Stran 1 od 3

GeoKrti

Objavljeno: To Sep 14, 2010 2:42 pm
Napisal/-a rado
Pozdravljeni,

Sem nov tukaj, čeprav aktiven "geokešer" že od 2005.

Na zadnjem dopustu na Rabu sva z mojo "sokešatorko" v enem zakladu našla TB, ki ni uradni TB, je pa sledljiv. Poleg je bila pripeta laminirana kartica z navodili za sledenje in link na stran:

http://geokrety.org/

Na tej strani si lahko sam narediš kartico, ki jo pripneš k takšnemu GeoKretyu ali po slovensko GeoKrtu. Za razliko od TB je stvar brezplačna. Na uradnih straneh sicer takšni GeoKrti niso objavljeni, lahko pa si naložiš poseben vtičnik (samo za nekatere brskalnike), ki ti potem potegne podatke s strani GeoKrety.org in vključi v prikazano uradno stran.

Stvar se mi je zdela zanimiva, zato jo objavljam tukaj, v kratkem pa bova najdenega GeoKrta odložila v enega od slovenskih zakladov.

LP
Rado

Odg: GeoKrti

Objavljeno: Ne Apr 29, 2012 7:43 pm
Napisal/-a mrvidk
Zanimivo. Je treba sprobat.

Odg: GeoKrti

Objavljeno: Ne Apr 29, 2012 8:54 pm
Napisal/-a soncek
Nekajkrat smo GeoKrte srečali - a vedno je bilo "težavno" zapisati najdbo. Treba se je namreč prijaviti na "drugo" spletno stran.

Zaradi "lenobe" je torej zapisovanje nekoliko nerodno. Je pa to verjetno cenejša alternativa grounspeakovim TB-jem in kovancem.

Odg: GeoKrti

Objavljeno: Ne Apr 29, 2012 8:58 pm
Napisal/-a mrvidk
Kakor vem obstaja za to tudi slovenska stran.

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 12:38 pm
Napisal/-a Miha&Katja
Danes sem naletel na tole stran in sem že hotel odpreti novo temo če kdo pozna to zadevo pa vidim da je tema že odprta vendar dokaj stara.

Torej je še kdo naletel na kaj takega? Koliko je tega po Sloveniji ter če se splača kaj takega dati v obtok ali mislite da bo prehitro zamenjano za navadno "darilce" in bo ostalo v rokah enega geocacherja?

Kolikor sem gledal po strani se sedaj lahko da zraven kode še QR koda katera te pelje na to stran za logiranje "sledljivčka"....

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 12:51 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Ni najbolj zaželen, sam ga ponavadi ne jemljem iz zaklada, ker je potem kup dela (vsaj do sedaj je bilo tako), da si pologiral, da si ga vzel in še več, da si ga oddal. Neprimerno lažje je logirati "uradnega" sledljivčka.

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 12:56 pm
Napisal/-a Ljubljanski pirati
dr.gumpi napisal/-a:Ni najbolj zaželen, sam ga ponavadi ne jemljem iz zaklada, ker je potem kup dela (vsaj do sedaj je bilo tako), da si pologiral, da si ga vzel in še več, da si ga oddal. Neprimerno lažje je logirati "uradnega" sledljivčka.
Enako tudi pri meni.

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 2:24 pm
Napisal/-a icabrian
Ja, enako, preveč dela, preveč štorasto. Pa zunaj srednje Evrope praktično neznano. Zahodneje od Avstrije nisem nikoli videl niti enega. Lastnica enega geokrety polža se bo ob tej priliki najbrž spomnila, da slinar ždi pri meni že skoraj leto dni... :oops:

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 9:34 pm
Napisal/-a Kremenčkovi
Meni se pa zdi, da rahlo pretiravate z opisi. Kar je več dela, da je potrebno skopirati CG kodo in koordinate. Meni se pa zdi vredno podpirati alternativo, saj je 15 € za kičast obesek odločno preveč. Sam bi si drugače sigurno omislil kakšnega, če ne bi bila cena največja ovira.

Re: GeoKrti

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 9:55 pm
Napisal/-a pikacu
Kremenčkovi napisal/-a:Meni se pa zdi, da rahlo pretiravate z opisi. Kar je več dela, da je potrebno skopirati CG kodo in koordinate. Meni se pa zdi vredno podpirati alternativo, saj je 15 € za kičast obesek odločno preveč. Sam bi si drugače sigurno omislil kakšnega, če ne bi bila cena največja ovira.
Tako je pač mnenje oziroma občutek večine. Če si lastnik sledljivčka, boš zagotovo želel, da ga prestavlja čimveč ljudi in ne, da ždi pozabljen v neki škatli. Torej ti je v interesu, da je rokovanje z njim čimbolj preprosto.
Drugače pa se da dobiti sledljivčke za solidno ceno. Celo samo kodo dobiš in potem sam narediš sledljivčka. Tule: http://fsu.ch/webshop/pi/tracking-number-for.html

Sicer pa se meni recimo že z navadnimi sledljivčki ne da ukvarjati, zato jih ne jemljem niti ne logiram. Izjemo naredim pri redko obiskanih zakladih.