Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Ne Jun 29, 2014 12:46 pm

Ok, do sedaj sem bil tiho, čeprav me je že malo motilo, ampak sedaj je sodu prebilo dno - fu**ing Mlinčki na 1001 način in okoliške bukve :twisted: .
Ne vem, ampak tole ni več zabava ampak mučenje oz. posiljevanje geolovcev z lokacijo, očitno, blizu lastnika zaklada. Ali bomo v naslednjih N mesecih dobili še 1002 zakladov v okolici Utika in Kosez v rastru na 161 m.

Edit: Še link http://coord.info/GC57TXV

Uporabniški avatar
cuden_family
Zelenec
Prispevkov: 19
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 10:08 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a cuden_family » Ne Jun 29, 2014 3:14 pm

No, tudi jaz sem bil sedaj tiho, pa me je tale objava spodbudila, da kaj napišem. Fu**ing vidm jaz posiljevanje z druge strani. Kje piše, da je potrebno keške pobrat in jih logirat. Kolikor vem je to igra in nihče nikogar ne posiljuje. Vsak se sam odloči kaj bo pobral in kaj ne. Baje si lahko premium člani celo dajo določene keške na ignore in ne bodo motili smeškotov na zemljevidu. Takšnole pisanje je zame »posiljevanje«, z nekim prepričanjem kaj je prav in kaj ne. Vsak se sam odloči, kaj bo delal in kako bo delal – mar ne? Dejstvo pa je, da se lahko komu kaj pomaga oziroma svetuje, samo takšen način na forumu zame ni pravi! Tudi mene moti marsikateri kešek, pa zato ne bom prepričeval vseh, da je zanič. Pač nekaterim je dovolj samo da se jim poveča število pobranih keškov in število smeškov na zemljevidu, drugi pa iščejo v kešku nekaj več. Pa da ne bo pomote, z Vasilijem nimam nič, tudi teh na novo postavljenih keškov še nismo pobrali. Kolikor vem, ni niti v enem, niti v drugem klubu, tako da je to zgolj moje osebno mnenje.

Lp
Uros

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Ne Jun 29, 2014 3:25 pm

Ja delno se strinjam z napisanim, ker pa imam pri tej zabavi rad moto
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
, me take zadeve pač motijo. Najprej je bil Mlinček (tradi) od nekoga drugega, potem 100 mlinčkov (multi) v okviru katerega obiščeš prej navedenega, sedaj še power trail do tja :? Kdaj se to konča?
Aleš

PS tukaj poznavanje lastnikov zakladov in članstvo v klubih nima veze

Uporabniški avatar
cuden_family
Zelenec
Prispevkov: 19
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 10:08 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a cuden_family » Ne Jun 29, 2014 3:31 pm

Zadeva je res takšna kot si napisal, se popolnoma strinjam
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat"
in tudi sam rad pobiram keške, ki mi nekaj novega pokažejo, predstavijo, je pa res da mora biti vmes tudi kaj takšnih, da si polnimo statistiko. :D
Debate na to temo so vsekakor dobrodošle, samo mislim da ni takšno "napadanje" na forumu pravi način. ;)

LP
Uroš

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1013
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a icabrian » Ne Jun 29, 2014 5:28 pm

Jaz bom raje tiho. Ker sem svoje mnenje o poškatljevanju Utika (velja pa seveda za poškatljevanje česar koli) že povedal večkrat (glej recimo moj log za Debeli hrib). Vasilija pri skrivanju ne omejuje (in ga tudi ne more omejevati) nič, razen pravil in zdrave pameti. In prav na slednje nas je že nekaj skušalo vplivati v javni in tudi v zasebni komunikaciji, pa očitno brez uspeha. A je res končni cilj te igre ena škatla vsakih 161 m? Naj vsak sam pri sebi naredi miselni poskus: koliko škatlic bi skril, če bi bilo treba za vsako Groundspeaku plačati 1, 2 ali 5 EUR, in kako hitro bi postalo nezanimivo, če glede skrivanja škatlic ne bi bilo nobene omejitve in bi jih lahko posejal na 5 m, če bi hotel? Seveda je nekomu cilj igre tudi nabiranje številk, to je čisto OK, ampak je zato res treba posejati cel gozd z enakimi škatlami? In kaj potem, ko bodo vse najdene? Bomo vse arhivirali in na istih mestih objavili nove, da bomo lahko še povečali število najdb? Pri vsaki stvari je nekje končna meja (iskreno upam, da ne pri 161 m med škatlami). Vasili1945 jo je po mojem že dosegel in presegel.

In še nekaj. Čeprav se zdi drugače, ni nujno, da pomeni več skritih škatel bogatejšo igro. Po mojem mnenju je ravno nasprotno, taka nasičenost z bolj ali manj enakimi izvedbami igro kvečjemu siromaši in jo dela dolgočasnejšo. In to neodvisno od tega, če vse pošlješ na ignore listo. Gre samo zato, kje bo kdo odnehal: nekomu se bo vse skupaj zdelo brez veze že po nekaj deset, drugemu po nekaj sto, morda komu po tisoč in več tovrstnih najdbah. Sem pa prepričan, da se vsak slej ali prej naveliča.

Uporabniški avatar
cuden_family
Zelenec
Prispevkov: 19
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 10:08 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a cuden_family » Ne Jun 29, 2014 6:56 pm

Igor ja, tvoje mnenje poznam glede samega Utika in še marsikaterega keška. :) Vendar nekoga soditi po »zdravi pameti«, mislim da ni merilo njegovo postavljanje keškov. Tudi na račun mojega nočnega hajkanja okoli berem »zanimive« loge oziroma komentarje, ki konec koncev nimajo z geocachingom nič. Vsak se sam odloči kaj in kako bo počel in o tem mislim, da se vsi strinjamo. Vasili si je pač »privoščil« škatlice skoraj na vsakih 161 metrov, Vrso mu jih je objavil in to je to. (OK o Vrsotu tu nebi razpravljali) Pravila je postavil Groundspeak in očitno niso bila kršena in to je to. Da pa sedaj jaz, ti ali kdor koli drug tu razpreda o nekem posiljevanju oziroma siljenju mi pa žal ne gre. Zato sem se tudi oglasil, ker me je zmotil način pisanja. Konec koncev, so tudi že pri nas kraji kjer je poškatlano na skoraj 161 metrov pa ni nobene »hude« krvi.
Roko na srce tudi keški »kr'neki« ne bogatijo igre. Kešek žal ni dosegel ciljne skupine in bistvo oziroma njegovo sporočilno vrednost vedo lovci z kar nekaj najdbami in ne novinci katerim je namenjen. Na to temo bi lahko kaj napisal, ampak to se bova pomenila ob pivu ko pridem po kešek. ;)

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 306
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a pikacu » Ne Jun 29, 2014 7:51 pm

Pridružujem se Čudnu pri njegovem mnenju, da se vsak zakladosledec sam odloči, kaj bo pobiral ali ne.
Dosedaj se nihče ni razburjal zaradi power-trailov, ki v zadnjem času tudi nastajajo kar po tekočem traku.
Mi smo sicer pobrali le njegov OF zaklad, pa se mi je zdel čisto v redu. Potrudil se je z dolgim opisom. Lokacija sicer ni presežek, na smetišču pa tudi ne. Skrivališče je pa čisto v povprečju.
Fant je mlad in zagnan. Kakšen prijazen nasvet bi mu najbrž koristil, znašanje nad njim je pa povsem odveč.

LP Irena

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1013
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a icabrian » Ne Jun 29, 2014 8:41 pm

Prijaznih nasvetov smo mu dali že nič koliko, tudi pomoč smo ponudili pri izvedbi, sam sem nekaj konkretno prispeval. In tudi pohvalili smo stvari, ki jih je naredil dobro. Tisti zaklad v Hrašah res priporočam vsakomur. Meni je bila ta zagnanost od začetka zelo simpatična, zdaj pa že več ne vem... :?

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a bojank » To Jul 01, 2014 8:24 am

Groundspeak je zadevo postavil dovolj na široko in ohlapno, da se lahko priključi in udejstvuje čim več ljudi. Ne morem se znebiti vtisa, da kot pri večini stvari v današnjem svetu, tudi iz komercialnih razlogov. Več plačanih članarin, več prodanih izdelkov itd. Tako kot pri glasbi, imamo in smo imeli "smodete" in "murkote", pa tudi kvalitetno glasbo na zabavnem področju. Mi Slovenci seveda poznamo to situacijo in lahko damo kakšnega tovrstnega izvajalca na "ignore" listo.
Je pa še en širši vidik poleg zgoraj omenjenih dveh. To je mednarodna igra in vsaj meni ni vseeno kaj se dogaja v Sloveniji, čeprav (zaenkrat) nisem aktivist v kakšnem našem klubu. Bom navedel kar tri dni star primer. Gre za log (28.6.) v Krneki #1. Iskalec je na koncu napisal:
"Luckily we could do "park & grab", not to waste our time unnecessarily."
Čeprav je Krneki #1 primer, kako zaklad ne bi smel izgledati, je ta odgovor tudi primer, kakšen vtis bodo po obiskih tovrstnih zakladov tisti iskalci, ki z našo lokalno sceno niso seznanjeni. A nam je res vseeno, kakšno kvaliteto imamo in ponujamo v naši ljubi Sloveniji?

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a jean » To Jul 01, 2014 8:33 am

Hm, bojan. Tocno to sem o zakladu Krneki pisal na forumu. Pa namesto da bi ljudje dojeli, da je kvaliteta > kvantiteta, se je pojavilo nadaljevanje Krneki serije. Je to res potrebno? Torej sporocilne vrednosti niso dojeli. Tujci pa itak ne bodo razumeli v cem je fora. Predstavljate si, da bi vi naleteli na variacijo Krneki zaklada v tujini, ki nima opisa v jeziku, ki ga razumete. Bi odsli zadovoljni?
Pa traili na vsako gozdno pot. Ne pozabite na obremenevanje okolja in vzdrzevanja traila. Sicer nekateri primerki trailov so mi bili vsec, za vecino pa res ni potrebe. Sicer res igra vsak igro po svoje, a to ni igra od enega, temvec igra vseh. Just because you can, doesn't mean you should. Zaklada ne postavis zase, ampak za druge.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost