Obnavljanje izginulih zakladov

Vprašanje glede skrivanja zakladov, velikosti, težavnosti, ....
Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 638
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Stjuza

Odgovor Napisal/-a krossnik » Po Dec 29, 2014 9:13 am

Tudi sam sem med zagovorniki obnavljanja zakladov, samo ne kar po dolgem in počez... Prvi pogoj pri meni je definitivno lokacija, drugi pa da ni na izpostavljenem mestu, kjer je potencialna nevarnost stalnega izginjaja in pa seveda, obnavljanje ne pomeni nadomestitev zaklada - to počnem izjemoma s privoljenjem lastnika...
In zakaj? Zakaj pa ne? Moja filozofija in dojemanje geocachinga je pač drugačna kot od Igorja in tudi drugačna od VolkD-ja, celo dvomim da kdokoli razmišlja isto kot jaz! Konec koncev vsak to igro igra po svoje in dokler je v okviru pravil - kdo sem jaz, da bom nekomu očital ali sme ali ne sme obnoviti zaklada oziroma ga mora arhivirati takoj ko se logbook zapaca? Pa četudi gre samo za podaljšanje agonije...
Takih nedorečenih primerov v geocachingu je ogromno in dokler je to tako, lahko razpredamo po dolgem in počez ali je kozarec na pol poln ali na pol prazen... Take brezplodne debate se lahko gremo tudi o smiselnosti trailov, FTF-jev, celodnevnem keškanju, skupinskem reševanju mysterijev..............


P.S. To je izključno samo moje osebno mnenje na to temo...
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Stjuza

Odgovor Napisal/-a VolkD » Po Dec 29, 2014 11:29 pm

Temo sem začel, jo bom pa, če se me bodo moderatorji usmilili in potem tole vlečenje črev zaklenili, tudi zaključil.

Ko sem pregledal loge tega zaklada ( redkokdaj se podam na geolov kar tako na pamet) sem ugotovil, da zadeva še kar živi in živi, čeprav je bila obsojena že pred desetimi meseci. Torej noče in noče umreti. Še več kar 26 ljudi je zakladek našlo, in samo dva, ki ga nista našla, Od tega je bil en očitno, kot je sam rekel geo blind, drugi pa se po moje ni ravno potrudil.
Zgornje dejstvo in pa to da mi je kraj ljub je botrovalo obnovi. Ničesar nisem naredil proti kakršnim koli pravilom. Ali bom to naredil ali ne je pač moja osebna odločitev. Lahko bi se odločil za obnovo tudi recimo GC517HV, saj sem tudi tu blizu preživel del svoje mladosti. A se nisem tako odločil, ker menim, da tole s takim opisom iz zgrešenimi koordinatami nima perspektive.

Zdaj pa k bistvu. Temo sem odprl zato, da vas obvestim o spremembi in vas opozorim, da se nekaj dogaja.

Vse ostalo v tej temi je čisti offtopic, zato prosim za zaklep.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Stjuza

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Dec 30, 2014 8:31 am

Če je soočanje mnenj, in to forum je, "brezplodna debata" in "čreva", potem je najbolje, da ne samo zaklenemo to temo, ampak zaklenemo cel kar cel forum. VolkD, s svojo objavo si res povedal, da je zakad obnovljen, si pa dal tudi izhodišče za razpravo o tem, ali je to smiselno početi na tak način. To nikakor ni off-topic, kje pa naj se o tem pogovarjamo, če ne ob primeru samem? Ne trdim, da je moje mnenje suho zlato. S tem, ko ga predstavim na forumu, skušam pač pridobiti kakega somišljenika in se seznaniti s tem, kaj mislijo o zadevi drugi, pa tudi spodbuditi druge k razmisleku, ali je mnenje, ki sem ga predstavil, vendarle vredno upoštevanja.

Seveda nisi kršil nobenih pravil, saj tega ti tudi nihče ni očital. Tudi nihče ti ni očital, da zaklada ne bi smel obnoviti. Morda pa bi bilo bolje, če bi se o tem prej posvetoval, zasebno ali na forumu. Glavna tema te razprave je, ali je smiselno zanemarjen zaklad, za katerega se lastnik ne briga več in se ga ne da posvojiti, obnoviti na lastno pest, ali ga je bolje arhivirati in postaviti novega. Jaz sem opozoril, da ima taka obnova tudi posledice, ki niso tako zelo v dobro vseh, kot se zdi na prvi pogled, še posebej, če posameznika (kot v veliki večini primerov, za katere vem) vodijo sebični motivi* vpisa za vsako ceno. Po mojem mnenju bi bilo bolje, da se v takih primerih naredi še tisti en korak naprej: kdor z obnovo misli resno, naj predlaga arhiviranje (tudi drugi ga bomo z veseljem podprli), potem pa postavi nov zaklad, ki bo imel znanega in zavzetega lastnika.

*Pa s tem ne trdim, da je tudi pri tebi tako - to ni osebni napad nate, ampak načelna razprava, ki nima več neposredne zveze s Stjužo (to razliko med osebnim in načelnim so v preteklosti nekateri večkrat spregledali, zato je res nastala ne samo brezplodna debata, ampak kar vsesplošno zmerjanje). Morda bo kdo, ki tudi razmišlja o čem takem, prav zaradi te razprave naredil kaj drugače (ali pa se prepričal, da ni z njegovo idejo nič narobe). In to je smisel takih javnih razprav, soočanje in "tekmovanje" mnenj, ne poturčevanje v eno in edino resnico.

Uporabniški avatar
mare
Geolovec
Prispevkov: 79
Pridružen: Če Mar 28, 2013 5:26 pm

Re: Obnavljanje izginulih zakladov

Odgovor Napisal/-a mare » Če Feb 26, 2015 10:35 pm

Danes se nam je zgodilo nekaj zanimivega. Očitno bo po novem obvezna oprema pri vzdrževanju geo zakladov tudi kvadrokopter. S pomočjo take naprave smo namreč našli izginulo posodo. Celotno zgodbo sem opisal tukaj:
https://s5tech.net/viewtopic.php?f=40&t=932

LP,
Mare
Obišči http://pavlin.si/ Hvala!

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: Stjuza

Odgovor Napisal/-a VolkD » Če Dec 01, 2016 10:44 pm

icabrian napisal/-a: VolkD, s svojo objavo si res povedal, da je zakad obnovljen, si pa dal tudi izhodišče za razpravo o tem, ali je to smiselno početi na tak način. To nikakor ni off-topic, kje pa naj se o tem pogovarjamo, če ne ob primeru samem? Ne trdim, da je moje mnenje suho zlato. S tem, ko ga predstavim na forumu, skušam pač pridobiti kakega somišljenika in se seznaniti s tem, kaj mislijo o zadevi drugi, pa tudi spodbuditi druge k razmisleku, ali je mnenje, ki sem ga predstavil, vendarle vredno upoštevanja.
Še pika na i:

Čez dobre tri tedne bo dve leti od tega, ko sem tale zakldek obnovil. Nekje okrog 150 vpisov je bilo od takrat in trikrat sem malo pregledal situacijo, dodal nov log in zamenjal škatlico.

Očitno sem pred dvemi leti imel kar prav, ko sem storil to kar sem.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost