Pocket Queries

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a Korencki » Ne Feb 19, 2012 9:47 pm

Pravzaprav sploh ne vem če sem dal pod pravo temo ...?!?! Če sem falil prosim prestavite in oprostite za smetenje na nepravem delu foruma.

Zanima me kaj pravzaprav je Pocket Queries? Kaj se s tem počne, kako mi pomaga, kako opravljam s tem, ali mi sploh pride prav ... Verjetno pride prav tudi to da sem premium member in da uporabljam c:geo na androidu. V vsakem primeru (tudi če meni to nič ne pomaga) me vseeno zanima kaj sploh tole je zaena zadeva?

Hvala vsem za odgovore

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a pikacu » Ne Feb 19, 2012 11:39 pm

Če nisi online preko mobilne naprave, si moraš opis zaklada bodisi natisniti, bodisi shraniti v gps napravo, če ta omogoča "paperless geocaching". Ko greš na geolov, si pred tem tako pripraviš seznam zakladov, ki jih boš obiskal. Recimo, če imaš v načrtu 10 zakladov, boš 10-krat ponovil vajo iz prvega stavka.
Če si premium member in imaš gps, ki podpira PQ, to delo narediš z enim korakom: v napravo naložiš vse zaklade, ki so zajeti v PQ.
Prvi problem pri PQ je ta, da ga moraš "naročiti" - nastaviš parameter in ga daš v vrsto za izvajanje, rezultat pride kmalu, ali pa šele čez nekaj časa (ne vem, kakšna so pravila zadaj). Jaz imam narejeno, da se mi vsak dan izvede PQ, ki vsebuje vse nenajdene zaklade v Sloveniji. Preden grem ven, naložim zadnjo verzijo (današnjo ali pa včerajšnjo) in to je to.
Drugi problem je, da je v PQ lahko največ 1000 zakladov, tako da vseh Slo zakladov ne moreš več zaobjeti (no, mi jih imamo že toliko najdenih, da je nepobranih manj kot 1000 :) ). To omejitev zaobideš tako, da narediš več PQ, npr v enem tradije in v drugem vse ostale.

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 964
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Po Feb 20, 2012 8:08 am

Če nisi premium, je uporabna zadeva tudi cache list kot aplikacija za Google Chrome. Tam moraš sicer klikati vsak kešek posebej, vendar zadeva laufa. Podobno kot pq pa je delal geotoad.exe. Sicer je imel kakšnega hrošča, za prvo pomoč je pa bil. Nisem pa že nekaj časa delal z njim, tako da ne vem, če še špila.

Uporabniški avatar
Kobav
Bunkelj
Prispevkov: 5
Pridružen: Če Feb 09, 2012 8:12 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a Kobav » Po Feb 20, 2012 9:05 am

Meni se zdijo PQ ful uporabna zadeva. Tako kot Pikacu naredim avtomastko (sicer samo ob cetrtkih) dva za Slovenijo, enega tradi in enega ostalo. Pri tem ne pozabi odkljukati "Is enabled". Mi pri prvih PQ tega nismo naredili in potem bili na terenu razočarani, ker zakalda nismo našli. Isti PQ uporabljam za Garmina in za C:geo.

Prav tako je uporabna zadeva izdelava PQ za pot npr. od Ljublajne do Prage. Narediš pot in označiš oddaljenost od ceste po kateri boš šel. Tako imaš ob celotni trasi narisane zaklade (v glavnem TB Hotele), ki so na postajališčih ali blizu avtoceste.

Če narediš PQ z 500 zakladi (ali manj) ga dobiš po mailu, drugače pa ga iz svojega profila "downloadaš". omejitev je 5 PQ/dan.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a pikacu » So Feb 25, 2012 11:03 am

Ja, PQ vsebuje spremenjene izhodiščne koordinate, če si jih popravil. Originalnih koordinat ne najdem, niti v besedilu, niti v dodatnih waypointih. Prej o tem nisem razmišljal, sedaj pa vidim, da to ni dobro. Recimo, če se doma zmotiš in vpišeš slabe koordinate, potem na terenu ne boš našel izhodišča, kjer se včasih lahsko skriva kakšen namig ali košček rešitve... Pri večini ugank na izhodišču sicer ni ničesar, vendar je vseeno dobro to vedeti.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a pikacu » So Feb 25, 2012 7:32 pm

Ja, na groundspeak je treba pisat oziroma preveriti, če ni morda ta težava že prijavljena - pri multijih je namreč izhodišče res treba obiskati.

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a pikacu » Po Feb 27, 2012 8:14 am

V PQ je 5 zadnjih logov, slik pa ne.

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a Korencki » Če Mar 01, 2012 1:50 pm

Sedaj ko imam navigacijo mi je malo bolj jasno zakaj se PQ uporabljajo. Zadeva je kar priročna. Imam pa nekaj vprašanj.
1. Ali se da označir v PQ tako da bi dobil vse keške v SLO. Verjetno je to neizvedljiva saj kakor sem opazil lahko dobiš max število keškov 1000 v SLO pa jih je več. Morda pa ima kdo od vas nasvet kako to izvest na najlažji način.
2. V PQ sem si označil da mi na mail pošilja vsak četrtek keške LJ regije in okolice. Ali mi bo naslednjič na mail poslalo samo sveže keške ali ponovno keške cele regije (stare + nove, če seveda so)? Rabim vedet, da vem ali na GPS naložim datoteko (če so samo novi) ali staro odstranim in naložim novo (če so seveda ponovno vsi keški)?
3. Po mailu so mi poslali v zip-u 2 datoteki. 8409833-wpts.gpx in 8409833.gpx. Naložil sem si na GPS le slednjo in keški LJ regije so bili na GPS. Ali je treba naložiti tudi prvo datoteko iz kakeršnega koli razloga?
4. Ali lahko spremenim ime datoteke? recimo iz 8409833.gpx v LJregija.gpx, da imam večji pregled nad vsemi datotekami, da ne brišem z GPS napačne ko bom pač delal čistko (enkrat jo bo sigurno treba).

Hvala vsem za pomoč

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 412
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a pikacu » Če Mar 01, 2012 3:26 pm

@korencki:

ad 1) Narediš dva PQ: enega s tradicionalnimi zakladki, drugega pa z vsemi ostalimi. Mislim, da potem tradicionalni že pade pod 1000. Seveda svojih in tistih, ki si jih že našel, ne dajaj v PQ (kljukica pri "I don't own" ter "I haven't found").
Druga možnost bi bila, da poskušaš razdeliti glede na težavnost terena ali zakladka - tega nisem sprobaval.

ad 2) Vedno ti naredi kompleten izvoz. Se pravi, tisti zakladki, ki ustrezajo danim kriterijem v času izvajanja (v četrtek dopoldne).

ad 3) V napravo prekopiraš OBE .gpx datoteki, in sicer kar povoziš stari dve na napravi. *-wpts.gpx vsebuje dodatne waypointe od zakladkov (parkirišče, itd), če so podani. Tako boš na zemljevidu videl tudi te točke, lahko jih tudi poiščeš, ko želiš npr. na parkirišče ali na kontrolno točko od multija, vendar je to bolj zoprno, ker moraš vedeti ime od waypointa (2 znaka + koda od zakladka).

ad 4) Ime datotek lahko poljubno spreminjaš. Na garmina lahko naložiš več PQ datotek, ne vem kolikšna je omejitev. Po moje je dobro, da dva različna PQ-ja ne vsebujeta istih zakladkov, nisem pa tega testiral. Torej dela tudi, če je isti zaklad v več PQ-jih, vendar ne vem, katerega ti potem garmin prikaže. Zato, da ti ni treba na roke vsakič spreminjati imena, v nastavitvah PQ vključi opcijo "Include Pocket Query name in download file name" (je čisto na koncu forme).

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: Pocket Queries

Odgovor Napisal/-a Korencki » Če Mar 01, 2012 4:06 pm

Pikacu hvala za odgovore. Zanimivo bi bilo še vedeti kaj se zgodi če je v dveh ali večih PQjih isti zakladek s spremenjeno vsebino (novi logi, spremenjene koordinate ...). Ali GPS vzame prvo nalaganje ali zadnje nalaganje PQja nanj ali pa je malo zmeden in naredi kakor kdaj?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov