Stran 1 od 1

Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Ne Sep 06, 2015 9:39 am
Napisal/-a bubiji
Živjo,

imam eno vprašanje: Ali obstaja kakšno pravilo, da zaklad ne sme biti skrit na pokopališču? Hvala za komentarje.

Ne sprašujem po osebnih preferencah, po etičnih in moralnih načelih - tega je dovolj v logih pri mojem zakladu.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Ne Sep 06, 2015 2:36 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Na pokopališčih sem že našel nekaj zakladov. Očitno so ali so vsaj bili dovoljeni. Seveda pa je pri tovrstnih zakladih ena velika težava. V prvi vrsti mora seveda lastnik pri skrivanju upoštevati posebnost kraja in pieteto posameznikov, ki so tam (okoli) pokopani. Ob tem pa mora imeti pred očmi še eno zadevo, kar pa ga postavlja pred resno preizkušnjo. Namreč dejstvo, da na pokopališče ali v njegovo okolico vabi kup ljudi, od katerih je vsaj delu prav malo mar kje in kako tacajo in kaj vse "obračajo", da bi našli škatlico. Upoštevajoč (ne)natančnost navigacijskih naprav ... Zahtevna naloga torej.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Sr Sep 09, 2015 10:22 pm
Napisal/-a VolkD
Sem že našel enega na pokopališču (BiH). Kot turista me je sicer bolj zanimala cerkev, ki je bila pravzaprav sredi pokopališča. Je bil pa zakladek lepo opisan in je bil vsak dvom kje je odveč. Ni bilo potrebe po tem, da bi prevračal vaze ali pa ne vem še kaj.
Tudi v kapelici sem ga že našel. Je kar neka prepreka v glavi preden sem šel šarit v notranjost, pa nisem veren. Sem ga pa na avstrijskem zaman iskal v eni kapelici. Potem sem v logu zasledil, da večkrat izgine ...

Jaz bi, če ni ravno nekaj posebnega (cerkev ali kak drug objekt na sredini) odsvetoval.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Če Sep 10, 2015 11:12 am
Napisal/-a pikacu
Na splošno takih skrivališč mi ne maramo. Če res ne gre drugače in je smiselno, da je skrivališče na območju pokopališča, potem
- naj bo škatlica lahko dostopna, tako da obiskovalcu ni treba hoditi po grobovih, izvajati akrobacij ali motiti drugih obiskovalcev,
- naj bo zelo jasen namig oz. spoiler, kje je škatlica skrita.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Če Sep 10, 2015 1:42 pm
Napisal/-a Adven2rer
Zaklad Kapelice Device Marije Pr(i)Far(i) (GC51R0R) http://coord.info/GC51R0R je eden izmed takšnih zakladov, pri katerem sicer ne iščeš direktno na pokopališču, ga pa vendarle moraš prečkati (kar tudi v piše v opisu*), če hočeš priti do končnih koordinat.

* Pot do zaklada vodi mimo (...) vaškega pokopališča. Prosimo, bodite uvidevni do obiskovalcev. Nato se nadaljuje po kratki gozdni poti.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Pe Sep 11, 2015 6:26 pm
Napisal/-a VolkD
Način razmišljanja pri iskanju lokacije naj bi po moje bil tak: Nekoga bom pripeljal sem. Kaj mu tu lahko zanimivega pokažem ?
Če je odgovor tak, da bo obiskovalec vesel tega, kar bo videl, potem načeloma tudi pokopališče ni ovira.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: Pe Sep 11, 2015 10:08 pm
Napisal/-a bubiji
Da ne bo preveč besedi. Vprašanje je bilo čisto teoretične narave, se je pa dejansko tikalo čisto konkretnega že postavljenega zaklada, a zanj nisem želel delati "reklame". Situacija: je "živo" pokopališče, kjer je dejansko nekaj zanimivega za videti. Škatlica je bila skrita morda 20cm od najbližjega groba, ampak z nekaj zdrave pameti si lahko napel zaklad ne da bi te kdo videl, kaj šele, da bi ti koga motil. V opisu zaklada je jasno navedeno, v kaj se iskalci spuščajo, koordinate so bile zelo natančne. Če bi GPS zatajil, bi lahko zaklad našel tudi po zemljevidu. Ampak vseeno sem prejel kar nekaj komentarjev v stilu, da jim je bilo grozno iskati ta zaklad. Ker je za povrh škatlica že drugič izginila, v preteklosti pa sem v njej našel tudi cigaretne ogorke, je zaklad trenutno onemogočen. O usodi se še odločam. Vesel bom pa še nadaljnjih komentarjev o vtisih ob iskanju po pokopališčih.

Re: Zaklad na pokopališču

Objavljeno: To Sep 15, 2015 8:31 pm
Napisal/-a Kamion123
Mogoče ga premakni za pokopališki zid?