Urbanacija 4.6

Odgovori
Uporabniški avatar
Kremenčkovi
Geolovec
Prispevkov: 176
Pridružen: Če Jul 03, 2014 11:08 am

Urbanacija 4.6

Odgovor Napisal/-a Kremenčkovi » Sr Apr 15, 2015 7:38 am

Nam se ne bo uspelo udeležiti dogodka, ker smo v zadnjem trenutku izvedeli, da ima najstarejši nastop v glasbeni. :oops:
Pozdravljen!

Si pripravljen na lubadarsko preizkušnjo? :) Več kot 50 tekmovalcev se bo jutri preizkusilo na sočni progi.

Jutri bo orientacija malce posebna in za posebnost izveš če prideš. Pa brez panike, super bo. Lahko pripelješ s seboj še kakšnega sorodnika ali prijatelja, ki je željan orientacijskih izkušenj.

Da nas sonce ne opeče se dobimo ob 18:00 pri največjem podhodu na Bratovševi ploščadi. Povezava do LOKACIJE zbora.
Ne pozabi na pisalo in lučko!

P.S.: Če ne veš zakaj gre za lubadarsko preizkušnjo si preberi spodnje povabilo.

Malo znano dejstvo je, da Urbanacija izvira z obronkov ruske Sibirije. Tam so namreč odkrili sicer relativno malo znano vrsto tundrskega lubadarja, ki se vzporedno z dolgo zimo bojuje tudi z dolgočasenjem, zato jim nekaj razvedrila še kako koristi. Njihova igra je enostavna: največji samec tri dni rije po notranjosti izbrane smreke, nato pa v mini zemljevid zariše točke po višini drevesa ter označi pri kateri letnici se nahaja v les nežno vglodana črkovna koda. Lubadarji se tako spopadajo z norim velemestnim blodnjakom, zaradi slabe vidljivosti (tudi v Rusiji so noči temne) pa se morajo še posebej izkazati njihove tipalne sposobnosti. Kakšna pa je človeška verzija?

Vabljeni v sredo, 15. aprila ob 18:00 na Bratovševo ploščad (Ruski car, Ljubljana), kjer bo z nami tudi lubadar Boris, praporščak Urbanacijske sekcije Krasnojarsk. Ne pozabi na pisalo in lučko. Boris ne bo!

Lep pozdrav,

Jan
Še povezava do FB - https://www.facebook.com/events/749132405185932/

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost