Predmeti v zakladkih

Vprašanje, navodila in napotki glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti,...
Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a bubiji » Ne Jun 03, 2012 1:51 pm

Živijo!
Sicer morda očitna tema in s klepetanjem na forumu ne bomo nič rešili ampak vseeno se moram skašljat. Občasno me res pogreje, kaj vse ljudje puščajo po zakladkih. Na naši kratki poti smo poleg primernih predmetov za menjavo našli bolj ali manj primerne reklame, zamaške za plastenke, plastiko kar tako, kulije, ki jim je nekdo pokradel vzmeti ali tulec s črnilom, pretečena zdravila, čokoladice, ... Dobro, vsak pač vzame iz zakladka tisto, kar mu odgovarja, ampak zakaj za vraga je treba notri metati smeti? Mar nekateri geolovci resnično mislijo, da se bomo razveselili ovitkov od čokolade in pa reklam za spodnje gate - ni važno kako sexy punčke ali fantki so gor?!? Oz. ali sem sam čuden?
P.S.: Pa vse pohvale tistim, ki v keške skrivate unikatne in lastne predmete (origami, geosrček, ročno izdelani hroščki, ročno poslikani/popisani kamenčki, ...). Pogled na tak zakladek je res lep in te vleče, da tudi sam iščeš idejo za kak unikaten predmet za menjavo!
LP Luka
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Ne Jun 03, 2012 5:51 pm

Ja, zdravila sem tudi sam že našel. Kakšen aspirin ali lekadol. Nič primerno, sploh glede na to, da keške iščejo tudi otroci...

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a Korencki » Ne Jun 03, 2012 7:10 pm

Tako kot je napisal že predhodnik. Kapo dol tistim ki odlagajo svoja ročna dela. Doma imamo že 3 geo srčke (lesene). V planu imamo da na njih nalepimo magnete in jih namagnetkamo na hladilnik poleg naših najljubših geo rožic. Tele rožice so res nekaj posebnega. Imamo jih že cca 8 in vsako ki jo najdemo je naša najmlajša čisto iz sebe. Čuva jo kot punčico svojega očesa do doma potem pa jo da na hladilnik poleg že najdenih. Mimogrede; čigave sploh so tele rožice?
Nas pa jezijo seveda tako kot ostale vizitke, ponucane karte za kino, gledališče, koncert ..., tablete, reklamni obeski za ključe in še bi se dalo naštevat. V postavljanju zakladkov smo še bolj sveži a obljubil sem si, da jih bom redno obiskoval (vsaj te ki so nam dokaj blizu) in iz njih vse take in podobne predmete pobral in jih zavrgel. Poleg tega tudi razmišljam da bi v opise naših zakladov napisal tudi česa vse nočemo videti v naših zakladih in da bodo te stvari odstranjene ob našem pregledu zaklada.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Ne Jun 03, 2012 7:16 pm

Mislim, da je že nekje določeno, kaj ne spada v zaklad. Npr. hrana, tablete. Tudi tisto, kar bi res lahko označil kot smeti, ne spada noter. Vse ostalo pa je stvar tistih, ki zaklad obiščejo...

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 260
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a bucar » Po Jun 04, 2012 6:24 am

