Stran 1 od 2

Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Ne Nov 04, 2012 3:40 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Povzetek mojega današnjega loga, tb hotel, letališče Ronchi:

To je bilo...grozljivo! Resnično. Upal sem, da bo to samo še en drive in več, ustavil sem moj kemper na robu ceste, stekel na drugo stran, zlahka našel škatlico, se vpisal, vzel nekaj tb-jev...in takrat opazil, da se ob cesti ustavlja avtomobil, znotraj njega plava lučka. Sranje! Varnostniki? Ne! Secret service! Italijanski predsednik je prihajal na slovesnost v Redipuglio, tako so preverjali, kaj se dogaja okoli letališča. Vprašali so me, kaj delam tam. Razložil sem, da gre samo za igro, pokazal logbook in tb-je, ki sem jih vzel iz škatlice in vprašal, če jo lahko vrnem na mesto kjer sem jo dobil. Sta dovolila, moral pa sem jima izročiti vse naše dokumente in dokumente avtomobila. Po preverjanju, ko sta ugotovila, da smo samo neškodljivi turisti in ne nevarni teroristi, smo lahko odšli naprej. :lol:

Ob tem naj dodam, da je bil tisti, s katerim sem govoril izjemno prijazen, res neverjetno že sicer, za Italijana pa sploh. Odlično je govoril angleško in nemško. ;)

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Ne Nov 04, 2012 9:40 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Ja še dobro, da pri nas še ni bilo zaklada 1,2,3, kok v času, ko je bil Bush pri nas, ker bi verjetno zaprli prvih 10 FTF lovcev :)

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: So Nov 10, 2012 3:37 pm
Napisal/-a bubiji
Dobro si jo odnesel. Morda bi bilo, sploh v Italiji, Franciji, Španiji, ... , s seboj fino imeti tudi italijansko različico obvestila, za katero igro gre. Še pri nas me je včasih strah kake legitimacije. Morda je strah še iz časov, ko sem nosil lase do sredi hrbta in smo med vikendi "ležali" po kakih parkplacih. Sedaj imam sicer krajše lase, ampak še vedno "ležimo" po kakih parkplacih, sicer zvečer s kako baterijo, čez dan pa še vedno skačemo okoli ograj. :)

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: So Nov 10, 2012 6:41 pm
Napisal/-a 5-r
Eh, saj ni to tako hudo...
Nas so že 2x legitimirali avstrijski policaji - enkrat je bilo ob treh ponoči, ko smo skakali naokoli po cesti - dva dedca pri štiridesetih, z naglavnimi svetilkami + 2x maglite, druga dva pa sta čakala v avtu. Hmm, če dobro pomislim smo izgledali "malo sumljivo". :lol: :lol: :lol:
Na srečo smo vsi dokaj solidno govorili nemško in z nasmehom na obrazu razložili kaj počnemo, pol pa je tudi policajem že šlo malo na smeh. Na koncu smo jim malo pokazali še 7m dolgo ribiško palico (za morebitne keške na višinah) in se razšli v dokaj pozitivnem duhu... Kajpak so za vsak slučaj popisali naše osebne dokumente... :)
Za kake italijane ali špance ali kaj podobnega pa bi še posebej v nočnih urah bilo pametno imeti pri sebi neke vrste "muggle card" z opisom našega početja - to sem pravzaprav tudi že videl, vendar ne realiziral...

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: So Nov 10, 2012 9:04 pm
Napisal/-a AADT
He he 5-r zaj že vsakič ko smo ponoči na keškah smo legitimirani.Je pa bilo nazadnje fajn da je bila policistka zraven ki je vedela zakaj se gre pri tej igri.Če bi bil policaj sam oz. 2 taka ki nimata pojma bi po moje bili malo dlje časa da bi jim razložili ker policist je samo gledal in mu ni bilo nič jasno.Največji hec pa je da nas vedno vprasajo kje bomo spali in da jim ni jasno da se peljat nekam k sosedom 60 km ali več na nočno turo kešk mačji kašelj za tako zagrižene keskarje.Upam da bo še vreme in da se ponovimo kako nočno avanturo v Grazu.

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: So Nov 10, 2012 10:00 pm
Napisal/-a 5-r
Evo, se mi je zdelo, da smo na geocoinfestu dobili en Muggle Card:
Slika

Slika

Bi bilo verjetno fino, če bi se to dalo dobit v več jezikih - italijansko, špansko, francosko, madžarsko...

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Po Nov 12, 2012 11:53 am
Napisal/-a andreju
Hm, Angleško znamo praktično vsi pojasnit, Nemško tudi marsikdo, problem je dejansko pri kakšnih takih, ki ne razumejo ničesar drugega od lokalnega jezika (IT comes to mind), tam bi pa res znalo kaj takega priti prav ;)

A 60 km je veliko? ;) Toliko, da je treba imet planirano za prespat? Uf, bemti, že vidim socialno, kako trka na vrata, mi gremo tudi precej dlje s še ne 3 in 5-letnikoma ;)

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Po Nov 12, 2012 12:24 pm
Napisal/-a ATA ORU
Si imel srečo da si naletel na jezikovno razgledane policaje. Pa free parking za gajbo je tam blizu res samo ob cesti, je bilo tudi meni nelagodno. Drugače pa lepa popestritev kečka :lol:

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Ne Jan 13, 2013 3:46 pm
Napisal/-a dr.gumpi

Re: Ko skoraj ogroziš državno varnost...

Objavljeno: Ne Jan 13, 2013 5:54 pm
Napisal/-a andreju
Auč.

Hudič je, da se to lahko zgodi prav vsakomur od nas, ki postavljamo kakšne zakladke, če so postavljeni na kakšnem ne ravno najboljšem mestu. Če to še sovpada s časom, ko so vsi našpičeni, ker se dogajajo čudne stvari, potem ... hja, lahko tudi GC postane nevaren šport...