Stran 1 od 1

Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: Ne Avg 12, 2012 7:46 pm
Napisal/-a icabrian
http://coord.info/GC3TA99

Če bi jaz danes prilezel na Tičarico in v dnevniku našel prvi vpis, nastal dan pred objavo zaklada, bi se mi glih strgalo...

Re: Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: Če Avg 16, 2012 5:59 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
ja, kdor postavlja zaklad, se mora do objave pač malo zadržati . . kot vemo je to pri ženskah bolj težko :)

Re: Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: So Avg 25, 2012 7:42 pm
Napisal/-a boris0511
Ja, nefair zadeva.
Ampak pri Madžarih sem našel podobno cvetko, veliko večjih razsežnosti. Ker tega jezika čisto nič ne obvladam, sem si prepisal nekaj datumom in prosim za prizanesljivo kritiko, če se motim.
Torej gre za Lake Tisza power trail 001, GC3NYJ8. V tem nizu je postavljeno 300 zakladov.
6/23/2012 : hidden
6/23/2012 : prvi vpis, tam zasledim nekaj kot "alfa test".Kasnejši vpis se ponaša s FTF.
7/22/2012 : published. Reviewer je pupSino.

Pa razumi, če lahko.

Re: Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: Ne Avg 26, 2012 8:20 am
Napisal/-a bubiji
Sem ter tja naletiš na log, kjer je FTF pred uradno objavo zakladka. S tem ne bi imel problemov, če bi šlo resnično za FTF, a kaj, ko že iz loga pogosto vidiš, da ga je človek našel s pomočjo avtorja, prijatelja, ki mu je povedal za lokacijo in skrivališče. To se mi ne zdi fer do ostalih igralcev. Še posebej, če gre za zaklad, ki je težko dostopen.
Bi bil pa vesel FTF vpisa, nastalega pred objavo zaklada, ki bi imel sledeč log: "Našli po naključju, ko smo iskali ključe od avtomobila, ki jih je otrok vrgel v grm!" Je kdo že srečal kaj podobnega?

Re: Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: Ne Avg 26, 2012 11:31 am
Napisal/-a j&a&m
Ja, pa se je res nekaj takega že zgodilo. Še bolje je bilo, da smo tudi mi našli zaklad pred objavo, pa sploh nismo bili prvi :)

Iskali smo Vrtinec v Ljubljani, pa smo določili cca 50m nabrežja, kjer bi se lahko skrival. Začnemo na začetku, jaz sem že davno obupal nad prvo lokacijo, kolega pa izpod grma privleče škatlo :) Gledamo škatlo... GC znak, kot se spodobi, vendar nikjer ne piše, kateremu zakladu pripada. Pogledamo log in poleg mislim da dveh znanih imen še cel kup imen ljudi, ki so očitno škatlo našli brez da bi sploh vedeli, kaj GC je :) (nekje imam celo poslikan logbook). In ker se nam je zdel cache sumljiv, vrtinec pa je postavila kolegova sestra, zavrtimo telefon in ugotovimo, da nismo našli pravega. Šlo je očitno za zaklad, ki zaradi svoje bližine dvem drugim zakladom nikoli ni prišel do objave. In kdo ve… mogoče je še vedno tam :)

Re: Najdba zaklada pred objavo

Objavljeno: Ne Avg 26, 2012 1:15 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Ja tole zgodbo poznamo, sva tudi midva najprej našla tisto neobjavljeno škatlo, potem pa še tapravo :)

Notri je bil en TB, ki je bil od lastnika zaklada (predvidevam), vzela sva ga ven in tako je malo potoval po Sloveniji. Nesrečno naključje je pripeljalo ta TB ravno v najin zaklad malo preden je en bunkelj pobral škatlo iz skrivališča (http://coord.info/TB48975).