Stran 1 od 6

Lažno logiranje

Objavljeno: Po Apr 16, 2012 12:43 pm
Napisal/-a marko0037
Me je firbec matral, a se logbooka s terena in interneta kaj razlikujeta in sem preveril pri Park free 4. Od 130 vpisanih je sporen le eden. Je pa treba imet kar detektivsko žilico, ker so nekateri vpisi pomešani, slabo čitljivi in tudi kakšen datum ne štima. Zanimivo npr. tudi, da se zadnja 2 lovca v paru nista vpisala, je pa eden napisal, da je log book full, kar potrjuje, da ga je videl. Seveda bi se pa lahko vpisala, ker se vedno najde še kakšen košček za vpis.

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: Po Apr 16, 2012 12:53 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Vse je igra in vsak goljufa zgolj in izključno samega sebe ;)

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: To Apr 17, 2012 9:51 am
Napisal/-a stoparg
Bom šel danes, po logbook od Kristalne palače (baje da je poln) In bom preveril nastalo situacijo. Me prav zanima, če so kakšni lažni logi. Sicer pa, saj igraš zase ne za druge, tako da goljufaš res samo samega sebe. Če bi hotel goljufati obstaja možnost da v parih urah logaš vse zakladke, in si najboljši! :P

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: Po Apr 23, 2012 8:51 pm
Napisal/-a stoparg
Logbooka Kristalne palače se ne ujemata popolno. So na spletu 3 domnevam da lažni vpisi, razen če so napisani z nevidno pisavo ;)

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: Po Apr 23, 2012 10:11 pm
Napisal/-a stoparg
Saj nič nisem jezen ali razočaran. Samo delim opažanje z ostalimi 8-) . Že vsak zase ve kaj počne in kaj mu geocaching pomeni.

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: To Apr 24, 2012 6:33 am
Napisal/-a dr.gumpi
Če si se že spuščal v to, čekiral in ugotovil tri neobičajne vpise, bi jih jest vsekakor kontaktiral. Čeprav je vse samo igra in vsak goljufa samo sebe, se je nekih pravil treba držati. Kajti, če bi se meni zgodilo, da bi bil brez pisala, bi slikal škatlico in jo pripel v log (škatlico, ne spoiler!), vsekakor pa bi vsaj kaj omenil v logu ali v res najslabšem primeru kontaktiral lastnika, pojasnil kaj se je zgodilo in prosil za dovoljenje za log...

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: To Apr 24, 2012 9:15 am
Napisal/-a stoparg
Ponavadi so taki na spletu logirani kot: TFTC ali pa :) . Nobeden pa nima več kot 50 najdenih. Po eni strani se čutim dolžnega, da to naredim ker sem lastnik zaklada, po drugi strani ja pa to njihova stvar. Bom kontaktiral in vprašal, ni vpisa v logbook. Mogoče pa res ni bilo pisala pri roki. :roll:

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: To Apr 24, 2012 3:59 pm
Napisal/-a stoparg
Mozno je da nismo imeli svincnika pri sebi in zato se nismo vpisali. Cache je pod stopnicami in je viden ze od dalec.

To pa sploh ni pomembno. Ze leta z otroci iscemo zaklade in nihce ni zahteval od nas kakrsnih koli pojasnjevanj ali dokazovanj tako kot ti zahtevas (zelo nenavadno). Sploh mi ni jasno kaj bi kdo imel od tega da se zlaze in logira cache ki ga ni nasel oz. kaj ti imas od tega da nas preverjas. Kaj ce bi nasel na Himalajih cache in ne bi imel svincika da se vpisem? Velikokrat sploh ni bilo logbooka v cache-u, in se pac ne vpises.
To je igra, zabava in nima smlisla da nas obremenjujes z taksnimi vprasanji.
Kaj pa ostali mislite? :ugeek:

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: To Apr 24, 2012 7:16 pm
Napisal/-a AADT
Kdo lažno logira laže sam sebi.Potem je to res brez smisla če si samo številko nabija.

Re: Lažno logiranje

Objavljeno: Sr Apr 25, 2012 6:38 am
Napisal/-a dr.gumpi
Vsaka igra ima svoja pravila. Tudi ta. Sem že povedal, da tudi če nimaš svinčnika pri sebi to načeloma ni težava. Vsak telefon ima že danes fotoaparat, ločljivost sploh ni važna. Slikaš škatlico ali logbook in pripneš v log ali pa vsaj pošlješ lastniku. In se potem logiraš. Pravica lastnika po drugi strani je, da preveri logbook in tiste, ki niso vpisani pozove, da povedo razloge za nevpis. Razburjanje tega iskalca in celo zapis, da "nima smisla, da nas obremenjuješ s temi vprašanji" je nedostojno. Podobno igralcu v nogometu, ki po čistem ofsajdu skoraj pretepe sodnika, ki je piskal.

Še posebej pa me čudi tale izjava: "Velikokrat sploh ni bilo logbooka v cache-u, in se pac ne vpises." Menda ima 77 najdb. Jaz imam dve ali tri več. In če po pravici povem se mi je morda zgodilo dvajsetkrat, da je bil logbook (skoraj) neuporaben zaradi moče, pa še tam sem se uspel vpisati ali pa sem dodal svoj listek. Da ga ne bi bilo, pa se je mogoče zgodilo dva ali trikrat, tudi tam sem našel kakšen listek in sem ga s svojim vpisom dodal. Mislm, kr neki...