Magnetne rožice izdeluje ekipa emahana, srčke mojizi, kamnite hroščke vane_si, pobarvane kamenčke - smajlije darklugia, pobarvane geo kamenčke pa stoparg. Včasih kašen porisan ali popisan kamenček odloži tudi dr.gumpi.
Predvsem je zelo pomembno, da se v zaklade ne odlaga pokvarljivih (hrane) in dišečih stvari, ker privabljajo živali. Tudi tablete ali kondomi so za v zaklade popolnoma neprimerni. Glede "smeti" bi vas pa opozorili na malo strpnosti. Niso primerne za v zaklade, se popolnoma strinjamo! In nekateri ljudje so zgolj in samo zanikrni in brez občutka, da jih odlagajo. Drži. Grdo. Predstavljajte pa si situacijo, ko prideš z majhnim otrokom z vlakom v Ljubljano in peš preko cele Ljubljane zato, da pobereš en zakladek. Otrok je priden, ne tečnari, hodi celo pot, teče k zakladu, ga z velikim žarom odpre in notri zagleda magnetno rožico. Uau! Kakšno veselje! Nasmehneš se srečnemu otroku in odpreš mali nahrbtnik ter pobrskaš za škatlico, v kateri hraniš predmete za izmenjavo. Prazen tetrapak od soka, ki ga je popila hčerka, in ki si ga vestno pospravil v nahrbtnik, ker na poti ni bilo koša za smeti. Porabljena karta za vlak, denarnica z dokumenti in nekaj evri, jopica za hčerko, šop domačih ključev - škatlice pa nikjer! Kako, če je pa vedno v tem nahrbtniku? Mora biti nekje tukaj! Najdeš še majhno škatlico z bonbončki "za vsak slučaj", dva obliža proti žuljem in tri lekadole. Tudi če nahrbtnik izprazniš na pločnik - notri ni niti ene micene kinder igračke! In tudi škatlice ni v njem! Potem se spomniš, da si jo zvečer vzel ven, da si jo ponovno napolnil, očitno pa si jo pozabil vrniti. Solze ti stopijo v oči. Ta mala rožica je edina nagrada tako zelo pridni hčerki. Jo boš zdaj razočaral? V obupu se odločiš in v zaklad odložiš:
a. porabljeno karto za vlak,
b. obliž,
c. vizitko za taksi, ki jo najdeš v denarnici (in s katerim si bil vedno zelo zadovoljen, saj so zelo prijazni in imajo ugodne cene).
Ne vem za vas, mi ne bi bili nobene od teh stvari veseli. Poleg tega imamo nekje v glavi pravilo (ne vemo ali je napisano ali ne), da v zaklad vedno vložiš nekaj, kar je več vredno od tistega, kar si vzel. In kaj je lahko več (ali vsaj enako) vredno od doma narejene rožice? Doma narejen srček ali hrošček! Kinder igračka? Nikakor ne! Ampak mislim, da če seštejete porabljeno karto za vlak in pridnost ter srečo deklice, ki je rožico vzela iz zaklada, jo čuvala ko punčico svojega očesa in jo doma prilepila na hladilnik - mislim, da to odtehta rožico. Tiste sreče sicer ne najdete v zakladu, ampak ko najdete porabljeno karto za vlak, se nasmehnite in si zamislite to punčko. In obup staršev, ki niso imeli drugega, kot karto za vlak, da so deklici "odkupili" rožico.
Vse zgodbe niso take. Smo pa prepričani, da vsak, ki da v zaklad "smet", jo da zato, ker si želi vzeti nekaj iz zaklada, pa nima primernejšega s sabo. OK, če je to dnevna rutina, je to zelo slabo. Smo pa prepričani, da se bo vsakemu izmed vas kdaj zgodilo kaj podobnega. In ker smo ljudje različni, bo vsak naredil nekaj drugega: eden bo menjal, eden bo vzel ne da bi kaj pustil, eden bo razložil hčerki, da življenje pač suxx in da vedno ne moreš imeti vsega, kar si želiš, če si še tako priden in če se še tako potrudiš, spet eden se bo vrnil in kasneje nadomestil vzeto rožico.
Vsekakor pa priporočamo pazljivost pri čiščenju zakladkov: enemu se morda zdi nekaj smet, drugemu pa ne. Mi smo bili enkrat na Danskem zelo veseli porabljene karte za muzej, ker smo preko nje zvedeli za muzej, ki smo ga nato tudi obiskali in v njem zalo uživali! :)
Absolutno pa v zaklade ne sodijo hrana, zdravila, kondomi in dišeče stvari! S tem se strinjamo - to je prav, da vsi iskalci zakladov čistimo iz zakladov zaradi varnosti drugih iskalcev in varnosti zakladov samih.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1043
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Jun 04, 2012 6:46 am

