Pobuda za GC HQ, project-gc

Vprašanje, navodila in napotki glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti,...
Odgovori
Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a bubiji » Pe Apr 08, 2016 8:13 am

Ali obstaja kakšna stran, baza podatkov končnih koordinat teh presnetih misterijev, multijev, wherigojev in podobnega smetja, ki mi omogoča, da bi zlahka prišel do vpisa v logbook? Ali pa, da bi enostavno ukinili pravilo, da se moraš podpisati v resničen, fizičen logbook? Saj je za smeškota na spletnem zemljevidu popolnoma dovolj, da se vpišeš prek GC.com spletne strani. Hkrati glasujem, da se ukinejo vse težavnostne stopnje, ki presegajo matriko 2/2.
Zadnjič spremenil bubiji, dne Pe Apr 08, 2016 6:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a icabrian » Pe Apr 08, 2016 11:21 am

Kaj te je pa danes razhudilo? :?:

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a bojank » Pe Apr 08, 2016 12:02 pm

bubiji napisal/-a:Ali obstaja kakšna stran, baza podatkov končnih koordinat teh presnetih misterijev, multijev, wherigojev in podobnega smetja, ki mi onemogoča, da bi zlahka prišel do vpisa v logbook?
A si tukaj naredil lapsus? Bolj razumljivo bi bilo "ki mi omogoča".
Po mojem vedenju SGK nima takih strani ali baz. Povprašaj še kje drugje.
Sam, pa še nekaj jih poznam, interno (zase) vodimo arhiv oziroma imamo nekje zabeležene rešitve vseh teh "presnetih nadlog in podobnega smetja".

Uporabniški avatar
Ljubljanski pirati
Geolovec
Prispevkov: 107
Pridružen: To Feb 18, 2014 1:31 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a Ljubljanski pirati » Pe Apr 08, 2016 12:41 pm

bubiji napisal/-a:Ali obstaja kakšna stran, baza podatkov končnih koordinat teh presnetih misterijev, multijev, wherigojev in podobnega smetja, ki mi onemogoča, da bi zlahka prišel do vpisa v logbook?
Tudi mene zanima, kot bojank-a, kako je s tem.
Drugače pa vem, da obstajajo take in drugačne poti do končnih koordinat. Priznam, da vseh tudi sam nisem rešil, sem pa vsaj v 98% prišel do rešitve sam ali pa s pomočjo koga, ki ga je rešil. Največkrat sem nerešene z moje strani logiral takrat, ko smo bili na skupnih potepanjih.

Ta debata, kako, zakaj, in, če, ter, pa, ne bo vodila do skupnega mnenja, to vem zagotovo.

Uživaj v igri in jo igraj zase, ne zaradi statistike in primerjanja z drugimi. V kolikor potrebuješ kdaj kako pomoč pri katerem ti ne gre, pa le povprašaj koga, ki jo je rešil. Mislim, da ti bo rade volje pomagal.

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Pe Apr 08, 2016 3:10 pm

Ne vem če je poanta v tem da do "smetja" prideš tako, da ti nekdo pove celotno rešitev ali koordinate. Vsaj delna soudeležba je nekako pričakovana.

Uporabniški avatar
Kremenčkovi
Geolovec
Prispevkov: 180
Pridružen: Če Jul 03, 2014 11:08 am

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a Kremenčkovi » Pe Apr 08, 2016 4:56 pm

Striček Google hitro odkrije kaj uporabnega npr. https://www.google.si/webhp?hl=sl#hl=sl ... g+solution Lani, ko so shekali geochecker (o čemer smo pisali), je množica podatkov ušla na splet. V trenutku so se pojavile razne FB skupine, kjer se je dalo dobiti xls preglednice s podatki. Seveda so bile zelo hitro odstranjene, še vedno pa si nekateri geolovci pomagajo tudi z https://www.facebook.com/groups/geocachingpuzzlehelp/ S tvojim Wartenbergom smo se ukvarjali okrog 5 ur, bi bila ista avantura, če bi se le sprehodili do končne točke? Kako gledaš na to zadevo z očmi postavljalca. Menim, da še največ podatkov uide na plano od ust do ust, mar ne? Zato pa imamo telefonske imenike polne raznih geolovskih vzdevkov. :mrgreen:

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a bubiji » So Apr 09, 2016 6:38 am

Vidim, da smo večinoma istih misli. Naj torej lovci na +1 igrajo svojo igro, ne delajo pa škode na dobrih, skrbno pripravljenih zakladih, ki so slovenski sceni lahko v ponos. Škode? Zbijanje % FP in čudni zapisi v dnevnikih, ki čisto zgrešijo tako pot do zaklada, vmesne točke in včasih celo končno točko pustijo mešane občutke pri tistih, ki se zaklada še niso lotili in ki oklevajo, ali je nek 4/4 zaklad res vreden truda ali gre le za nepotrebno kompliciranje.

P.S.: bojank: hvala za opozorilo, res sem se zatipkal. Misli so šle svojo pot, besede pa svojo :) Popravljeno.
Slika

Uporabniški avatar
Sokol^2
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: Pe Dec 25, 2015 1:41 am

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a Sokol^2 » So Apr 09, 2016 8:51 am

Dr.gumpi je napisal eno dobro kolumno na to temo: http://goo.gl/AedZ8F. Tu nimam kaj veliko dodati. Pa saj se ponavadi že iz vpisa vidi - če je neka stopnja precej posebna in v logu daljšem od "HZZ" ni niti besedice o njej... Dokler vemo, da je to nekaj kar ni dobro za skupnost in tega ne odobravamo (kot naprimer, da se nekdo "znajde", ko ogoljufa državo), še ni tako slabo. ;)

Meni je občutek neprimerno boljši, če se sam prikopljem do rešitve.To je precej bolj verjetno pri tistih, kjer ne rabiš ugibat poti misli od avtorja in tiste iz lastnega zelnika! Kadar mi res "ne kapne" in se obrnem na pomoč, sem vesel, če mi sogovorec ponudi samo naslednjo bilko in mi ne izda takoj vsega (za kar je treba najmanj razmišljat).

Tudi odkrivanje sledljivčkov, ki jih nisem vsaj v živo videl, zame spada v isto kategorijo.
bubiji napisal/-a: P.S.: bojank: hvala za opozorilo, res sem se zatipkal. Misli so šle svojo pot, besede pa svojo :) Popravljeno.
Luka mislim, da se nisi zmotil. Verjetno si "ki mi onemogoča" navezal na smetje in ne na stran z podatki. Je pa res, da je poved dvoumna.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Pobuda za GC HQ, project-gc

Odgovor Napisal/-a VolkD » Po Apr 25, 2016 12:07 am

Ah no, vsakemu svoje. Eni potrebujejo 5/5, da se sploh lotijo. Meni je kar prav, da so te oznake, saj se na 4 za teren sploh ne odpravim.
Nekoč sem za 3,5 znosil na kup ogromno kamenja in vej, ker se z eno samo roko nisem mogel povleči na drevo.

Torej sem sebi našel mejo. No ostane še problem šuma, ki se pojavi ob različnem ocenjevanju teže, ampak s tem računaš, povohaš okrog zakladka, pogledaš na google zemljevide in,... greš nad zakladek ali pa drugam.

Oznake je prav da so, prav je da so zakladki različne teže.
Se pa včasih zgodi, da ti v neki situaciji pamet dobesedno odpove. Kaj odpove, naravnost žaljivo za samega sebe je, da se ti zgodi kaj takega kot se je meni,...

Ne da nisem našel zakladka, ne ne,... ( našel sem že take, ki še sam nisem verjel, da so. Majhne, zvito skrite,...) mnogo huje se mi je zgodilo...
v enem od tipa lost place nisem uspel najti bowling prostora v nekem hotelu. Ne moreš verjet. V dvoje sva bila in prečesala sva stavbo po dolgem in počez. Ok bova to preskočila in našla na koncu, mogoče se gre za kako besedno igro, mogoče je to kje na sliki,.... Po skoraj treh urah sva obupala.
In takrat bi taka baza res prišla prav. Jaz bi temu rekel klic v sili,.... sonce gre že dol, pa 120km je še do doma. Ampak,... da bi šel pa povsem mimo naravnost do loga, to mi pa na pamet ne pade. Bi mi vzelo vse veselje.
In sem si privoščil ta klic, klic v sili. "kje za vraga je v tem in tem kraju bowling steza, steze ?"
In potem sva s sogovornikom govorila eden eno, drugi pa drugo. Povsem mimo. Sonce je zašlo. Konec dneva.
Naslednji dan sem spoznal grozno dejstvo.

Ko ravno misliš, da si pač zaje*al eno bowling stezo, ugotoviš, da si zgrešil en cel hotel !!! Torej celo stavbo!
In takrat bi res nekaj dal za tako bazo,...

Pa bi res? Kaj pa vem, ni ravno fino, če si v celoti prikrajšan za zgodbo. Jaz sem odšel domov. Zaklad me še čaka, torej še enkrat pregledat celotno stavbo, tokrat upam, da pravo, in doživeti zgodbo. Saj v tem je menda čar te igre. Taka baza bi me verjetno prikrajšala za ta čar. Bolje, da je ni. Bom šel pa še enkrat na Krk.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost