GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovori
Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 961
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Jan 24, 2012 8:44 am

Po obisku in najdbi zaklada na Planini Zajavornik, sem v log zapisal, da me malo skrbi, kako bo z iskanjem poleti, ko bo planina oživela. Lastnik se je na to pripombo odzval in zapisal sledeče:
"Zadnje case je en kup enga jamranja z vseh strani... Za poletje me prav nic ne skrbi, ker se ob razpadajocih kocah ljudje martinckajo le pozimi, ampak tule je vhod vedno prost, ker se nahaja v senci. Malo samozavesti je pa pri iskanju tudi treba imeti (te pa pac kdo vidi, pa kaj), sicer pa iskanje pri takem hintu tudi ne bi smelo vzeti vec kot le nekaj sekund. Mislim, da je najpomembneje, da je škatlica dosegljiva tudi pozimi."
Vendar mojega sporočila verjetno ni razumel prav. Nisem govoril o pohodnikih in tistih, ki se pridejo martinčkati. Govoril sem o živini in dejansko sploh ne razpadajoči staji (vsaj ponoči se nama niti približno ni zdela takšna). Vprašanje koliko geolovcev se bo prerivalo v stajo, polno krav ali ovac in štelo sekunde preden bodo morali bežati pred jeznim pastirjem, ki o kakšnem zakladu in zakladolovu seveda nič ne ve...

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Sr Jan 25, 2012 3:19 pm

Ker sem lastnik škatlice, naj razložim...
Namenoma sem škatlico postavil v razpadajočo kočo, da je dosegljiva tudi pozimi. Vse premalo škatlic je te vrste. Hint pa je jasen, že kar navodilo za hitro najdbo. Ker kar redno obiskujem tole planino vem, da se koča ne uporablja in le čaka na svoj konec. Kot taka ni primerna za živali in tudi sledov živali ni v njej. Koča se je v boljših časih uporabljala za seno, zdaj pa itak streha že preveč pušča. Se pravi, ne vidim nobenega problema za kratek postanek in vpis.

Pa saj se sploh ne bi odzval na pripombo, ampak pripomb na moje postavitve je bilo zadnje čase kar veliko.

Npr. Hermanov most GC39YMP: Čuječa soseda je prve geolovce pregnala z grožnjo policije. Predvidevam, da so škatlico iskali naključno, ne da bi prej rešili uganko in bili zato sumljivi, ker so stikali vsepovprek.

Nadalje: Jaslice v ledu GC39MJJ: Škatlico sem postavil izven lokacije jaslic, pa vseeno zgleda, da preblizu. Varnostniki namreč nikogar niso spuščali niti blizu prizorišča. Nekaterim je vseeno uspelo.

Nadalje: Poskusi srečo GC39P56: Res je blizu vhoda v igralnico, ker sem bil omejen z razdaljo do naslednjega keška. Še tako je bila razdalja le 160m. Razmere v igralnici dobro poznam, ker me službeno pot zanese tja. Zato tudi vem, da se tam ni problem zadrževati. Tu je bil pravzaprav še največji problem dobro skrita škatlica in slaba volja izvra zaradi nenajdb. Pač mi ni preostalo drugega, kot da zaključim to zgodbo in kešek arhiviram.

Moram končati pa se še kaj oglasim... Lp

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 961
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Sr Jan 25, 2012 3:23 pm

Kar se tiče planine, sva bila z muckom res tam ponoči, zato verjetno tudi stanja koče nisva mogla tako dobro oceniti. Če pa kot lastnik poznaš razmere in veš, da je koča zapuščena, potem ni in verjetno tudi ne bo težav. Torej velja tu zgolj še moje vabilo geolovcem. Planina je lepa, vsekakor vredna obiska, peš, na tekaških smučeh, po vračanju z višjih ciljev, samo za kratko martinčkanje. Torej naj vam ne bo odveč nekaj napora, da pridete do mesta, kjer je skrit zaklad ;)

Uporabniški avatar
preklica
Bunkelj
Prispevkov: 6
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:41 pm

Re: GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a preklica » Če Jan 26, 2012 9:34 am

Tega zakladka še nismo šli iskat, ga bomo pa v kratkem (gor smo bili 1 dan pred objavo :P Predvidevam, da je skrit v podobni zapuščeni koči, kot na Zajamnikih. Očitno Simon ve kaj dela in da mu je situacija poznana. Ta planina je prekrasna in komaj čakam, da gremo gor. Še več takih!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 961
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Jan 26, 2012 12:07 pm

Marko ;) Ta je njegov ;)

Uporabniški avatar
preklica
Bunkelj
Prispevkov: 6
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:41 pm

Re: GC3BCEM Planina Zajavornik

Odgovor Napisal/-a preklica » So Jan 28, 2012 3:50 pm

:oops: ja, Marko

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov