TB-ji ki jih ni

Sledljivi popotniki (sledljivčki) so stranski pojav pri iskanju zakladov. Vsak posebno označen popotnik ima svojo identifikacijsko številko, ki služi za vpisovanje v spletni dnevnik ter za sledenje gibanja predmeta. So popotniki in niso namenjeni, da jih obdržite ampak, da potujejo po svetu.
Odgovori
Uporabniški avatar
ribici
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: Sr Jan 07, 2015 10:36 am

TB-ji ki jih ni

Odgovor Napisal/-a ribici » Ne Avg 30, 2015 11:12 pm

Pozdravljeni,

zadnje čase smo našli kar nekaj zakladov/škatlic, kjer bi morali biti TB, ki pa so v cachu manjkali. Tudi po nekaj dneh je sistem še zmeraj kazal kot, da so v dotičnem cachu. Kaj naredite v tem primeru? Obvestite lastnika TB-ja ali pač ignorirate zadevo v upanju, da bo naslednjič boljše.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: TB-ji ki jih ni

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Avg 31, 2015 12:07 am

Najbolje je, da se nekaj dni počakal. Možno namreč je, da je nekdo sledljivčka ravnokar odnesel iz škatlice in bo to v prihodnjih dneh logiral. Če se to ne zgodi ali pa že logbook v škatlici kaže, da lep čas ni bilo obiska, je prav, da se obvesti lastnika sledljivčka, ki lahko skuša ugotoviti, kje je ta izginil (najbolje pri zadnjem posestniku sledljivčka) oziroma ga lahko v skrajnem primeru "vzame" iz zaklada.

Uporabniški avatar
VolkD
Geolovec
Prispevkov: 152
Pridružen: Po Okt 27, 2014 9:58 pm

Re: TB-ji ki jih ni

Odgovor Napisal/-a VolkD » Po Avg 31, 2015 3:55 pm

So tudi situacije, kjer resnično ne veš kaj bi naredil. V mojem zakladu je izginil sledljivček, in to v časovnem obdobju dveh dni, ko ni bilo nobenega vpisa. Še huje je. Izginil je celo prej preden sem vpisal, da sem ga dal noter. Tako, da praktično ni nikjer v evidenci. Ker je bil moj in je bila to njegova prva pot sem zato še toliko bolj žalosten.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: TB-ji ki jih ni

Odgovor Napisal/-a bubiji » Pe Sep 04, 2015 6:35 pm

Jaz običajno v log zaklada in v log sledljivčka zapišem, da ga pač v tem zakladu ni. Če je teh vpisov več in če trajajo dalj časa, so to lahko indikatorji, da je sledljivček izginil in lahko lastnik sledljivčka ukrepa. V log zaklada tega ne pišem samo v turističnih krajih in med glavno turistično sezono, kajti takrat je frekvenca obiska zaklada tako velika, da se mi ne zdi pametno delati neko paniko. Pri mojih sledljivčkih se dostikrat zgodi, da ljudje vpišejo najdbo med eventom par mesecev po koncu eventa, ko je bil sledljivček že na drugi celini... Eni so ažurni, drugi žal ne.

Druga zgodba je pač, da je bil sledljivček nekomu tako všeč, da ga je obdržal. Oz. da zaklad obiskujejo tudi bunkeljni, ki jim je igra tuja in sledljivček ali geokovanec pač vzamejo kot spominek, saj ne vedo, da je del igre.
Slika

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov