Težave z reviewerjem

Odgovori
Uporabniški avatar
PGGT
Bunkelj
Prispevkov: 1
Pridružen: Po Sep 23, 2013 9:34 am

Težave z reviewerjem

Odgovor Napisal/-a PGGT » Po Sep 23, 2013 11:42 am

Lep pozdrav.
Na geocaching sem cca 1 leto. Sem Premium Member in sem do sedaj skril 2 zaklada. Sedaj sem v fazi skrivanja tretjega.
Zanima me ali ima še kdo težave z reviewerjem Vrso?
Da opišem problem.

Jaz sem našel primeren kraj za skritje zaklada in sem na točki pognal program geocaching.app in imel natančnost cca 5m. najbližji zaklad mi je prikazalo 270m vstran. Jaz na internetu izpolnim vse potrebno in pride odgovor reviewerja da sempreblizu zakladu da naj škatlico skrijem vsaj 160m vstran. Bol ko mu jaz razlagam da imam najbližji zaklad 270m vstran. In ta Vrso si ne da nikol nič dopovedat. Kako naj mi skrivamo zaklade če ne veš recimo tistih skritih koordinat, ki jih reviewer vidi. Možno da imam v bližini kje kakšen zaklad katerega je potrebno sam sestavit koordinate.

Ima kdo kakšno idejo kako naj temu Vrso dopovem težavo?

Uporabniški avatar
bucar
Administrator
Prispevkov: 255
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 10:47 pm

Odg: Težave z reviewerjem

Odgovor Napisal/-a bucar » Če Sep 26, 2013 11:27 pm

Žal se tu kaj dosti ne da narediti. Vrso ne bo dovolil postavitve, če je razdalja manjša od 160m. Je pa pravilna ugotovitev, da je morda blizu končna točka kakega multija ali uganke - tega pa človek ne ve, dokler ga ne reši, tudi aplikacija pri teh tipih zakladov seveda ne pokaže prave končne točke.
Smatra se, da tisti, ki postavlja zaklad dovolj pozna teritorij in okolico, da je v tistem območju aktiven geocacher in ima torej tudi vse zaklade v okoli pobrane oz. vsaj izračunane.
Seveda pa je vedno možnost povprašati koga, ki ima področje "počiščeno", za pomoč pri lociranju zaklada, ki "nagaja".

Uporabniški avatar
icabrian
Zasvojenec
Prispevkov: 997
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Odg: Težave z reviewerjem

Odgovor Napisal/-a icabrian » Ne Sep 29, 2013 8:33 pm

Obstaja pa tudi druga možnost: da motijo koordinate kake uganke ali multija, ki so bile tja postavljene zgolj z namenom prinesti okoli recenzenta, čeprav je škatla v resnici nekje daleč stran (kjer bi sicer ne bi smela biti prav zaradi pravila 160 m). Prvi korak k (morebitni) rešitvi je res zadnji Bučarjev stavek.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 954
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Odg: Težave z reviewerjem

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » So Okt 19, 2013 8:37 pm

Vedno obstaja tudi možnost, da je v naravi izmerjena razdalja večja kot pa tista, ki jo kaže npr. GE. Tako se je že zgodilo, da me je poklical zakladolovec in se jezil nad Vrsotom, ki mu je dopovedoval, da je njegov novi zaklad preblizu drugega. Rekel mi je, da je na terenu in da ima razdaljo do že objavljenega dobrih 170 metrov. Ker sem bil pri računalniku, mi je zaupal koordinate še ne objavljenega, starega pa sem itak imel. Sem potegnil v GE črto med točkama ... 150 metrov.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost