Pred časom, točneje 22.7.2015 sem pohajal po Italiji in Avstriji, seveda brez geocachinga ni šlo. V Mittersill-u so mi v času kosila na silo odprli avto, odnesli eno potovalko s tablico, kup baterij, torbo s hrano in umazanimi cunjami,... Seveda sem prijavil policiji, a nisem upal da bi vse skupaj še kdaj videl. Sem se od tega že poslovil.
Osvojene geocache sem vpisal v log, na sledljivčke pa sem pozabil, ker jih preprosto nisem imel - ostali so v potovalki

Danes pa se pojavi pri meni na dvorišču en človek, ki ni znal angleško, jaz pa ne nemško. Ampak sva med kavo toliko mahala z rokami in brcala z nogami, da sva se vse sporazumela.
On je potoval službeno za Luko. Njegov brat je geocacher. Našla sta mojo potovalko. S skoraj vso vsebino vred (tablica je izginila). Ker v potovalki nisem imel nobenih dokumentov in/ali naslova, je praktično neverjetno da je našla do mene. Pripeljali so jo sledljivčki. Izkušen geocacher je uspel pogruntati kdo je bil na vseh štirih lokacijah, preden so sledljivčki "izginili".
Z malo spretnosti in interneta so me sledljivčki in potovalka našli.
Pa naj še kdo reče, da ta igra ni koristna!