Stran 1 od 1

Pes pri Vodovodnem mostu

Objavljeno: To Jun 26, 2012 4:53 pm
Napisal/-a family.kusar
Imamo en problem in me zanima vaše mnenje. ajs-team je v log pri našem Vodovodnem mostu napisal, da ga je tam ugriznil pes neuravnovešenega lastnika hiše ob poti do zaklada. Predlaga, da zaradi varnosti drugih ukinemo lokacijo. Zanima me kakšna je bila vaša izkušnja, ko ste tam iskali. Mi hodimo do vodovodnega mostu že vsaj 20 let in nikoli nismo imeli težav s tistim psom. Večinoma je bil privezan, pa tudi ko kdaj ni bil, se nam ni približal. Formalno je sicer pot do zaklada in sam zaklad v 7m pasu ob vodi, ki je javno dobro. Pot do zaklada mimo hiše, kjer je omenjeni pes uporabljajo tudi delavci Vo-Ka za dostop do svoje hišice. In kolesarji, ki hodijo če bližnjico preko tega mostu. Podrobnosti glede ugriza sicer ne poznamo, je pa vsekakor to zelo neprijetno. Kakšno je vaše mnenje?

Re: Pes pri Vodovodnem mostu

Objavljeno: To Jun 26, 2012 9:03 pm
Napisal/-a pikacu
Mislim, da je dovolj opozorilo. A iz druge strani se pa ne da priti? Saj gre za most - povezuje dva bregova... Pa naj prijavi lastnika policiji - če prav vem, če pes ugrizne nekoga na privatnem zemljišču svojega lastnika, lahko ugriznjeni iztoži kazen (čudno, res), kaj šele, če se je to zgodilo na javni površini.

Re: Pes pri Vodovodnem mostu

Objavljeno: Sr Jun 27, 2012 6:44 am
Napisal/-a dr.gumpi
Nič ni čudno. Za povzročeno škodo odgovarja lastnik živali. Razen če je izključena protipravnost. V primeru, če ne kdo zgolj prečka privatno zemljišče, pa ga pes napade in ugrizne, je lastnik torej načeloma odgovoren. Se pa strinjam. Ni razloga za ukinitev zaklada, opozorilo v opisu bo zadosti.

Re: Pes pri Vodovodnem mostu

Objavljeno: Pe Jun 29, 2012 8:06 am
Napisal/-a mucek4
Odgovornost lastnika psa. In čisto nič drugega.