Traveling cache Hitchiker 42

Odgovori
Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Traveling cache Hitchiker 42

Odgovor Napisal/-a bojank » Sr Nov 27, 2013 11:57 am

Prejšnji teden sva z Majdo pohajkovala po Tenerifih. Obiskala sva tudi zelo poznani Loro Park blizu kraja Puerto de la Cruz. V bližini se nahaja plaža, kjer je skrit tradicionalen cache Punta Brava http://coord.info/GC2F8W6 . Na mestu zaklada sva srečala dve mladi Avstrijki s Koroške in skupaj smo potegnili na plano eno škatlo in nato iz istega skrivališča še eno manjšo. Takoj sem pomislil, da je prišlo do tistega običajnega primera: nekdo postavi novo škatlo, češ da je stara izginila, potem se pa še ta najde in sta potem dve. Logirali smo se v oba logbooka. Potem pa včeraj dobim mail od Avstrijke, če sem logiral tudi 2. cache. Ni mi bilo jasno in mi je razložila, da je bil bil drugi cache neke vrste traveler cache http://coord.info/GC1A74 , ki se je obdržal vse od leta 2001. Verjetno danes te vrste cachi, ki bi potovali po svetu, niso več dovoljeni (imamo TB-je in GC-je).
Tako sem povsem po sreči, ker je Avstrijka slikala logbook, kje je bila napisana GC-koda, tudi sam med tistimi, ki so uspeli priti do te posebnosti. Verjetno takih cachov ni prav veliko na svetu. Zato se splača vedno preveriti kako in kaj, ko najdete dve škatli na istem mestu.
Zdaj mi je le še žal, da ga nisem prenesel v Slovenijo.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 377
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Traveling cache Hitchiker 42

Odgovor Napisal/-a pikacu » Sr Nov 27, 2013 10:54 pm

Huh, doslej sem naletel na dva ali tri primere dvojnih škatlic in nisem pogledal kode v logbooku. Upam, da ni šlo kje za potujoči zaklad :? ...
Bom odslej pozoren še na to varianto.

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1043
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Traveling cache Hitchiker 42

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Nov 28, 2013 7:03 pm

Zanimva ideja, ki danes ne bi več prišla skozi recenzijo. Si imel pa res srečo! Ker lastnik premikov ne beleži več, je to čista loterija.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost