Stran 1 od 1

"Označevanje" zaklada

Objavljeno: Sr Maj 14, 2014 2:55 pm
Napisal/-a Miha&Katja
Zanima me če kje obstajajo kakšne slike za natisnit, da s tem označiš svoj zaklad. Seveda s tem mislim s Slovenskim tekstom ipd.

Primer:
Slika

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Sr Maj 14, 2014 8:58 pm
Napisal/-a icabrian
Koliko zakladov pa sta doslej že našla?

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 10:30 am
Napisal/-a dr.gumpi
Glede na to, da sta čista začetnika, izpred tedna ali kaj takšnega, zanesljivo ne veliko ;) Saj vem, saj vem, Igor. Bojiš se konkurence. Toda tvoj Krneki je one and only. Miha&Co. To vprašanje naj se ti začne zastavljati, ko boš oziroma bosta našla sto in več zakladov. Prav?

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 11:42 am
Napisal/-a icabrian
Bereš me kot odprto knjigo... :lol:

Šalo na stran. Miha & Katja, svetoval bi vama, pa tudi vsem ostalim začetnikom, da najprej najdeta vsaj kakih 100 ali več zakladov. Tako bosta dobila en vpogled, kaj ta igra sploh je in ali vama je sploh toliko zanimiva, da bi se je šla naprej. Pa naletela bosta na zaklade, ki vama bodo všeč, in zaklade, ki vama ne bodo všeč. Najbrž se bo vmes utrnila še kaka ideja. In če vama bo geocaching tudi takrat še toliko zanimiv, da bosta v njem vztrajala dalj časa, lahko začneta razmišljati tudi o kakem lastnem skritem zakladu. Pa udeležita se kakega srečanja, malo vlecita na ušesa in se s kom pogovorita. Lahko pa kar koga po mailu kaj vprašata, večina bo z veseljem odgovorila in svetovala.

Začetnikov, ki v navdušenju nad prvimi nekaj najdbami takoj tudi sami kaj skrijejo, je bilo že kar nekaj. V večini primerov so se taki poskusi končali klavrno (ja, je nekaj izjem), s slabo voljo iskalcev in hitro ukinitvijo zaklada. Pa tudi takih, ki v začetnem navdušenju po nekaj deset najdbah postavijo en kup zakladov, potem pa čez nekaj časa izginejo s scene, za njimi pa ostanejo nevzdrževane škatlice, je bilo že nekaj. Ko enkrat zaklad skriješ, je to dolgotrajno razmerje, ki prinaša tudi odgovornost.

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 4:16 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Sicer pa je znak zaščiten, tako da slovenskega žal ne bo. Lahko pa bi bil brez uradnega znaka.

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 5:34 pm
Napisal/-a Miha&Katja
ufff ne ne ne ne mislm že it skrivat zakladov :) (sm lih včeri bral tukej na forumu eno temo ko se že "pritožujete" glede začetnikov in njihovih zakladov, tak da se ne bojte, jih bova za1x samo iskala:) )

Drugače sm pa samo tak vprašal, ker me je pač zanimalo kakšne so te zadeve k nism nč našel. Pol (čist informativno vprašam) če gre nekdo skrivat zaklad lahko uporabi samo te "official" logote, se ne sme nič spreminjat?

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 6:20 pm
Napisal/-a icabrian
Prav nič te ne zavezuje k temu, da uporabiš tako oznako. To pač Groundspeak prodaja že narejeno. Mirno lahko narediš nekaj čisto po svoje. Dober vtis pa naredi, če najditelj že ob pogledu na vsebnik ve, da je našel zaklad in ne, hmmm, krneki... ;)

Re: "Označevanje" zaklada

Objavljeno: Če Maj 15, 2014 6:23 pm
Napisal/-a Miha&Katja
aha tak je to....OK ql sam da vem :D