Prenos GC-a na novega lastnika

Odgovori
grebenko
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: So Jan 09, 2016 1:09 pm

Prenos GC-a na novega lastnika

Odgovor Napisal/-a grebenko » To Maj 17, 2016 5:55 pm

Pozdravljeni,
Že v naslovu je možno razbrati kaj je moje glavno vprašanje in to je: Kako se prenese geocache iz enega lastnika na drugega? Sam nisem nikjer zasledil nobenih navodil kako se to stori.
Kolikor sem razbral iz poskusov mora biti tudi avtor za-to da se posvoji sam geocache. Kaj pa če avtor že nekaj časa ni aktiven in ne odgovarja na mail-e?

Govorimo sicer o zakladu GC2DM45, za katerega bi bilo škoda da bi ga arhivirali, ker je na zelo lepem mestu. Sem pa prepričan da ga ni, ker sem ga že enkrat našel. Sicer ga bom najverjetneje sam obnovil ampak bi pa to rad naredil tudi uradno.

Kaj mi svetujete v tem primeru?

Uporabniški avatar
Kinčoropi
Geolovec
Prispevkov: 99
Pridružen: To Nov 03, 2015 8:47 pm

Re: Prenos GC-a na novega lastnika

Odgovor Napisal/-a Kinčoropi » To Maj 17, 2016 7:37 pm

Živjo!

Zakladi lahko zamenjajo lastnika preko podstrani za posvojitve. Vendar mora lastnik zaklada v vsakem primeru posvojitev odobriti. V kolikor lastnik zaklada ne da svoje privolitve (iz kakršnegakoli razloga) do prenosa lastništva žal ne more priti. Tako so si pri Groundspeak-u zamislili in tako žal je.
Tudi jaz sem pred časom hotel posvojiti en zaklad točno od tega uporabnika (matajur), ker sem bil navdušen nad njim. Ker se možakar na maile ni odzival, sem ga iskal tudi po drugih kanalih (tudi preko tega foruma) a sem bil žal neuspešen. Na koncu je bil zaklad arhiviran in moje navdušenje je počasi upadlo. No, mogoče pa vseeno enkrat tam postavim nov zakladek, ker lokacija je dobra.
Osebno dvomim, da ti bo uspelo posvojiti Porečanko I, o postavljanju novih zakladov na stare lokacije pa ima itak vsak svoje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1014
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Prenos GC-a na novega lastnika

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Maj 17, 2016 11:45 pm

Če se lastnik ne odziva, zaklad pa životari, potem je arhiviranje najboljša rešitev. Prostor se sprosti za nove ideje in nove pristope. Glede tega Matajurja bi bilo najbrž smiselno poarhivirati vse njegove zaklade na obali, ker so kolikor se spomnim vsi že dalj časa klinično mrtvi. Sploh tisti v Sečoveljskih solinah je antireklama za geolov. Če na dobri lokaciji nov in lep zaklad nadomesti starega in zanikrnega, bomo vsi samo veseli. Tako da raje predlagaj arhiviranje in postavi svojega, kot da vzdržuješ zaklad, ki ni tvoj.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost