Stran 1 od 1

Potrebujem ...

Objavljeno: Ne Sep 08, 2013 7:51 am
Napisal/-a Rozinica
Živjo,

Torej..
Zanima naju, če kdo ve, kje bi lahko v Sloveniji kupila majhne vrečke silica gela?
Kaj pa tiste manjše črne vrečke, ki so nekoliko bolj trpežne in se v njih lahko lepo skrije zakladek?

Za vse namige bova zelo hvaležna :)

LP,
Rožinica :)

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: Ne Sep 08, 2013 9:32 am
Napisal/-a CASPARVS
Jaz poznam tole: http://market.mikro-polo.si/vsi-izdelki ... px/i592341
Gre za 1 kg samo gela, vrečke pa lahko nardiš sam, recimo iz gaze. Drugače pa mora tiste famozne mini vrečke z gelom imeti kakšna trgovina z računalniško opremo, trgovina z obutvijo, foto prodajalna, ... Malo povprašaš, če se jim slučajno kaj "valja" po skladišču. Tako sem zadnjič pri fotografu brez problema dobil 50 filmskih škatlic. Lahko pa ubereš tudi alternativo in namesto silica gela vzameš kalcijev klorid (CaCl2), ki je prav tako higroskopen.

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: Po Sep 09, 2013 2:31 pm
Napisal/-a pikacu
Kaj pa tiste manjše črne vrečke, ki so nekoliko bolj trpežne in se v njih lahko lepo skrije zakladek?
Ne vem, če prav razumem, katere črne vrečke mislite. Če mislite vrečko, v katero spravite zaklad in potem vse skupaj vtaknete v neko luknjo (pa bog ne daj, da je bila izkopana s končastim predmetom v tla ;) ): jaz naredim ta ovoj po meri, in sicer iz debelejše črne PVC folije, ki je namenjena za zaščito pri kakšnih gradbenih delih. Je tudi UV odporna. Odrežem dovolj velik kos in ga zlepim z močnim širokim lepilnim trakom, da dobim vrečko. Mislim, da je takšen ovoj boljši od tistih šumečih vrečk za smeti, ki kmalu razpadejo in potem iskalcem ostane v rokah vlažna gmota.

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: Po Sep 09, 2013 2:35 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Saj sem že pisal, da se sploh v Nemčiji vedno bolj uveljavlja pravilo "brez vrečk". Če pomislite, da imajo tam skoraj pol milijona škatlic naokoli, k temu pridodajte neobstojne vrečke in smo že z ekologijo oreng navzkriž ...

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: To Sep 10, 2013 7:03 am
Napisal/-a icabrian
Pikačuja sem tudi jaz ze imel namen vprašat, kje dobi tiste ovoje iz debele folije. Zdaj vem. Jaz uporabim večinoma pasje. Lock and Lock škatlica vrečke za zaščito pred vodo načeloma ne potrebuje, je pa za najditelja lepše, če škatlica ni (preveč) mokra ali blatna. Se strinjam z Gumpijem, prav ekološko na prvi pogled res ni, glede na to, koliko smeti odnesemo, pa si kljub kaki nadzorovano odloženi vrečki glede obremenitve okolja nimamo kaj očitati... Aja, vrečke s silica gelom sem si na zalogo nabavil ob nakupu v eni spletni geokešerski trgovini.

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: To Sep 10, 2013 6:08 pm
Napisal/-a pikacu
Silica gel: jaz stran dajem paketke, ki jih dobiš pri kakšni tehnični robi, pri čevljih, pa v škatlici žvečilnih brez sladkorja (Ox ali nekaj takega, gospa jih kupuje v mercatorju). Povprašaj v kakšni trgovini s čevlji, če so stranke pustile kakšno škatlo...

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: To Sep 10, 2013 6:52 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
Dobra škatlica zagotovo ne potrebuje vrečke. Kvečjemu je samo odveč, ker vlaga slej kot prej pride notri in tam tudi ostane - in potem na lep sončen dan dobiš moker zaklad.

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: To Sep 10, 2013 8:41 pm
Napisal/-a pikacu
V gozdu jaz raje dam v vrečko, kot rečeno, narejeno po meri (da uporabnikom ni treba po rokah vlačiti metrov in metrov mokre plahte in jo ovijati okrog škatle). Vrečko pa uporabim zato, da se med tesnilo ne ujame umazanija (suho listje, vejice, iglice,...), s katerim je potem vse skupaj pokrito. V eno mojo lock-lock škatlo je prišla voda, ker se je pri neprevidnem zapiranjem med tesnilo očitno ujela kamuflaža (drevesni list). Ko sem doma posušil in preveril škatlo, je tesnila kot nova in je ni bilo treba menjati.
Pa še črna barva vrečke dobro prikrije škatlo v črni luknji, tudi če z nje zdrsne kamuflaža :D
Drugače pa, če je le možno, se izognem vrečki.

Re: Potrebujem ...

Objavljeno: To Sep 10, 2013 10:27 pm
Napisal/-a Rozinica
Hvala za vaše odgovore.
Glede vrečk se strinjava z vsemi vašimi mnenji. Če se le da tudi midva ne tlačiva škatlic v dodatne vrečke, a se nama zdijo pri najinem naslednjem zakladku uporabne ker bi, poleg tega, da dodatno zaščiti zakladek, le tega tudi dobro zakrije ( živo moder pokrov namreč hitro pade v oči). Šumečke ipd. nama prav tako niso všeč, ker po nekje petem obisku le še kazijo zakladek ( zakaj ljudje sploh dajejo švohcane bele vrečke okoli konkretnih škatlic?). Ravno zato iščeva konkretne črne vrečke, kot sva jih videla pri nekaterih zaladkih. Pikacu, morda ravno pri tvojih, a se ne spomniva lepilneg traku. Vseeno hvala za super namig!