Stran 1 od 1

Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: So Jan 26, 2013 8:34 pm
Napisal/-a pošastki
Zelo začetniško vprašanje: Kako je s ponovnimi obiski istega zaklada (mislim, na brskanje po škatlici, ne na obisk kraja)? Sklepam, da so dovoljeni.

Pri brskanju po opisih različnih zakladov sem opazila, da en lastnik navaja, v katerem primeru je možen ponovni obisk zaklada.
Opazila sem, da nekateri zaklad še kdaj obiščejo, da vanj dajo potujočega hroščka. Nekdo je napisal, da bo predmet za zamenjavo prinesel drugič. ...

Iz vsega tega sklepam, da ni nič narobe, če zaklad (škatlico) še kdaj odpreš, ko greš mimo in nardiš menjavo predmetov. Imam prav?

Jasno mi je, da v tem primeru prek spleta ne pišeš, da si zaklad spet našel, ampak samo zapišeš, da si tam bil in kaj si z zakladom počel.

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: So Jan 26, 2013 10:19 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Seveda ni nič narobe, če zaklad obiščeš večkrat, še posebno če imaš kakšen TB, ki bi rad šel naprej in ga odložiš kam v bližino. Seveda ne daš vedno "found it", ampak samo prvič, potem pa "write note".
lp, Aleš

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: To Jan 29, 2013 12:12 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Še nekaj je treba omenit pri teh ponovnih obiskih. Naj bodo predvsem izjema in nikakor pravilo. Vsak obisk namreč lahko povzroči, da te kdo opazi, tvoje sledi ali slabo skrito škatlico. Zato je kar novo in novo skakanje do bližnje škatlice, po možnosti še z razlogom "če je kdo kaj zanimivega noter pustil", nesmiselno in se ga je treba izogibati.

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: To Jan 29, 2013 9:30 pm
Napisal/-a pošastki
Hvala obema za odgovor.

Se strinjam, da je bolje, da je ponovni obisk le z "izjemnimi nameni".

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Če Jan 31, 2013 12:35 am
Napisal/-a icabrian
Jaz ne vidim nobenega razloga, zakaj bi bil moral biti ponoven obisk izjema. Ni nič bolj nevaren, prvi obisk. Kvečjemu manj, ker obiskovalec ve, kje je škatla, in je njegovo vedenje manj sumljivo, kot če tava z napravo v roki slep za vse okoli sebe. :) Pa tudi površno pospravljenih škatlic sem se že nagledal, in to večinoma po prvih obiskih... Če ima kdo veselje ali sam pri sebi vidi razlog za ponoven obisk, zakaj pa ne. Res je, da se zakladu najbolje godi, če ždi lepo skrit in ga nihče ne najde, ampak to ni ravno cilj igre. ;)

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Sr Feb 06, 2013 12:22 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Jah, to vse je sicer lahko točno. Toda sam ne vidim posebnega razloga, da vedno znova obiskuješ eno in isto škatlo. Kar pa se tiče površnosti ... seveda. Vendar če isto stvar delaš dvakrat, je dvakrat večja verjetnost, da boš kaj zamočil, aneda :lol:

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Če Feb 07, 2013 12:19 am
Napisal/-a pošastki
Hi, hi, človek bi res moral biti malo "mahnjen", da bi kar naprej brskal po enem in istem zakladu.

Štos vprašanja je bil pravzaprav v tem, da me je mali po Wherigo zakladu v Kamniku vprašal, če bomo šli še kdaj do zaklada. Po poti domov mu je namreč postala zelo všeč figurica Dona, ki je seveda ob menjavi ni vzel, ker mu še ni bila všeč. :lol:
Potem mu pa nisem znala točno odgovoriti, če se sme hoditi še enkrat do iste škatle.

Jasno, da nismo zaradi Dona leteli še enkrat v Kamnik. Ampak zdaj vsaj vem, da ni prepovedano pokukati dvakrat v isto škatlo.

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Po Feb 11, 2013 10:24 am
Napisal/-a andreju
Mislim, da imajo mulci, tako kot ponavadi, ekstra porcijo tolerance - če si ekstra želijo naredit še eno menjavo in zaradi tega ponoči komaj spijo, jim ne bo nihče zameril, če gredo še enkrat pogledat. Po drugi strani, če prideš še enkrat samo ukrast en TB, te bodo morda malo grše gledali (ane, Geobunkelj? :P :D )

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Po Feb 11, 2013 12:42 pm
Napisal/-a icabrian
Mislim, da nekje na GS spletnih straneh glede sledljivčkov celo zelo nedvoumno piše, da ni nič narobe, če prideš in ga vzameš iz zaklada, tudi če si zaklad sicer že obiskal. Sledljivčki si želijo predvsem potovati, če lahko kaj prispevaš k temu, kar brez zadržkov. Enako ni nič narobe, če zaklad obiščeš še enkrat zato, da kakega sledljivčka not odložiš... ;)

Re: Ponovni obisk zaklada

Objavljeno: Pe Feb 15, 2013 3:59 pm
Napisal/-a bubiji
Zanimiv pogovor o tej, včasih kar pereči temi. Seveda se kopja lomijo bolj v primerih, če želiš isto najdbo logirati 2x :) Sam ne vidim posebnih ovir, da kdo ne bi smel ponovno obiskati zaklada. Oz. narediti menjave tudi kasneje, po prvi najdbi. Da pa ne bom žvečil istih besed, kot so že zapisane zgoraj, morda ena osebna izkušnja.

Lepo dopoldne smo se zapodili v proti Križni gori in med potjo pobrali še nekaj zakladov. Ustavilo se je malo pred ciljem, pri GC3JA1G. Zaklad smo pred tem že našli, tako da se nismo pretirano sekirali, ker je bilo okoli nas ogromno ljudi. Na poti nazaj je bil mir, pa sem preveri, če je z zakladom vse v redu in naredil še menjavo TBjev. Pri avtu na Planici pa smo ugotovili, da je najmlajši izgubil čepico. Doma pa je bilo že sporočilo, da je čepica že pospravljena v zakladu (mali je bil v nahrbtniku, ko sem brskal za škatlico, pa mu je bilo kot kaže dolgčas) in najditelj za nami jo je prijazno pospravil. Pa sem tako še tretjič obiskal ta zaklad :)