Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Uporabniški avatar
AADT
Zelenec
Prispevkov: 34
Pridružen: To Feb 21, 2012 8:14 pm

Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a AADT » Ne Sep 27, 2015 6:25 pm

Kakšne so kaj vaše izkušnje s slovenskim recenzentom ?
Geocaching je zakon tako kot laško pivo.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a VolkD » Ne Sep 27, 2015 10:56 pm

AADT napisal/-a:Kakšne so kaj vaše izkušnje s slovenskim recenzentom ?
Zaenkrat slabe. Ni mi objavil enega dogodka, si je ustvaril neko mnenje in nadaljnje korekcije ni akceptiral. Koristil svojih 7 dni, medtem je pa šla stvar mimo.

Je pa res, da težko na zadevo gledam objektivno, ker sem pač prizadet.

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a jean » Po Sep 28, 2015 6:30 am

Sonček ni nič boljši od Vrsota, tudi ne vem kdo ga je določil. Stanje je kvečjemu slabše z izjemo slovenskega jezika v logih. Žal nima dovolj časa, da bi se zadevi posvetil in jo izvajal korektno do vseh, tudi do skupnosti, ne samo kot avtomat za izvrševanje Groundspeakovih zakonov.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Sep 28, 2015 6:34 am

Hm, vsake oči imajo svojega malarja. Moje mnenje je sledeče:
1. Še vedno sem navdušen, da imamo svojega pregledovalca, saj je komunikacija v slovenščini meni neprimerno bolj prijazna, pozna lokalno sceno in tudi razmere na terenu.
2. Ne smemo takoj na prvo žogo popljuvati nekoga, ki smo si ga želeli, sedaj ko mogoče sicer precej strogo dela po pravilih, pa nam to ni všeč. Hm, to me malo spominja na radarje v Mariboru. Ko odskočimo pred prehitrim voznikom bomo vpili na križ ga je treba pribiti, na koncu pa nanj pribijemo tistega, ki je radarje postavil.
3. Če sami delamo napake, se ne jezimo na pregledovalca. Volk verjamem, da so bili tvoji nameni več kot dobri, toda pri pripravi tvojega dogodka si zagrešil nekaj kapitalnih napak, kar smo ti že v neki drugi temi na forumu namignili čisto običajni geolovci.
4. Ja, strogost. Naš pregledovalec se mi zdi kot nekdo, ki se ravnokar zaposli in želi sebi in šefom dokazati, da niso naredili kapitalne napake, ko so ga zaposlili. In tu mislim, da tudi dela stvari, ki se potem postavljalcem zakladov zamerijo - dejansko je, kot temu običajno rečemo, picajzlast. Oziroma včasih gre s svojim razumevanjem pravil že v skrajnost, ki marsikomu (upravičeno) ni všeč. Za razliko od Vrsota, ki je poslal dva ali tri stavke copy-paste pravil, se tu dogaja, da dobimo dva posta pripomb, ker so enostavno preobsežne, da bi šle zaradi prostorske omejitve v enega. In med tem, ko je vsakomur jasno, da je zaklad z naslovom Interspar in opisom trgovine čista komerciala (objavljen nedavno v Beljaku v Avstriji), je seveda težava sivo polje, kjer pa bi lahko deloval veliko bolj "cum grano salis". In cvetk s tega področja in pritožb sem slišal vsaj s strani štirih geolovcev kup. Bolj kot prijazne pripombe so bile v stilu "zadavil(a) ga bom". In moram reči, da sem se dostikrat strinjal z njimi (pa ne glede davljenja in podobnih nasilnih koncev). Kako se lahko šteje za pretirano komercialo nekaj na kar ne moreš vplivati? Če je del uganke druga stran, ki ima zaradi lastnega preživetja eno ali dve pasici z reklamami? Ko jih je že na strani geochaching.com dostikrat več (itak kapitalistični koncept über alles). In kako je lahko sporno, če narediš uganko in vanjo nalimaš nekaj junakov iz risank to sedaj "poziv k udejstvovanju"? Ja, zanesljivo bo sedaj stotine geolovcev preklopilo iz geolova v gledanje stripov ali kakšno drugo podobno dejavnost. Samo še čakam, kdaj bodo postali sporni atributi kot so hoja, plezanje, kolesarjenje ali zgolj postavljanje škatlic tam, kjer ne gre za čiste drive in, ker pač pozivajo k udejstvovanju. Čeprav, saj tudi drive in in vožnja ... pa da ni to pretirana komerciala, ker avti so tudi konec koncev različnih znamk, pa vsako trži stvari, pa še kaj bi se lahko naštelo :lol:

Moje mnenje. Prav je, da se pove, kaj nas moti. Toda nekako smo pregledovalec na eni strani in geolovci (skrivalci) na drugi kot dvoje kamnov, ki jih voda (beri čas) brusita. Počasi bomo pripravljeni priznati, da tudi sami delamo napake in da je kakšna pripomba Nikrmane upravičena. In na drugi strani bo tudi sam moral začeti pravila vseeno jemati z drobcem soli ...

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Sep 28, 2015 8:28 am

Če nad predzadnjo objavo nisem čisto nič presenečen, pa me zgornje mnenje uglednega geolovskega kolega zelo žalosti. Tako žalosti, da se mi celo zdi, da si svojega recenzenta sploh ne zaslužimo. :( Tako da nisem nič presenečen, da se mnogim kolca po Vrsotu. Nikrmana je za nas očitno predober.

Mimogrede: recenzente izbira in postavlja Groundspeak. Pika. In kar se mene tiče, ne bi mogli izbrati bolj pravega.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Sep 28, 2015 8:42 am

Mi je žal, da te moje mnenje, očitno iz četrte točke žalosti. Sam tudi vem zakaj. Zaradi razlike med najinima profesijama. Samo zato. No, saj bi lahko rekel, da je že Prešeren enkrat nekaj govoril o tem, samo mislim, da tu bolj velja, da imajo vsake oči svojega malarja oziroma živi in pusti živeti.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Sep 28, 2015 8:47 am

Ne samo zato.

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a jean » Po Sep 28, 2015 8:48 am

Ne gre se za jemanje pravil z drobcem soli, ampak za to da si pravila dojema povsem napačno oziroma po svoje.
Na primer link do vira vsebine (=teksta) jemlje kot komercialno objavo. Vir je vir, to še ne pomeni da je vsebina komercialna.

Pa to, da si vzame 7 dni za komentar ni nič boljše od odzivnosti prejšnjega, to je bil eden izmed argumentov za menjavo.

To so dejstva, kujanje in circlejerk pa lahko izvajate v privatnih krogih.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a bubiji » Po Sep 28, 2015 9:04 am

Želeli smo si svojega recenzenta in dobili smo ga. S tem pa tako prednosti in slabosti. Moja izkušnja z njim je pozitivna. Prosil sem ga za mnenje glede enega mojih zakladov in podal mi je mnenje. Šel je še korak dalje, podal mi je možno rešitev, za katero niti nisem vedel, da obstaja (oz. da obstaja tudi uradno). Pravila mi je sicer samo skopiral, ampak s tem sam ne vidim težav. Lahko bi mi dal tudi samo povezavo na ustrezen odstavek, pa bi bil namen dosežen. Poleg kopiranega besedila pa je podal tudi nekaj svojih pogledov, ki so mi prav prišla. Ni se pa odločil namesto mene, odločitev mi je prepustil. Priznam, da sem bil po prvem branju njegovega maila razočaran, ker ni bilo točnih navodil, a v naslednjih branjih sem razumel (vsaj mislim tako), kaj je mislil povedati in sem mnenje spremenil. Kot svetovalec se je tako za moje pojme dobro izkazal.

Glede časovnega okvirja odgovora: Ko sem prejel njegov odgovor, sem v resnici že pozabil, da sem mu vprašanje poslal. A poslal sem vprašanja tudi že Vrsotu, od katerega pa nisem prejel odgovora. Tako da je odgovor z zamudo še vedno boljši kot pa nič.

Popravite me, če se motim, ampak Nikrmana se še ni odločil, da bi se javno razkril. In v tej igri razkritje ni nujno. Zakaj imate nekateri takšne težave s tem, da kršite njegovo pravico do zasebnosti in razkrivate njegovo drugo identiteto na forumu? Saj je tudi mene zanimalo, kdo se skriva za tem vzdevkom. In če se ne motim, tudi marsikoga drugega. Ampak če pa že zaupa svojo identiteto nekomu, se mi pa zdi grdo, da ta to izkoristi in mu to "slučajno uide" na javnem forumu.
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Dobrih 100 dni delovanja slovenskega recenzenta...

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Sep 28, 2015 9:11 am

Žan nič ne ve, samo sklepa. Ali prav ali ne je drugo vprašanje. S pregledovalcem tako ali tako ne bomo nikoli vsi zadovoljni. Kot nima čarobne paličice, saj so bolj kriva pravila kot on. Da recimo prileti zaklad s takšnim opisom kot je ravnokar prav zraven našega velecenjenega dr.krnekija. Torej Krneki koliko že? Po drugi strani pa se zapenja za malenkosti tam, kjer ob branju pravil s kančkom soli, kot sem že rekel, za to niti ni potrebe. In ja Igor, sva si različna. Toda tu je profesija bistvena. Ti v osnovnem poklicu nimaš veliko možnosti. Če nogo odrežeš je ta preč, pa če stvari še tako obračaš. Pri pravu pa ... sto ljudi, sto čudi bi lahko dostikrat rekel.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov