Stran 1 od 1

Koronavirus in geolov

Objavljeno: Če Mar 12, 2020 6:20 am
Napisal/-a Aleksander
V pogojih pandemije bi se mi zdelo odgovorno od geocaching HQ, da globalno prekliče vse dogodke, dokler pandemija ni preklicana.

Re: Koronavirus in geolov

Objavljeno: Pe Mar 13, 2020 9:35 pm
Napisal/-a Kremenčkovi
HQ je dal razglas na vse dogodke v bližnji prihodnosti - https://coord.info/GL10X8YWR

Re: Koronavirus in geolov

Objavljeno: So Mar 14, 2020 10:31 am
Napisal/-a icabrian
V teh razmerah bi bilo odgovorno predvsem od vsakega posameznika, da posluša nasvete in prilagodi svoje ravnanje, ne pa da spušča gregorčke, ker pač ni izrecno prepovedano. Taki pozivi na HQ so samo prelaganje odgovornosti na nekoga drugega. Pomembno pa je, da opozorila o tem, da je treba poslušati in izvajati priporočila lokalnih javnozdravstvenih služb, pridejo tudi iz HQ. In so prišla - https://www.geocaching.com/blog/2020/03 ... ity-first/ - in bi prišla tudi brez debat po forumih.

V Sloveniji so že arhivirani praktično vsi prihajajoči geolovski dogodki, pa trenutno niso prepovedani, ampak samo zelo odsvetovani. Tisti, ki niso, pa še bodo. Za našo Šmarno goro lahko rečem, da bo dogodek izpeljan samo v primeru, da ne bo ne prepovedan ne odsvetovan. V praksi je to 99,9 % možnosti, da bo prestavljen. Glede mega-dogodka pa ste itak dobili obvestila.

Re: Koronavirus in geolov

Objavljeno: So Mar 14, 2020 12:38 pm
Napisal/-a Aleksander
icabrian napisal/-a:
So Mar 14, 2020 10:31 am
Taki pozivi na HQ so samo prelaganje odgovornosti na nekoga drugega.
- in bi prišla tudi brez debat po forumih.
Se ne strinjam glede prelaganja na drugega. Danes imamo totalne panike v bunkerjih in brezbrižneže v prenatrpanih gostilnah. Vsak od nas spada nekam vmes. Tudi geolovci. HQ ima odgovornost, da na svoji infrastrukturi, ki jo nudi, prepreči brezbrižneže.
Debate po forumih? Marsikaj se piše po forumih, zakaj se ne bi o resnih temah? Tudi ni vseno, kdaj se kaj objavi. Pravočasno ali prepozno.