Geocaching Challenges

Odgovori
Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 254
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Geocaching Challenges

Odgovor Napisal/-a bucar » Če Avg 18, 2011 9:57 pm

Kaj si mislite o najnovejši "pridobitvi": Geocaching Challenges?

Takole na prvo žogo bi rekel, da naj to pospravijo v waymarking in naj ne mešajo poljubljanja žab z GC statistiko. :cry:

Uporabniški avatar
soncek
Administrator
Prispevkov: 99
Pridružen: Po Feb 08, 2010 11:54 pm

Re:Geocaching Challenges

Odgovor Napisal/-a soncek » So Avg 20, 2011 11:14 pm

Na prvo žogo bi rekel, da se Groundspeak poizkuša odmakniti od "materialinh zakladov" (ker nekatere zelo zanimive lokacije pač ne omogočajo postavitve "pravih zakladov") in da poizkuša razširiti "uporabniško bazo" ter posledično povečati priliv sredstev.

Glede na osnovne info se zdi, da so "izzivi" bližje "waymarkingu" - Je pa stvar verjetno v tem da ima "waymarking" ~350.000 točk, geocaching pa ~1,5 miliona zakladov. Izgleda, da se "waymarking", ki je ločen od geocachinga, ni zelo "prijel".
"Challenges" je verjetno nov poizkus.

Se pa seveda lahko tudi motim. :laugh:

Je pa res, da je veliko sedanjih "mistery" zakladov bilo v bistvu povezanih z "izzivi". Tudi potencialno "poljubljanje žab" se najde med temi izzivi Coprniški brlog ;)

Resnica je, da geocaching postaja bolj komercialna dejavnost kot je bil v preteklosti. Že to, da je vključen med osnovne "Apps" skoraj vsakega novega GPS-a, pove veliko. Ali je to dobro ali slabo je pa verjetno povsem odvisno od osebnih preferenc vsakega od nas - sedanjih in bodočih geolovcev. :huh:

Bi me pa zanimala mnenja tudi drugih članov foruma.
Kaj pravite?

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 254
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Re:Geocaching Challenges

Odgovor Napisal/-a bucar » Ne Avg 21, 2011 11:13 pm

Medtem ko Groundspeak uvaja "Challenges" (in se ljudje razburjajo po forumih, da poljubljanje žab pa že ni geocaching), gre Garmin v OpenCaching-u v drugo smer: uvaja zaostreno preverjanje najdb: z geslom v zakladu, QR kodo (fotoaparat!) ali Chirp oddajnikom lahko GPS digitalno podpiše, da je bil lovec res tam pri zakladu in na strani potem tako najdbo posebej označi kot "Verified found". (http://garmin.blogs.com/softwareupdates ... ngcom.html)
Seveda si to lahko privošči, saj je izdelovalec naprav, Groundspeak pač ne, (se mi zdi, da je GS precej bolj naklonjen Magellanu).

Avtomobilski trg je kar nasičen, konkurence je ogromno, GC sfera pa je hvaležen kupec dobrih (in zato dragih) naprav. Verjetno predvidevajo, da ima potencial za rast. Priznati moram, da mi je Garminov brezplačni OpenCaching zelo všeč, če bi le več zakladov prenesli gor... Tisti ducat v Sloveniji je prava žalost.

Iskanje QR kod s pametnimi telefoni pa tudi postaja popularno: http://www.munzee.com/

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost