Stran 1 od 1

Slike pri opisu keška

Objavljeno: So Apr 23, 2016 6:36 am
Napisal/-a darklugia
Opazil sem, da sta pri dveh naših zakladkih izginili sliki, ki sem ju vstavil v opis. Tudi v galeriji ju ni več. Kdo kaj ve o tem?

Re: Slike pri opisu keška

Objavljeno: So Apr 23, 2016 9:28 am
Napisal/-a pošastki
To se je zgodilo tudi pri nekaterih naših zakladih - že lani. Slike sem imela na shrani.si. Zakaj jih ni več, ne vem.

Re: Slike pri opisu keška

Objavljeno: Ne Apr 24, 2016 9:41 pm
Napisal/-a pošastki
In še izginjajo. Ravno danes sem opazila, da smo spet brez ene. Nič mi ni jasno. Ne izginejo vse iz opisa. Tokrat ena. Lani po dve.

Re: Slike pri opisu keška

Objavljeno: Po Apr 25, 2016 12:14 am
Napisal/-a VolkD
Slike na serverjih tipa shrani.si izginjajo. To je pač dejstvo. Se ne gre zanašati nanje.
Lepo je, če je slika na istem mestu kot tekst. Zato ima recimo tale forum možnost naložiti priponko. Če bo izginilo, bo izginilo vse. Ne bo pa ostal samo tekst, ki butasto izgleda, ker mu manjka slika.

Podobno velja tudi za druge strani.

Re: Slike pri opisu keška

Objavljeno: Po Apr 25, 2016 7:47 am
Napisal/-a bubiji
Darklugia: a si jih imel na GC strani ali kot gostujoče? Nekaj so šarili po strežnikih, lahko da je to posledica ...

Pošastki: Če si odvisen od večih ponudnikov storitev, je več možnosti, da gre kaj narobe. GC stran omogoča nalaganje slik. Zato je boljše uporabiti njih. Če izginejo, izgine zaklad, besedilo in slika, pa tudi vsi zapisi in galerije. Če uporabljaš drugega ponudnika, je pa zadeva bolj kočljiva. Lahko izginejo vse ali samo ena slika. To je še toliko bolj občutno, če se uporabljajo brezplačne storitve, saj tam lastniki strani nimajo nobene prave obveze do uporabnikov. Pri mojem zakladu gostujejo datoteke PDF na mojem domačem strežniku, čeprav bi rajši videl, da bi na GC strani. Ker čeprav sam skrbim za vse, gre pogosto kaj narobe in v tem času so datoteke nedosegljive. Pa čeprav govorimo le o nekaj sekundah. Za nekoga, ki želi datoteko ravno v tisti sekundi, je stran pokvarjena oz. zaklad nevzdrževan.