Stran 1 od 3

Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 8:16 am
Napisal/-a pošastki
Danes me je zapis v logu enega od geolovcev spodbudil k vprašanju. V logu piše takole:

"Logiram se z upanjem, da se tale log tudi ne zbriše, kar se je začelo dogajati v naši preljubi Sloveniji, da ti zbrišejo lepo najden zakladek z vsemi dokazi o najdbi!"

Že nekaj časa nazaj sem iskala zaklad, ki smo ga želeli obiskati, pa ga nisem več našla. Na koncu sploh nisem bila več prepričana, če sem ga res kdaj videla na zemljevidu ali si zgolj domišljam, da sem ga. :?

Pa kasneje nisem našla še enega.

Kako je to možno? Mislila sem, da se zaklade, ki ne obstajajo več zgolj arhivira. Zdaj pa vidim, da res 'izginjajo'. Kdo to briše. Lastnik? Reviewer? Nič mi ni jasno.

Kdo ve kaj več o tem?

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 8:27 am
Napisal/-a dr.gumpi
Sploh mi ni jasno, kaj je ta zakladolovka hotela vprašati. Logi se od včeraj naprej v Sloveniji, kot je videti res brišejo, nekateri lastniki (beri lastnice) si privoščijo tudi to. Logično je tudi, da arhiviranega zaklada ne vidiš več na zemljevidu ali seznamu zakladov, seveda pa ga še vedno vidiš v svojem seznamu, če si ga že našel. Prvič pa slišim, če je bilo to mišljeno, da bi določen zaklad šel rakom žvižgat z vsemi logi vred in ga res ne bi bilo nikjer več.

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 8:51 am
Napisal/-a pošastki
Hvala za pojasnilo. Vidim, da res sprašujem traparije- sem še malo 'zelena'. :D Ja, ne vem zakaj sem mislila, da bi morali arhivirani zakladi viseti na zemljevidu. :oops: :oops:
Zamešala z začasno onemogočenimi, ki so gor.

Kako že pravijo - bolje vprašati neumnost kot ostati neveden. :lol:

Aha, potem gre samo za brisanje logov (jasno, da tudi to ni niti najmanj lepo), ampak ustrašila sem se, da obstaja možnost, da se zbriše kompleten zaklad in tisti, ki so ga našli tega nimajo več med najdenimi.

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 9:15 am
Napisal/-a dr.gumpi
Ne, ne, ne. Tudi logi ostanejo, vse, tako kot je bilo. Samo vidi se ga ne več na zemljevidu in na seznamu zakladov, recimo v Sloveniji. V svoji evidenci najdenih ga imaš še vedno, lahko ga odpreš, spreminjaš svoj log ali napišeš novega, ni nobenih ovir za to.

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 10:10 am
Napisal/-a Ljubljanski pirati
Tudi mene zdej mede ... :lol:

a). klic, ki je povezan s tole objavo.
b). zapis, ki ga omenjajo pošastki in je zapisan pri GC4ZH7N.
c). zapis "Logi se od včeraj naprej v Sloveniji, kot je videti res brišejo, nekateri lastniki (beri lastnice) si privoščijo tudi to." v tejle temi.

Jasno mi je, da se zakladki arhivirajo in ostanejo arhivirani v takem stanju kot je bilo pred arhiviranjem. Na zemljevidu mi je logično, da jih ni več.
Jasno mi je tudi, da lastniki brišemo loge, ki nimajo nobene osnove, da so zapisani kot "Found it". Tudi sam sem jih že nekaj zbrisal in jih v bodoče tudi bom, da mi ne smetijo. Preden jih zbrišem, lastnike loga tudi povprašam, zakaj ni fizičnega vpisa tudi v logbooku.
Kaj je mislil lastnik loga pri zgoraj omenjenem zakladku, mi ostaja skrivnost. Prav tako mi ostaja skrivnost, da se logi lahko brišejo od včeraj. Jaz sem jih brisal že dolgo nazaj.

Upam, da nisem komu še bolj zakompliciral s temi logi ... :lol:

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 10:39 am
Napisal/-a pošastki
Tudi meni je jasno, da lastnik briše loge, ki nimajo osnove.
Npr. če bi nekdo, ki ni sposoben splezat na drevo in bi samo videl škatlico nekje tam gor, pisal najdbo, mi je logično, da bi lastnik log, da je najdeno, brisal.

Sama bi kot lastnica naredila enako. Zdi se mi korektno, če pred brisanjem lastnik preveri, zakaj ni vpisa v logbook, če najditelj ne pripne fotologa. In če ni neke pametne razlage, je prav, da briše.

Kaj se pa dogaja od včeraj, pa ne vem in tudi mene zanima.

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 10:50 am
Napisal/-a dr.gumpi

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 11:16 am
Napisal/-a Ljubljanski pirati
Hvala dr.gumpiju za razsvetljenje ...

Kar se pa tiče pa tistega tam, pa po moje tud ... ahhh ... bi reku brez veze, pa tud to nebi blo prov ... :oops:

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 11:36 am
Napisal/-a jean

Re: Zbrisani zakladi

Objavljeno: Sr Mar 05, 2014 11:36 am
Napisal/-a krossnik
Sem ti hotel prilimati arhiviran log, pa ga lahko berem samo jaz :oops: