FTF (Unknown Cache), GC3HE5R

Vprašanje, navodila in napotki glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti,...
Odgovori
Uporabniški avatar
Littus
Bunkelj
Prispevkov: 3
Pridružen: Če Jun 07, 2012 12:56 pm

FTF (Unknown Cache), GC3HE5R

Odgovor Napisal/-a Littus » Po Maj 28, 2012 9:17 pm

Pozdravljeni vsi skupaj!

Ta zaklad je pa zadnje čase dvignil veliko prahu. Že na geocaching strani piše, da jih 16 geolovcev sprejema sporočila na mail. Tudi jaz. B)

Zanima me, kateri forum (na spletu) je mucek4 mislil, da naj več napišejo (kritike ali karkoli drugega glede tega zaklada)? Jasno! Najprej sem pomislil na ta forum... iščem vsebino... a nikjer nič. Opazil sem pa, da je prenovljena spletno stran. Čestitke ustvarjalcem!

Pa da še jaz malo napišem moje mnenje glede tega zaklada. Ideja je super, vedno je en FTF. Vse je bilo fino fajn, dokler ni eSlavko "zašuštral". Tudi midva sva bila tam potem, ko je eSlavko napisal zares čudno uganko. Oba sva mislila, da je rešitev 170. Seveda ni bila. Ne moreš napisati takšno dvoumno uganko (tukaj se globoko strinjam z jeanom), ker se ne moreš na ničesar opreti.
Strinjam se pa, da ga nisi našel (čeprav ga najdeš), dokler se ne vpišeš.

Za naju je bila ta uganka tako čudna, da sva se odločila, da bova počakala na rešitelja. Hvala icabrianu! In hvala materi naravi, da ni icabrian zastavil novo težko uganko. ;) Doma sva danes hitro preračunala, imela nekaj rešitev in s prenosnikom odfrčala do zakladka. Malo sem že cvikal, da me ni kdo prehitel (v mislih sem imel eSlavka). Uuh, kakšno srečo sva imela! FTF! B)

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 258
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Odg: FTF (Unknown Cache), GC3HE5R

Odgovor Napisal/-a bucar » To Maj 29, 2012 2:20 pm

Hja, glede forumov je tako, da imamo dva. Tale je bil prvi, pa je vmes malo zaspal in se je namesto da bi se zbudilo tega, ustanovil nov. Sedaj laufata oba, čeprav nas vsega skupaj ni niti za eno mailing listo. :angry: Potem pišemo malo sem in malo tja. Pa brez skrbi, vsi se imamo radi :) in smo geo-prijatelji, le nismo se še odločili, na katerem stolu je bolj udobno sedet. Tale forum gre v smeri kompletnega servisa za slovenski geocacherski klub - društvo. Opazil si zemljevid slovenskih zakladkov, nekaj člankov o geocachingu v Sloveniji, nekateri bonbončki pa še pridejo. Drugi forum je nastal v sklopu trgovine geobunkelj.si, na njem se je zvrstilo kar nekaj ostrih in vročih debat, med njimi tudi tale o zakladku FTF.

Kar se tiče zakladka, se nam zdi prav prijeten, s popestrenimi pravili. In ja, tudi mi smo ob lovu na FTF stopili na mino. Taka je pač igra. Začetnim sekundam hude krvi je sledila prav zabavna noč in danes je zgodba urbana legenda, ki jo z nasmehom omenimo ob geocacherskih različicah tabornega ognja. :lol:
Upamo, da bo čim manj slabe volje ob zakladku in ideji, ki si tega res ne zasluži! Potrebno je vedeti, da ljudje delamo napake, in ker je tale zakladek predvsem odvisen od ljudi in njihovih idej za uganke, se bo verjetno zvrstila še marsikatera slaba uganka. Vaša reakcija je bila super: tole je namreč eden redkih (če ne edini) FTF, ki bo počakal! :lol: Slej ko prej bo spet "normalna" uganka.
Veliko zabave!

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1013
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Odg: FTF (Unknown Cache), GC3HE5R

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Jun 04, 2012 7:12 am

Hehe, kot sem že napisal drugje, je uganko malo "pokvarilo" to, da je bila v množici rešitev, ki jo da obravnava zapisa kot matematičnega izraza, povsem slučajno tudi pravilna številka. Pa tudi v tem primeru bi bilo treba X0 vzeti kot dvomestno število, ki je večkratnik 10 (in ne kot 00) in bi bil zato pravilen odgovor na ta način izločen. Ampak tega nisem preveril. Za pravilno rešitev bi bilo treba pogledati na google za XXY in X0, podobnost z matematičnim izrazom pa je bila fora. Očitno je torej, da je imela uganka več glav in repov, kar je še vedno bolje, kot da bi bila brez enega ali drugega... ;) Pomembno pa je, da je zaklad spet zaživel in da ne ustvarja več slabe volje...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov