Stran 1 od 1

Štrikanje

Objavljeno: Pe Maj 04, 2018 5:23 am
Napisal/-a jpavli
Zadnjič na eventu v kamniški Beli je tomsetki predlagal izvedbo kakšnega tehničnega eventa. Takoj mi je padla na pamet kombinacija plezalnih/tehničnih T5 izpod Šmarne gore.
Opreme imam kar nekaj(na posojo), tehničnega znanja o štrikanju pa tudi malenkost za pošerat. Zanima me, če je še kakšen interesent za tak event drug teden, idealno bi bilo popoldan kakšen dan...predvidoma za vikend že odhajam proti severu.

Program bi zajemal:
-različne tehnike vzpenjanja po vrvi(in brez) (plezanje z alpinističnimi pripomočki(T block, minitraction, improvizirana prižema iz prusika))
-(samo)varovanje pri plezanju
-napeljevanje vrvi
-abzajlanje(alpska in canyoning tehnika, top rope)

Pomojem bi bilo najbolje na kakšni jasi okrog vznožja, kjer je par dreves na katerih lahko povadimo in se potem tehnike preizkusi še na T5 keških spodaj. Vse skupaj seveda na lastno odgovornost :P

Če je še kakšen predlog, le pogumno. Mogoče se lahko iz tega naredi še kakšen canyoning event drugi teden v avgustu.

Re: Štrikanje

Objavljeno: So Maj 05, 2018 10:21 pm
Napisal/-a krossnik
Ideja je vsekakor odlična in na pravem mestu. V preteklosti je že bilo že kar nekaj eventov, katerih glavna ali stranska aktivnost je bila tudi plezarija (GeoMaribor eventi, Geolovski piknik...) in zanimanje je bilo zmeraj veliko, saj večina nima niti osnovnega znanja, skoraj noben pa nima opreme. In strinjam se, da je takih plezalno-tehničnih dogodkov premalo.
Kar se pa udeležbe tiče, mislim da bo več interesa, če se organizira dogodek, saj boš tako privabil marsikoga, ki drugače ne bi prišel, glede ustrezne lokacije pa si že sam podal odličen predlog.

Vsekakor pa me zanima canyoning in tvoji postavljeni zakladi po različnih soteskah, saj imajo zanimive D/T kombinacije ;) Glede tega pa bi se lahko pomenila na katerem od dogodkov...

Re: Štrikanje

Objavljeno: To Maj 08, 2018 1:40 pm
Napisal/-a Kinčoropi
Strinjam se s krossnikom. V kolikor prijaviš event, boš imel zagarantirano velik obisk, če ne drugega zato, ker bi ljudje prišli po T5 keške, ki jih sicer sami ne bi nikoli pobrali. V kolikor pa upaš, da se bo tu na forumu zbralo dovoljšne število ljudi za izvedbo česa takega, pa se ne bo.
Torej, če bi želel organizirati event, kar korajžno, obisk zagotovljen. Seveda pa je potrebno poslati opis dogodka v objavo vsaj 14 dni pred dogodkom. Sam imam kolega, ki je profi v arboristiki (eden začetnikov tega v SLO in profesor na Srednji gozdarski šoli) in obvlada tudi druge, naprednejše tehnike (s specialno opremo) plezanja na drevesa. Povabil bi ga zraven, samo ne vem kako je kaj s časom.

Sicer pa bi kakšen ne prezahteven canyoning zanimal tudi mene.

Štrikanje

Objavljeno: Sr Maj 09, 2018 10:00 pm
Napisal/-a Kremenčkovi
Tudi mi smo interesenti za uk, naši fantje bojo zrasli in ne bi znal niti kupiti prave opreme. Kot se spomnim pogovorov, smo takoj na stotki €. Fino bi pa bilo tekom let sestavit opremo tudi za T5 keškanje.

Imam pa občutek, da se do tvojega odhoda ne bomo zmenili, drug termin se nam pa prekriva z dopustom.

Re: Štrikanje

Objavljeno: Če Maj 10, 2018 12:29 pm
Napisal/-a jpavli
hja, event bo...ampak tole z planirajnem več kot nekaj dni v naprej je kar teško. Predvsem zaradi vremena. Skratka ko bom vedel bolj natančno bom naredil event na GC strani. Tnx za suport!

Re: Štrikanje

Objavljeno: To Avg 21, 2018 12:09 pm
Napisal/-a VolkD
Kaj pa recimo event, kjer bi se kaj naučili o GPS napravah ?