Stran 1 od 1

Zakladi kar tako (osebni itd)

Objavljeno: To Maj 22, 2012 11:17 am
Napisal/-a bojank
Ena stvar, ki jo imam že dalj časa na jeziku, zdaj jo pa dajem na papir. Glede zakladov, ki reklamirajo nekaj, smo kar enotni, nimajo prostora tukaj (verjetno tudi Groundspeak ne dovoljuje komerciale). Je pa še ena ena skupina, ki se pojavlja in bi se obregnil vanjo. To so zakladi, ki imajo samo osebno noto v opisu, pa nič več. Nekaj primerov, napol izmišljenih (da ne bom koga prizadel, ko bi nekaj drugih izpustil): po tej poti sprehajam psa, v to šolo hodi moj sin ... Saj bo kdo rekel, da naj ignoriram take, a to vsekakor ni rešitev oziroma smisel pri tako izdelani in regulirani igri kot je ta.

Re: Zakladi kar tako (osebni itd)

Objavljeno: To Maj 22, 2012 11:24 am
Napisal/-a dr.gumpi
Podobni so tudi tisti, ki imajo že v imenu tako ali drugačno obletnico nekega znanca, prijatelja, sorodnika. Mu je res treba tudi z zakladom "postaviti spomenik"?

Re: Zakladi kar tako (osebni itd)

Objavljeno: To Maj 22, 2012 11:28 am
Napisal/-a bojank
Da, tudi te sem imel v mislih, pa sem jih pozabil našteti. Nimam pa nič proti, če je to recimo na koncu listinga omenjeno v smislu "dedicated to ".

Re: Zakladi kar tako (osebni itd)

Objavljeno: To Maj 22, 2012 2:32 pm
Napisal/-a bubiji
Ravno o tem je tekla debata, ko smo se vračali po istrski obali proti domu. Čas je bil omejen, želeli smo si ogledati stara mesta in medtem pobrati kak zaklad. A čeprav je bil zemljevid poln ikonic, je že sama pot pokazala, da jih večina vodi h kakemu žaru ali javnemu stranišču. Pa saj ne bi imel načeloma nič proti, če bi bil žar aktiven in na njem kaka kura (ali vsaj bučka, da ne bom diskriminiral vegetarijancev), javno stranišče pa... no če bi bile vsaj ženske tuš kabine bi še razumel. Tudi na nekaterih plažah ni bilo nič pametnega za videti ali početi.
Morda imam srečo, da so v mojem rodnem mestu kljub obilici zakladkov imeli postavljavci toliko samokontrole, da si je praktično vsakega od njih resnično vredno ogledati (nekatere zaradi lokacije, druge pa zaradi naloge). Turistični kraji imajo, vsaj tako vidim in berem, manj sreče.
Če sem dober mesec nazaj kot zelenec sanjaril, kam vse bom postavil zaklad, me je sedaj to že kar malo minilo. Kot prvo je na poti, kjer sprehajam psa, nekdo zasedel že skoraj vse omembe vredne pozicije. Kot drugo pa bo zaklad "Lukovih 120" kvečjemu kak dogodek, če bo GC čez 90 let še aktualen :)
Bral sem pa, da obstaja (ali je vsaj obstajala možnost), da bomo dobili svojega recenzenta. Je to še aktualno ali je že bila sprejeta kaka odločitev?

Re: Zakladi kar tako (osebni itd)

Objavljeno: To Maj 22, 2012 4:22 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Kot drugo pa bo zaklad "Lukovih 120" kvečjemu kak dogodek
- bravo, to je pravo razmišljanje. Čez 10 let nas bo verjetno par tisoč in če bo vsak postavil zaklad enemu kolegu za okroglo obletnico, bomo imeli precej 1000 "osebnih" zakladov. Pa naj naredi EVENT, če upa 8-)