Stran 1 od 1

Sledljiva koda

Objavljeno: Ne Maj 15, 2016 1:34 pm
Napisal/-a bubiji
Živjo,

samo hitro vprašanje, ki bi morda koristilo tudi raznim sovicam, pošastkom, kamenčkom, ... Ali obstaja kje kaka storitev, ki bi ti za razumno ceno (tudi brezplačno je opcija, sem z Gorenjskega doma) tvorila več deset ali morda celo sto sledljivih kod in ki bi jih lahko potem avtorji podobnih zadev uporabili pri svojih kreacijah? Ni nujno povezana z GeoCaching stranjo, bolj mi je važno, da je enostavna za uporabo in od najditelja po možnosti ne zahteva registracije pred logiranjem najdbe.

LP Luka

Re: Sledljiva koda

Objavljeno: Po Maj 16, 2016 7:52 am
Napisal/-a icabrian
Bilo je nekaj takih poskusov, celo neka slovenska stran je delovala, na kateri si si lahko ustvaril sledilno kodo. Problem je v tem, da se zavzetost za beleženje zmanjša na skoraj nič, če je treba to opraviti zunaj GC računa. Saj vem, da je to tudi lenoba, ampak jaz Geokretijev niti pogledam ne. Pa tistih nekaj Pathtagov, ki jih imam, nisem nikoli zabeležil. Še huje, niti pogledal nisem, kaj sploh narediti z njimi. Po mojem nisem edini tak primer. Tako da je vprašanje, ali je sploh vredno truda.

Re: Sledljiva koda

Objavljeno: Po Maj 16, 2016 9:33 pm
Napisal/-a bubiji
Hehe, če ni na GC statistiki, se ne splača. Še posebej, če se moraš še registrirati. :)

Kaj pa GC kode? Ali obstajajo ali so nujno zgolj dogtagi?

Re: Sledljiva koda

Objavljeno: Sr Maj 18, 2016 9:25 pm
Napisal/-a icabrian
Ne gre za statistiko, ampak za priročnost. Uradne sledljivčke enostavno poklikaš, ko zabeležiš najdbo zaklada. Pa že s tem je včasih veliko dela, tako da mora biti velik motiv, da greš na zunanji sajt še nekaj počet.

Glede sledilnih kod pa poglej: https://support.groundspeak.com/index.p ... age&id=332

Re: Sledljiva koda

Objavljeno: Če Maj 19, 2016 4:08 pm
Napisal/-a bubiji
:) Sej vem, icabrian, saj vem. Tudi sam kretyje puščam pri miru :)

Mi pa je PathTag ideja bila všeč. Če je že nekdo toliko dober, da mi je podaril enega, sem se bil pripravljen vseeno potruditi, pa ga logirati, čeprav ne na GC strani. Verjamem pa, da sem v manjšini :)

Torej cena za 1 kodo je $1,50, minimum je 50 komadov. Torej $75. Kar drago, če pogledaš, da jih koda stane samo enega mesta v bazi podatkov. Hkrati če prav razumem, jih lahko uporabiš samo za kovančke, ki pa jih mora odobriti GC. Torej spet doma narejeni kamni in ostali spominki odpadejo. Škoda. Bi bilo kot lastniku zanimivo imeti neko dejansko bazo, kaj se z njimi dogaja in da bi bili kot predmet trgovanja. Vem za določene lego figurice, kjer bi se marsikdo s spalko postavil v vrsto pred zaklad, če bi vedel, da bo tja kaj pripotovalo :)