Skrbni negeolovci

Odgovori
Uporabniški avatar
pošastki
Geolovec
Prispevkov: 75
Pridružen: Po Nov 26, 2012 9:43 pm

Skrbni negeolovci

Odgovor Napisal/-a pošastki » Sr Mar 25, 2015 11:06 pm

Predvčerajšnjim sem doživela prijetno presenečenje. Po mailu je priletelo prijazno sporočilo, da je naš zaklad pri Gvajšku na klopci. Tam ga je zvečer našel mimoidoči rekreativec, ki žal ne vedel, kam naj ga pospravi, me je pa takoj obvestil.

Ponoči me ni mikalo sprehajanje po gozdu, tako sem jo tja mahnila šele v poznem jutru. Škatlica tam. Nobenih sledi uničevanja. Lepo zaprta. Vrečka ob klopci. Kot bi zaklad kdo pozabil pospraviti.
Pa sem ga vrnila na pravo mesto; vesela, da nekomu ni bilo vseeno za naš zaklad, čeprav ni geolovec.

Sem pa razmišljala, da se mi kaj podobnega verjetno ne bi zgodilo, če škatlica ne bi bila lepo urejena in seveda opremljena s podatki o zakladu, lastniku, igri.

Imate tudi vi kakšno izkušnjo, ko je kdo, ki ni geolovec poskrbel za vaš zaklad?

Uporabniški avatar
icabrian
Zasvojenec
Prispevkov: 997
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Skrbni negeolovci

Odgovor Napisal/-a icabrian » Če Mar 26, 2015 12:07 am

Zidarji, ki so našli moj zaklad na Ptuju, so se vpisali in škatlico pustili tam, kjer je bila. Najbrž so bili zelo razočarani, ko jo je Gamsek odnesel... ;) Tudi moja razlaga, kaj je prispevalo k takemu ravnanju, je podobna tisti od Pošastkov.

https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/6 ... d40cde.jpg

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Skrbni negeolovci

Odgovor Napisal/-a bubiji » Če Mar 26, 2015 7:34 am

Pred leti, ko smo pričenjali, se je nekaj podobnega zgodilo zakladku Gremo na Jošta (http://coord.info/GC32FPD). Po mojem obisku so ravno na mestu zaklada pričeli kopati stopnice in pri tem našli zaklad. Eden je škatlico vzel domov in jo nato, ko je videl, za kaj se gre, vrnil oskrbniku koče, Ta je zaklad spravil, se prijavil na spletno stran in poslal kriptiran log (http://coord.info/GL86RPWB).

Mislim, da večina naključnih najditeljev nima nič proti igri, še celo zabavna se jim zdi. Eni se vpišejo, drugi pustijo pri miru, tretji morda vzamejo s seboj in potem, ko vidijo, da gre za igro, to poskusijo popraviti. Se pa vedno najde kdo, ki izropa ali uniči, kar ni njegovega. Recimo zgodba pri Maximusu (http://coord.info/GC314G9), ko se obiskovalci vrha v knjižico vpisujejo in so pričeli igrati neko svojo igro :)

P.S.: Žal sicer vidim, da zaklad na Joštu spet nima škatlice.
Slika

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost