Stran 1 od 2

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 4:59 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Hm, to pa tudi meni ni jasno, zakaj sprememba. Upam, da bo Simon kaj pojasnil. Ponavadi do sprememb pride, ker je škatlica izginila in jo na isto mesto ni možno ali smiselno vračati. Ponavadi v povezavi z dejstvom, da je prejšnji lastnik neaktiven in jo postavi nekdo drug. Hm, nič jasno...

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 5:55 pm
Napisal/-a bucar
Ravno ob to smo se hoteli obregniti tudi mi. Zadnje čase je prišlo zelo v navado, da se dela zakladke "reloaded".
Če je zaklad isti, četudi se lokacija spremeni, objaviš pač spremembo koordinat. Dokler je to smiselno in se da - bi se morali zakladi ohranjati.
Arhiviranje zakladkov je zadnja zadnja možnost, ko res ne gre drugače!
Vrste zaklada se res ne da spremeniti, ko je zaklad enkrat objavljen. Je pa Žanov predlog dober - saj je lahko v bližini še en zakladek.
Drugače je pa dobro, da se zaklad postavi takrat, ko že dobro premisliš, kakšen zaklad postaviti in kje.

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 6:11 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Na, jest sem postavil en zaklad reloaded in sicer Otok reloaded v Kranju. Vendar je bil lastnik prejšnjega nekdo drug, zaklad je izginil in ker dolgo ni bil obnovljen, ga je Vrso arhiviral. Potem sem postavil novega, ker se mi je mesto zdelo zanimivo, vendar naredil misterija in sicer puzzle on the field. Tako se mora tudi tisti, ki je Otok našel v originalni verziji, vsaj malo potruditi.

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 7:46 pm
Napisal/-a Simon07
Ja, sem naredil novega, ker nekateri geolovci kar spustijo uganke in pobirajo samo tradije (tudi funkcija nekaterih programov, da filtriraš in ti pokaže samo tiste vrste zakladov). Mogoče zaradi tega, ker so nekatere pretežke ali pa se jim enostavno ne ljubi rešit. Na tako lep kraj pa je vredno priti in si ga ogledati (mogoče bi se celo dalo postaviti earthcache, ne vem).

Se pa da, vseeno, vpisati na arhiviran zaklad kot found it, če si res rešil nalogo in bi rad imel zaklad kot najden ;)

lp

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 8:57 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Seveda je odločitev vedno v rokah lastnika. Sam osebno tega verjetno ne bi naredil. Zakaj? Tudi na vrhu kakšnega res težko dostopnega hriba je prelestno lepo. Tisti, ki bo tja prilezel, bo užival sto na uro. Toda ali je zato treba na hrib postaviti žičnico, da se bo tja lahko pripeljal vsakdo in brez težav? Ali bo potem užitek še isti? Če se mene vpraša, niti približno... Sicer pa Simon, si rešitev, o kateri bi moral razmisliti že pred to rošado, ponudil kar sam. Če je mesto res tudi geološko zadosti zanimivo, bi tja postavil earthcache. Tako bi bil obisk bolj pogost, prišli bi tudi tisti, ki misterije ne rešujejo, Seveda pa bi še vedno obstajala ena težava. Marsikdo tudi earthov ne mara pretirano. Samo presneto, ali naj zato samo tradije še postavljamo? Neumnost!

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 9:41 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Jaz uganke sicer še nisem niti poskušal reševati in me, resnici na ljubo, včasih malo odvrnejo od iskanja, ampak nad to potezo pa nisem navdušen - en izziv manj.
Otok - reloaded: čisto razumljivo in sprejemnljivo, malo manj razumljiv pa mi je recimo Lep pogled - reloaded - saj je vse isto, le lokacija je par metrov stran in škatla malo večja. O tem velja malo razmisliti v prihodnje.

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Ne Feb 12, 2012 11:12 pm
Napisal/-a pikacu
Tudi mene zelo moti moda reloaded/reborn zakladov zadnje čase. V večini primerov bi lahko zgolj spremenili koordinate in zaklad bi lahko živel naprej. Mislim, da se da z moderatorjevo pomočjo spremeniti vse (preveliko oddaljenost, tip zaklada, odarhivirati,...) - pa čeprav to pomeni opravek z Vrsom!
Predvsem me moti to, da ti tako stari zakladek enostavno ni več na voljo, pa bi bil lahko.

Ne razumem pa, zakaj tule sprememba D/T iz 5/1.5 na 4/1.5:
http://coord.info/GC2VKZ6
http://coord.info/GC353XD
Pri čemer je novega težje rešiti, saj nima zraven natančnih navodil! Tako, da je še en D5 manj za tiste, ki to zbirajo, pa niso takoj tekli pobrat...

To, da nekateri ljudje ne marajo obiskovati multijev in ugank, je pač treba vzeti v zakup. Po drugi strani pa so lovci, ki imajo zelo radi takšne tipe zakladov...

Simon je res dal že pravi odgovor za te primere: v bližino postaviš še enega tradija in bo večji obisk. Se strinjam, da je potoček brez imena zelo lep kraj, tako da mu dva zakladka ne bosta naredila nobene škode...

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Po Feb 13, 2012 2:42 pm
Napisal/-a marko0037
ENIGMA :roll:
http://coord.info/GC2VKZ6
http://coord.info/GC353XD
Prva ima težavnost 5 in kot tako jo nihče ni rešil, dokler niso bila zraven navodila.
Druga ima ista navodila, le odpreti jih je treba. Zaradi navodil sem presodil, da si ne zasluži D5, verjetno niti D4 ne. Težko presoditi, sem imel primer, da sem moral na prošnjo podrobno razložiti shemo reševanja. Se pravi, kljub shemi reševanje ni enostavno.
Moja napaka, da nisem znižal težavnosti že pri prvi, ko sem dodal navodila. Hja, po bitki so vsi generali.
Prestavitev škatlice je bila pa nujna, kar je razvidno iz logov.

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: To Mar 20, 2012 2:31 pm
Napisal/-a mucek4
Prednost... Problem raje... VRSO!

Kljub žblj emailim Kusar-falimy Vrso ni odgovoril.

Re: Arhiviranje ugank zaradi zamenjave s tradi

Objavljeno: Sr Mar 21, 2012 7:58 am
Napisal/-a dr.gumpi
Načeloma se strinjam z jeancaffoujem, sploh, če gre za T5 keške. Enkrat privleči čoln in se spustiti po Ljubljanici je zabavno. Dvakrat je že lahko odveč...