Stran 1 od 1

Kam z arhiviranim dnevnikom?

Objavljeno: Po Mar 17, 2014 11:49 pm
Napisal/-a mare
Ta vikend sem rešil eno starino, ki je že nekaj časa "crkovala" http://coord.info/GCJCBR

Posušil in shranil sem 10 let stare dnevnike z original vpisi. Še danes se spomnem tistega poletja 2004, ko sem bežno opazil Kunaverja, ki je iskal končno lokacijo, samo preden sem obrnil avto, se je že vpisal in odšel dalje. V bistvu je kar nekaj nostalgije v teh zapisih. A obstaja kakšen dnevniški muzej? A bi bilo smiselno kaj takega postaviti v svojo temo?

LP,
Mare

Re: Kam z arhiviranim dnevnikom?

Objavljeno: To Mar 18, 2014 6:42 am
Napisal/-a Ljubljanski pirati
Jaz imam svoje dnevnike iz GC42TZR, trenutno je peti v obtoku, lepo pospravljene doma. Kaj naj z njimi, se pa tudi še nisem odločil. Tako, da je tole vprašanje kar na mestu. Mogoče se bo novoustanovljeni klub odločil in odprl kak zgodovinsko/spominski muzej ... :D

Re: Kam z arhiviranim dnevnikom?

Objavljeno: To Mar 18, 2014 7:18 am
Napisal/-a dr.gumpi
Muzej seveda ne obstaja in vprašanje če kdaj bo. Dnevnik, če preživi vse vihre, hrani lastnik zaklada saj zapisi v njem včasih kažejo tudi na (ne)uspešnost postavitve in zahvalo najditeljev. Bi bilo pa lahko zanimivo enkrat narediti en retro ali oldtimer event, na katerega bi zakladolovci s kar nekaj kilometrine (tudi časovno) prinesli greenhornom pokazat, kako se je to delalo včasih. Slike, škatlice, dnevniki, stvari za menjavo. Lahko bi s tem celo povezali bolšjaka za menjavo tega in drugega. Idej je lahko veliko, samo treba se je lotit zadeve in ne ustrašit organizacije.

Kar se novo ustanovljenega "kluba" tiče pa samo ena pripomba. Pa upam, da ne bom s tem preveč nasmetil v tej temi. Nič nimam proti ideji posameznika, da začne z neke vrste klubom. Žalosti me zgolj to, da v Sloveniji vsak hoče imeti svoj mali vrtiček in bo tako tudi ta zadeva zelo verjetno zvodenela in počasi propadla. Zakaj? V Sloveniji imamo sedaj dva kluba, tri forume, imeli smo ali mogoče še imamo tri trgovine. In vse to dejansko ŽIVOTARI. Ker nas je premalo in še tu potem s takim drobljenjem pokvarimo vse. Škoda, ker ni volje in moči, da bi se povezali in imeli en močen klub in en forum, ki bi dejansko živel. Dobro, glede trgovin mi je vseeno, s prodornostjo in ustreznimi cenami, bi se dalo verjetno naredit marsikaj.

Re: Kam z arhiviranim dnevnikom?

Objavljeno: To Mar 18, 2014 8:45 am
Napisal/-a Ridler
Če najprej odgovorim na maretovo vprašanje: Če ti logbook predstavlja sentimentalno vrednost, si ga shrani. Lahko si ga tudi poskeniraš in hraniš na računalniku, da se ti papir ne bo valjal okoli. Jaz na »svoje« dnevnike nisem čustveno navezan in jih mečem stran, ker mi nič ne nucajo. :lol:

Kar se pa kluba tiče, pa še odgovor gumpiju: Naš klub je ustanovljen zato, da bo delal. Če bo zadeva laufala, bo Ok, če ne, ga bomo zaprli. Druge opcije ni. Jaz pač nisem polovičar in nikoli ne bom. Nikakor ne bomo životarili in kluba furali zaradi luksuza oz. zato ker ga pač lahko. Si upam trditi, da smo trenutno edini v Sloveniji, s tako miselno naravnanostjo, zato smo tudi odprti za vsakogar, ki je tako kot mi, usmerjen v prihodnost in je sposoben v stvareh videti potencial, ne pa vedno vsega skupaj obrniti na slabo. Opcija za združitev pod eno streho je torej ta trenutek več kot odlična! Seveda pa mora odločitev ali se nam pridružiti ali ne, sprejeti vsak posameznik zase (ali pač za svojo ekipo)...

Več o razlogih zakaj smo se odločili ustanoviti klub, sem že včeraj objavil v tem prispevku.

To je hkrati tudi moje zadnje javljanje tukaj na temo našega novega kluba, ker se mi pač ne zdi higienično zadev komentirati po drugih forumih.

Re: Kam z arhiviranim dnevnikom?

Objavljeno: Ne Jun 15, 2014 1:44 am
Napisal/-a soncek
Tale tema je bila odprta že pred kakim mesecem a mi je zanimiva. Tu je nekaj mojih misli/izkušenj.

Z vsakim zakladkom so povezane zgodbe. Zgodbe o tem kako in zakaj je bil zakladek skrit, kdo je škatlico našel in kaj je bilo tisto kar je geosledca / geolovca / geocacherja pripravilo do tega, da se je odpravil iskat skriti zaklad.

Samo iskanje in izkušnje iskalca škatlice so skoraj vedno tudi Zgodba z velikim Z. Del teh zgodb je zajetih v knjižnici obiskov, del na spletnih straneh, del pa ostane za vedno skrit.

Škoda je, če se z uničenjem zakladka ali dnevnika obiskov del teh zgodb izgubi - pa čeprav je bil zakladek "k'r neki". Zgodbe so namreč nekaj kar to prostočasno dejavnost naredi zanimivo - vsaj meni.

Včasih je težko ohraniti papirno verzijo samih zgodb v knjižici (posebno pri Micro in nano zakladkih) zato se mi zdi dobra možnost za ohranitev zapisov (in zgodovine) skeniranje ali pa slikanje strani same knjižice in objava slik na spletni strani zakladka. V naši ekipi smo tako nekatere knjižice vsake toliko poslikal / skenirali - kakšno knjižico smo tudi shranili.

Zagotovo bi pa bil zanimiv Gc dogodek kjer bi bile na vpogled stare škatlice in knjižice obiskov.

LP,