SPP: Pohorje

Odgovori
Uporabniški avatar
andreja33
Bunkelj
Prispevkov: 5
Pridružen: Sr Jan 15, 2014 9:20 am

SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a andreja33 » Sr Apr 23, 2014 12:06 pm

Zanima me a je kdo opravil SPP Pohorje v enem kosu in koliko časa je porabil?

Uporabniški avatar
jean
FTF lovec
Prispevkov: 368
Pridružen: Pe Mar 08, 2013 6:49 pm

Re: SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a jean » Sr Apr 23, 2014 12:16 pm

V enem dnevu nemogoče.

Mi smo za tisti krog okoli Rogle porabili en dan. Drugič smo se pa odpravili od Maribora do Rogle (brez SPP-Pekre) in smo za to porabili 2 dni, prespali smo v Ruški koči.

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 593
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a krossnik » Sr Apr 23, 2014 2:33 pm

Tudi jaz sem že gledal varianto z Rogle (brez krožne poti) do vrha na Pohorju (brez spusta proti MB). Pot je po moji oceni dolga 35-40 km, kar teoretično pomeni nekje okoli 12-16 ur aktivne hoje, odvisno od tempa. Do zdaj še nisem dobil nekoga, ki bi šel celotno pot peš ali s kolesom v enem kosu (celotna pot ni prevozna s kolesom). Jaz bom šel po vsej verjetnosti familijarno, vendar v tem primeru pride v poštev le dvodnevna različica.
Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
andreja33
Bunkelj
Prispevkov: 5
Pridružen: Sr Jan 15, 2014 9:20 am

Re: SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a andreja33 » Če Apr 24, 2014 9:39 am

Po mojih izračunih po poti zahladov je od spodnje postaje SPP Vzpenjača 01, do Koče na Klopnem vrhu tam okoli 22 km, upam da se bo izšlo, bo treba pa vsekakor zgodaj začet in seveda upaam, da se zakladki ne bodo prav dolgo skrivali. In od Klopnega vrha do Rogle s krogom vred tudi tam nekje. Tako da dva dni vsekakor ne uide. Javim kako se bo izšlo :) in kako točni so moji izračuni.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 293
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a pikacu » Če Apr 24, 2014 11:47 am

S samo hojo bi v enem dnevu brez problema naredila pol poti, če ne celo celo do Rogle. Vendar je treba računati minimalno 2-3 minute za iskanje in vpis v zaklad, včasih raje več. In pri velikem številu škatlic to kar nanese. To vse upoštevajoč eno smer, brez vračanja.
Midva sva delala po etapah, pri čemer sva se vsakič morala vrniti na izhodišče. Da je bilo malo lažje (da ni bilo preveč ustavljanja), sva zakladke pobirala v vsako smer - tja lihe in nazaj sode. Zoprno, če nisi s terencem, še zlasti okrog Šumika. Manjka nama še kos od Klopnega vrha do malo pred Roglo.
Lani, ko sva šla iz Šumika na Klopni vrh, je bila koča zaprta, čeprav je na hribi.net pisalo, da je odprta. Baje, da je oskrbnik malo samosvoj in se mu včasih ne ljubi odpreti... Tako, da sva tisti dan jedla v koči/domu v bližini SPP-P-D03 - priporočam!

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 954
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: SPP: Pohorje

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Apr 24, 2014 12:49 pm

Vsa pot je načeloma prevozna s kolesom. Seveda pa je treba ob tem upoštevati, da vsaj del poteka po planinski poti, kjer je zgolj steza, zato je treba voziti previdno in biti obziren do drugih. Težko rečem, koliko časa bi se porabilo. Sam sem začel na dan eventa, kjer sva z muckom in terencem seveda precej skakala, je šlo le za lov na ftf-je. Tako sva tam nekje od devetih dopoldan do petih popoldan pobrala 34 ftf-jev in kup drugih škatlic. Naslednji dan sva bila dopoldan, potem sva imela dežja zadosti. Vrnil sem se kasneje, ko sem v enem dnevu naredil krog iz Rogle do Lovrenških jezer in del poti od Koče na Pesku proti Klopnemu vrhu, vse peš, naslednji dan pa sem s kolesom tam do ene dveh ali treh popoldan pobral še vse, kar mi je ostalo, tja gor do Areha. Še sedaj se spomnim drevesa, na katerem sem visoko v krošnji vpisal še zadnjo škatlico :) Je pa treba upoštevati, da je večina škatlic sicer dokaj enostavna za najdbo, so pa vmes tudi cvetke, kjer pa si lahko z nekoliko manj izkušnjami - beri težavnost 4, nekaj malega (ne)sreče ali pa skakajoče navigacije, nabereš konkretni zaostanek.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost