Stran 1 od 1

Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Po Jun 05, 2017 9:04 am
Napisal/-a bubiji
Živjo,

iščem, pa ne najdem. Zato poskušam še tule. Ali obstaja (na spletni strani kluba ali kje drugje) kak repozitorij, kjer bi lahko našel čim več velikosti predlog za opis igre ter označbo škatlice zaklada? Prevedeno v slovenščino, morda celo dvojezično? Brez ozadja in v formatu, ki ga lahko čim bolj prilagodiš samemu vsebniku?

Nekaj v smislu:

Slika

Slika

Mimogrede: pohvala in zahvala vsem prevajalcem, ki skrbite za materin jezik tudi pri tej igri!

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Po Jun 05, 2017 10:21 am
Napisal/-a icabrian
Predloge za nalepko v slovenskem jeziku ni. Oziroma jaz ne vem zanjo. Zadnjo različico sporočila za (naključnega) najditelja zaklada pa lahko najdeš na geocaching.com v prvem koraku pri skrivanju zaklada. Na voljo je v dveh velikostih:

https://www.geocaching.com/play/hide/sl-si/small-note
https://www.geocaching.com/play/hide/sl-si/medium-note

Seveda ju lahko prekopiraš in velikost in prelom prilagodiš svojim potrebam.

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Po Jun 05, 2017 12:40 pm
Napisal/-a bubiji
Sporočilo za naključnega najditelja sem opazil, samo nisem vedel v kolikih velikostih je na voljo. Neuradne, ki jih najdeš po spletu, so v kar nekaj velikostih, niso pa v slovenščini. Hvala za direktne povezave, da ne bom klikal...

Škoda, da se noben izmed grafično nadarjenih geolovcev še ni lotil neke strukturirane "nalepke".

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Po Jun 05, 2017 9:08 pm
Napisal/-a dvidmar
Imam tole v PDF, če kaj pomaga. Po potrebi prilagodim in naredim še kaj.

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Ne Jun 11, 2017 9:51 pm
Napisal/-a icabrian

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Ne Maj 27, 2018 9:37 pm
Napisal/-a NiSEM
TO NISO SMETI
TO JE GEOCACHE TOČKA, PROSIM PREBERI!
Kaj je ta skrita škatla in kaj dela tukaj? To je del svetovno znane igre, posvečene uporabnikom GPS-a (Global Positioning System), imenovane GEOCACHING. V igri sodelujejo uporabniki GPS sistema, ki skrijejo ”zaklad” (ta škatla in njena vsebina) in objavijo njegove natančne koordinate ter na ta način omogočijo drugim uporabnikom začetek “iskanja zaklada”. Ko najdeš zaklad, moraš vpisati svoj obisk v to knjižico imenovana logbook ali dnevnik. Oseba, ki je ta zaklad skrila, je poiskalan mesto, ki naj bilo zavarovano pred dostopom oseb, ki niso del igre. Včasih pa se lahko dobro skrivališče izkaže tudi za zelo slabo...
ČE SI ZAKLAD NAŠEL PO NAKLJUČJU, ga prosim ne premikaj ali uniči. Pravi užitek igre je najti zaklad in izmenjati svoje misli in občutke z drugimi, ki ta zaklad skrijejo. Na svetu obstaja več kot 3 miljone skritih zakladov kot je ta. Za več informacij o tem in drugih zakladih ali o igri obišči spletno stran: http://www.geocaching.com. Če je posodo potrebno iz katerihkoli razlogov premakniti, nam javi to z vpisom tukaj. Z veseljem jo bomo premestili in se opravičili.

Re: Slovenski prevodi oznak/nalepk za zaklade

Objavljeno: Po Maj 28, 2018 5:46 am
Napisal/-a icabrian
Različici Obvestila za najditelja, ki sta trenutno v uporabi na GC spletni strani, sta na voljo na povezavah zgoraj. Vsak si jih lahko prekopira in prilagodi po svoje. SGK ima tudi nekaj kartončkov z natisnjenim besedilom in dodatnimi polji za ime zaklada in GC kodo v velikosti, ki je ravno prava za 350 ml Lock and lock škatlico (in večje). Če jih kdo potrebuje, jih lahko dobi na pikniku ali katerem drugem dogodku.