Stran 1 od 1

geoget

Objavljeno: Sr Jan 25, 2012 5:07 pm
Napisal/-a zanejc
Sam uporabljam med drugimi programi tudi geoget. Nekatere stvari se mi zdijo kar komplicirane, kot recimo database (mogoče pa tudi da ne znam dobro upravljati s programom). Dobra stvar je pa ta da lahko preneseš route iz gogle zemlja, in ob tej ruti pobereš keške (slaba stran je samo ta, da je postopek dolgotrajen) in rabiš še par programov za konvertiranje. Toliko za enkrat. Če ga še kdo uporablja in da je bolj vešč s programom mi bo vsaka informacija dobrodošla.

Re: geoget

Objavljeno: Ne Jan 29, 2012 11:23 pm
Napisal/-a bucar
Tudi jaz sem nekaj časa uporabljal GeoGet, pa se je zataknilo pri dokumentaciji - google translate je neuporaben, angleške dokumentacije ni, na njihovem "angleškem" forumu pa nisem dobil nobenih odgovorov, ko se je zataknilo. Škoda, ker se mi zdi program dobro zastavljen in razširljiv - precej se da sprogramirati in prilagoditi. Potem sem se, čeprav sprva nerad, vrnil na gsak, kjer pa s podporo ni težav. Poleg tega je avtor v verziji 8 vgradil še Groundspeakove APIje, kar je zadetek v polno!

Re: geoget

Objavljeno: Po Jan 30, 2012 7:04 am
Napisal/-a zanejc
tudi sam sem bil zelo zadovoljen z gsakom, dokler ni nag, nag, nag (trial verzija). Razlika med programoma je pa plačilo.

Re: geoget

Objavljeno: Po Jan 30, 2012 11:09 am
Napisal/-a bucar
Se strinjam, ja. Ampak ko sem se zavedel, koliko ur sem izgubil, ko sem hotel popraviti par makrov (takrat sem imel še star GPS, ki ima omejitev 6 znakov za ime točke) in nisem na nobeno vprašanje dobil odgovora niti zasebno niti javno, potem se pa matral s Češčino in iskal funkcije in sintakso... pa sem obupal, brezplačno gor ali dol.

Imaš kakšno konkretno vprašanje glede Geogeta? Morda še nisem vsega pozabil...

Re: geoget

Objavljeno: To Jan 31, 2012 2:24 pm
Napisal/-a zanejc
A lahko preneseš znake keškov na etrex-a? Ker to je fajn na gsaku, na tem programu pa to ne najdem ali pa sploh ni.

Re: geoget

Objavljeno: To Jan 31, 2012 2:35 pm
Napisal/-a bucar
Geoget kot tak ne prenaša podatkov na GPS. To storiš z drugimi orodji (GPSbabel, Mapsource,...), v Geogetu moraš izvoziti primeren GPX (ki ima v polju <SYM> ali "Geocache" ali "Geocache Found"). (Saj prav razumem vprašanje, da želiš imeti skrinjico kot simbol?) Iz Geogeta izvoziš s File/Export. Tam je več možnih GPXov, recimo Simple GPX, ki ga potem pošlješ v napravo. Če pošiljaš preko mapsourca, lahko ikone tam še popraviš. Sem te prav razumel?

Re: geoget

Objavljeno: To Jan 31, 2012 3:05 pm
Napisal/-a zanejc
Skrinjice ni problem prenesti, rad bi imel kot na gsak-u, ki ti je prenesel zeleno škatlico za tradicional, dve rumeni za multi itd

Re: geoget

Objavljeno: To Jan 31, 2012 4:11 pm
Napisal/-a bucar
A ima etrex sam definirane ikone ali so user-defined? Če prvo, potem je dovolj popraviti SYM polje v GPXu.
Lastne ikone pa moraš ponavadi naložiti pri POI. Za Geoget sem na hitro našel tole http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:skript:poietrex, ampak rabiš POI loader oz. GPSbabel (GSAK ima vgrajen babel, pa se ti s tem ni treba ubadati), da končni rezultat spraviš na GPS. Da se, ampak prebirat to dokumentacijo v češčini je to, kar me je odvrnilo od geogeta. :| Google translate ne pomaga.

Re: geoget

Objavljeno: To Jan 31, 2012 4:31 pm
Napisal/-a zanejc
bom poskusil z gpsbabel. garmin ima ikone, ker sem jih naložil( sem že pozabil kako) ko sem delal z gsak-om. Če naložim z poiloaderjem potem ti ne kaže vseh naenkrat na ekranu, če pa jih naložim z mapsourcem so pa kot WP in znak skrinja. Se bom še malo igral in raziskoval. Hvala za enkrat, če mi pa kaj rata bom pa napisal.