drugič needs maintenance in napiši kaj je narobe.

Izmenjava stvari v keških je stvar osebne želje. Najbolj je to všeč družinam z majhnimi otroci. Ta stari se radi samo podpišejo.

Travel bugi imajo svoj namen in cilj. Če ga vzameš, ga zabeležiš na geocaching.com. Moraš ga pa dati čim prej v drug zaklad, najboljše v takšnega, da bo bližje cilju! Travel bugov ne smeš obdržati zase. Njihov cilj je potovati po zakladih.
http://www.geocaching.com/track/

Ni nujno da ima vsak zaklad travelbug. V nekaterih zakladih tudi ni prostora za to.

Dodatno branje.
http://www.geocacher.si/materiali-in-ve ... -zakladov/
http://www.geosledec.si/sledljivi-predmeti-v-zakladih/
https://www.geocaching.com/track/travelbugfaq.aspx
http://support.groundspeak.com/index.ph ... page&id=57
Za začetnike pa je tu še nekaj novic, a zaenkrat še ne tako specifično o trenutno zastavljenih vprašanjih.
http://www.geocacher.si/category/baza-z ... zacetnike/

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: To Jul 01, 2014 11:00 pm
Napisal/-a I.Catch.One
jean, glede Travel Buga, a ga je potrebno vstaviti v enega od zakladov ali ga lahko nekje pustim. Sprašujem, ker sem ga sama našla na avtobusni postaji. :)

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: To Jul 01, 2014 11:58 pm
Napisal/-a icabrian
Hmm, na toliko vprašanj je težko odgovoriti na forumu. Morda bi bilo bolje, če bi se na geolovu pridružila komu izkušenejšemu in nekaj zakladov našla v družbi. Priložnost za to sta recimo srečanji v Piranu http://coord.info/GC56YHH in na Bledu http://coord.info/GC56MBK

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: Sr Jul 02, 2014 6:29 am
Napisal/-a bubiji
I.Catch.One
Glede TravelBuga: travelbug se prenaša iz zaklada v zaklad. Le tako ga lahko drugi najdejo. Če si ga našla izven zaklada, si ga našla po (ne)sreči, saj ga je kot kaže nekdo izgubil. Druga možnost je, da ga daš kakemu drugemu geocacherju (iskalcu zakladov), pa ga bo on nesel naprej. Pri travelbugih je treba vedno upoštevati, da so last nekoga drugega, ki ga je v svet poslal z nalogo. In v duhu igre je, da mu pri tem pomagaš. Poleg klasičnih travelbugov boš našla tudi druge sledljivčke, najpogosteje kovančke, ki imajo prav tako neko kodo, prek katerih jih sledimo. Zato je prav, da se vsak najden sledljivček logira na spletni strani.

Glede GeoCachinga: To je sicer dokaj preprosta igra, a za začetek je treba poznati nekaj pravil in si pridobiti izkušnje. Zato si le preberi to, kar so ostali poslali. Tudi sam priporočam, da najdeš kakega izmed "starih mačkov", ki ti bo pokazal par zakladov in te naučil osnovnih fint. Sam sem bil samouk in sem prvih 10 zakladov našel z mukami :) Povej, iz katerega kraja si, pa se bo kak lokalni geocacher oglasil in gresta (greste) skupaj.

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: Sr Jul 02, 2014 7:25 am
Napisal/-a Ljubljanski pirati
bubiji napisal/-a:I.Catch.One
Povej, iz katerega kraja si, pa se bo kak lokalni geocacher oglasil in gresta (greste) skupaj.
Se podpišem ...

Je dosti lažje, če najprej doživiš in potem prebereš.

Re: Kaj je GeoCaching?

Objavljeno: Po Jul 07, 2014 5:01 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Na Bledu bom tudi jest, tako da lahko stopiš do mene in me pocukaš za rokav, pa bom kaj razložil ...