Dodal bi samo še to, da marsikdo želi pustiti v zakladu nekaj osebnega, ne da bi ob tem kaj vzel. Kot en označevalec, da je bil tam. Kar je tudi en način, na katerega se znajde karta za vlak v škatlici. Tako po mojem not konča večina "papirnatih" stvari. Ki so dejansko lahko v nekem trenutku za nekaj koristne, tudi nam se je že zgodilo, da smo tak papirček koristno uporabili. V škatli enega najbolj priljubljenih zakladov v Parizu (Heart of Paris) je bila ob mojem obisku not cela "knjižnica", škatla se je komaj še zaprla. Si ne predstavljam, da bi se to nabralo not menjava za bolj privlačne stvari. Prej bi rekel, da si mnogi želijo nekaj pustiti v "srcu" Pariza.

Kaj v zaklade ne sodi, je bilo že našteto. Glede ostalega pa sem vsaj jaz bolj strpen. In iz svojih zakladov vržem ven šele, ko iz papirnate stvari res nastane smet.

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a Korencki » Po Jun 04, 2012 7:34 pm

Ko sem prebral Bučarjev post sem v trenutku sekunde začel gledati na "smeti" z drugimi očmi. Hvala za nov in lepši pogled na sved zakladkanja. Hvala tudi icabrianu za dodatek ki ti da prav tako misliti.

Od danes naprej (do danes sicer še nisem rabil) čistim zakladke z veliko previdnostjo in pozornostjo.

Mimogrede pa bi se rad zahvalil Emahani za rožice ki našo najmlajšo vedno znova razveselijo čeprav že dolgo nismo našli nobene :(

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a bubiji » Po Jun 04, 2012 8:27 pm

Vidiš, pa sem mislil, da bo tole ena banalna tema, ki se bo kvečjemu razvila v jamranje čez vizitke... Res hvala za do sedaj izrečena mnenja, so mi dala precej za misliti. In čeprav je verjetno marsikatera smet res samo smet, me bodo sedaj manj motile. Verjetno se bom spomnil na zgodbi bucarja in icabriana, ki sta mi res dala nov vpogled ne samo na "smeti" ampak na vse predmete v zakladu.
Kaj pa potem promocijski material? Kje potegnete mejo? Recimo razni obeski lahko res marsikateremu pridejo prav, ampak ko se v kešku znajde več takih predmetov nastane kar gneča ... Karta za muzej ali lokalno znamenitost nam lahko razkrije marsikatero točko, ampak tudi vizitka s promocijsko kodo lahko zainteresiranemu prinese marsikaj dobrega ...
Hvala še enkrat za do sedaj zapisana mnenja in izkušnje!
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Jun 05, 2012 5:58 am

He, he, he. Bučarjev zapis. Presneto, saj so mi kar solze v oči stopile :lol: Ja, tudi mi smo tako motivirali punci, ko sta bili mlajši, za hojo v hribe. Palčki pa to, takrat za keške še vedel nisem. In je vedno delovalo. Toliko dolgo, dokler nista enkrat na Vremščici izjavili...ej, oči, saj veva, da ti skrivaš stvari in ne palčki. Samo ti kar daj še naprej, je fajn :lol: Je pa ravno včeraj en škrat spraznil Godlo. Stvari bo menda odložil v drug zaklad, notri pa je, ko se je dobro obliznil, znova odložil cel kup zlatih zrn...

Uporabniški avatar
zanejc
Zelenec
Prispevkov: 41
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 6:35 am

Re: Predmeti v zakladkih

Odgovor Napisal/-a zanejc » To Jun 05, 2012 8:05 am

obeske za ključe in ostale obeske pa naš najmlajši član zbira, tako da jih kar lepo dajajte v keške.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov