Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1043
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Jul 01, 2014 10:21 am

Just because you can, doesn't mean you should.
Ja, točno to. Ne postavljajte škatel samo zato, ker jih lahko.

Glede Krneki #1 pa samo še to: je priložnost za razmislek o tem, kam gre ta igra in kaj si želimo od nje (in še bolj kaj si od nje ne želimo). Upal sem, da se bo glede tega odprla javna razprava, na forumu, pa še kje drugje, kaj lahko kot skupnost naredimo, da bodo zakladi v našem okolju manj krneki. Pa so se načenjale v zvezi z njim razne druge teme, o tem pa (skoraj) nič. Bojim se, da mnogi od tistih, ki jim je bil zaklad namenjen, res niso dojeli sporočila. Še slabše, sploh niso dojeli, da je sporočilo namenjeno njim. Če pa bi se Krneki #1 imenoval "Pogled na Šmarno goro", teh razprav sploh ne bi bilo. Tako kot pri materi vseh krneki zakladov, trgovini Tuš na Ptuju, bi se nabral en kup HZZ in TFTCjev, le tu in tam kdo bi morda komentiral, da je pogled res lep, škatlica pa bolj tako tako. No, pa večina mojih geolovskih znancev bi mislila, da se mi je skisalo. ;) Kako je že tisto o besedah, ki dajejo pomen objektom, kar je rad upodabljal Magritte?

zlatolasska
Bunkelj
Prispevkov: 8
Pridružen: Po Jan 11, 2016 5:28 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a zlatolasska » Po Feb 22, 2016 3:34 pm

Ker sva v fazi postavljanja zakladkov, sem se spotaknila ob tole.

Nama so recimo power traili zakon. Kaj nama je bilo kot zacetnikoma lepse kot pa to, da sva v enem vikendu nabrala okrog 80 zakladkov? Wau. Kaj sva odnesla od tega? Veliko stvari. Najprej seveda to, da nama je zanimivo, da so zakladi eden za drugim, saj si tako popestris neko pot,tudi to, da je fino, da so zakladki različni, postavljeni na drugacne nacine (pri mlinčkih me je 'zmotilo' edino to, da so recimo vsi, ali pa skoraj vsi, skriti v storih), da je zabavno, ce so razlicnih velikosti (na Pikinem trailu je bil blazno dobrodosel kak vecji zaklad vmes, da sva lahko pustila tam vsaj kako sovico),...

Upam, da nisva edina, ki misliva, da so power traili kul. Ker bi rada tudi sama postavila en tak power trail. Le da bova vanj vkljucila najino dosedanje znanje (in zato vem, da zakladki ne bodo postavljeni se takoj, kot bi mogoce zelela, ampak bodo zahtevali malo vec razmisljanja z najine strani, organizacije in norih idej).

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Mlinčki na 1001 način by vasili1945

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Feb 24, 2016 12:11 pm

Mlinčki na 1001 način so pač poglavje zase in čeprav je na tem območju nekaj power trailov, niso pripombe večine usmerjene striktno proti trailom, bolj proti načinu postavljanja keškov v okolici Utika in sami kvaliteti škatlic. Vasili1945 je bil o tem obveščen, privat in prek logov, tako da se kar nekaj komentarjev tukaj nanaša izrecno na ta primer. Če te kaj glede trailov zanima, povprašaj v svoji temi, boš dobila odgovore, ki ti bodo bolj koristili, kot pa ti v tej temi.

Moraš pa vedeti, da bodo tu vedno mnenja deljena. Enim je super najti 80 dildotov (PET epruvetic) v eni uri, enim postane dolgčas in jim je brez veze. Pikin trail je super, ker je zanimiv in ker so epruvete skrite na različne načine. Če pa bi nekdo postavil trail več stotih zakladov, pa bi bilo verjetno nujno, da se škatlice skrije vse na isti način, da so najdbe res hitre. Dolgčas? Meni zagotovo. Bi ga šel iskat? Jaz zagotovo. Bi ga postavil? Bomo kmalu videli.

Skratka, kot jaz vidim stvari, moraš pred postavljanjem power traila, še posebej takega večjih razsežnosti, pri sebi razčistiti kaj in kako. Morda v prvi vrsti, ali imaš čas in voljo več (deset)let vzdrževati veliko število škatlic. Pomembna je tako izbira kvalitete škatlic (ko smo ravno pri temi o mlinčkih ...), kot tudi kvaliteta skrivališč. Če bodo iskalci našli samo mokre in umazane logobooke, bo bolj žalost. Pa tudi, če bodo stalno izginjali. Ali pa če vsak zaklad iščeš pol ure...

Vedno bodo pomisleki glede power trailov. Upam, da te pisci komentarjev ne prestrašimo in bomo kmalu bogatejši za XY škatlic! Je pa pred njim dobro postaviti nekaj "navadnih" zakladov in jih tudi vzdrževati. Tako, za občutek. Da je potem presenečenj čim manj.
Slika

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov