Looking for Help

Odgovori
Uporabniški avatar
sesam
Prispevkov: 9
Pridružen: Pe Mar 12, 2010 9:56 am

Re: Looking for Help

Odgovor Napisal/-a sesam » To Nov 16, 2010 11:16 pm

Nice! We'll try to help. I guess you can post the text right here.

Uporabniški avatar
sesam
Prispevkov: 9
Pridružen: Pe Mar 12, 2010 9:56 am

Re: Looking for Help

Odgovor Napisal/-a sesam » Če Nov 18, 2010 6:19 pm

Send it anyway you like. (Have you found some limit in posting long texts here?)

Uporabniški avatar
sesam
Prispevkov: 9
Pridružen: Pe Mar 12, 2010 9:56 am

Re:Looking for Help

Odgovor Napisal/-a sesam » So Nov 27, 2010 1:08 pm

Sorry, I wasn't prepared for a wikipedia-class article :). Unfortunately I can't translate it all. I was intending to do at least the "logging" instructions, but haven't got around to it. It would pay off to search wider for translation help. Maybe http://www.freelang.net/ and click Human translation.

Uporabniški avatar
sesam
Prispevkov: 9
Pridružen: Pe Mar 12, 2010 9:56 am

Re:Looking for Help

Odgovor Napisal/-a sesam » Če Dec 09, 2010 12:45 pm

EC, yes it sure could be -- as the reviewer already said on the GC listing page :-)

About the translation, there are mistakes...
The beginning of the text should be:

Naravne mineralne vode vrelec Nuskova
Severovzhodna Slovenija je bogata z termalnimi in mineralnimi vodami. V okviru raziskovanja nafte in plina je bilo v zadnjih petdesetih letih odkritih vec izvirov mineralne in termalne vode. Najbolj znan je verjetno v Radencih, kjer črpajo mineralno vodo za podjetje Radenska. Poleg omenjenega vrelca, je tam še več manjših izvirov, ki pa še niso izkoriščene in zato zanimive tudi z ekonomskega vidika. Izvir Nuskova je dostopen javnosti in spada v vrelce, ki se še ne uporabljajo v komercialne namene. Geološke / kemicne vsebnosti izvira Nuskova so visoke in vsebujejo bogate bikarbonate. Zanimiva je tudi visoka vsebnost železa, ki pokriva obmocje okoli izvira z rdeco prstjo.
Pitna voda
Pitno vodo je mogoce dobiti na razlicne nacine, od virov, kot so podtalnica, deževnica, voda iz izvirov in površinskih voda iz rek, jezer . Obicajno so površinskih voda bolj onesnažene kot podzemne vode. Zaradi tega je podzemna voda najbolj priljubljen vir za proizvodnjo pitne vode. Pitna voda mora imeti visoko raven cistoce in koncentracija mineralov se mora gibati v določenih mejah, ki so standardi kakovosti za pitno vodo. Snovi, ki so v vodi so odvisni v glavnem od vira in od zgodovine vode. Ko kupujemo vode v plastenkah ali ga vzemite iz pipe v naše domove, voda ni le doživela dolgo pot od vira do naše domove, ampak je imela dolgo potovanje skozi razlicne plasti tal. Deževnica prodre globoko v zemljo skozi različne sloje kamnin . Zaradi tega procesa je voda ocišcena, filtrirana in obogatena z minerali, mikroelementi in ogljikovimi kislinami. Glede na lastnosti vode in o metodah obdelave vode , je koncni izdelek bodisi izvirska voda, mineralna voda, termalna voda ali kurativna voda, namenjena uporabi v medicine (zdravljenje z vodo). Izvirska voda je podzemna voda, ki pritece na površini zemlje iz globočin.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost