c:geo

Odgovori
Uporabniški avatar
j&a&m
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: So Avg 25, 2012 10:50 am

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a j&a&m » So Avg 25, 2012 11:00 am

Živjo!

Že dlje časa razmišljam, da v Cgeo pogrešam kakšno priročno funkcijo za postavljanje cacheov. Predvsem imam tu v mislih pošteno povprečenje koordinat (10s ali celo več), da bi lahko dosegli res optimalno točnost. Poleg možnosti dodajanja waypointa na trenutni cache, pogrešam možnost dodajanja waypointa kar iz osnovnega menija (npr. shranil bi si rad potencialne lokacije za nove cache). Mucek, ste oz. lahko upamo, da boste kaj razmišljali v to smer?

Lp, M@ic

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a bubiji » So Avg 25, 2012 2:54 pm

Tudi sam pogrešam nekaj podobnega. Zelo prav bi prišla, kot je omenil M@ic, pri postavljanju keškov ali waypointov. Še bolj pa smo to pogrešali včeraj na nočnem iskanju enega od muckovih keškov, ko smo na "križišču" izbrali napačen odsek (v temi včasih celoten gozd deluje kot ena sama pot, kamorkoli posvetiš izgleda kot pešpot, če pa posvetiš meter nižje po hribu, je pa tam cela cesta :) ). Zdelo se nam je sumljivo, zato smo iskali na naših napravah enostaven in natančen način logiranja trenutne pozicije.
Slika

Uporabniški avatar
j&a&m
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: So Avg 25, 2012 10:50 am

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a j&a&m » So Avg 25, 2012 5:06 pm

Našel sem kombinacijo, ki kolikor toliko služi svojemu namenu: Locus+GPS Averaging. Locus ima spodobno bazo waypointov, Averaging pa poskrbi za malo povprečenja. Kljub temu je to štorasta varianta in ideja za Cgeo ostaja :) In fino bi bilo, če bi bil interval povprečenja nastavljiv :)

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a mucek4 » Po Sep 10, 2012 1:39 pm

Če se hoče točnost kaj izboljšat se rabi povprečanja cca 30 minut. Ampak za to obstajajo namenski programi.

Uporabniški avatar
j&a&m
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: So Avg 25, 2012 10:50 am

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a j&a&m » Po Sep 10, 2012 1:42 pm

Lahko kakšen namig za tak program? Sem malo iskal pa nisem prav dosti našel.

Uporabniški avatar
ATA ORU
Bunkelj
Prispevkov: 4
Pridružen: Sr Mar 07, 2012 2:26 pm

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a ATA ORU » Sr Sep 12, 2012 1:56 pm

Namestil sem C.geo na Samsunga S2, sedaj pa se počasi učim osnov.
- Čeprav sem v ' Settings' odkljukal 'Exclude own and found caches' mi ko grem v mapo 'Live map' vseeno pokaže tudi moje že najdene. Ni mi tudi čisto jasno kaj v meniju 'settins' narediš potem ko si že odkljukal kar ti paše, oziroma kako se pravilno zapusti meni da se potrdijo željene nastavitve ?
- nameščen imam tudi program i-go. Ali je in kako možno kečke shranjene v mapi 'stored' uporablabi off-line z navi I-go ?

Uporabniški avatar
scenic16
Bunkelj
Prispevkov: 2
Pridružen: Po Nov 05, 2012 10:39 am

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a scenic16 » Po Nov 05, 2012 11:11 am

ATA ORU, tudi mene že dolgo muči problem iz tvojega drugega odstavka.

Ko izberem "Navigate-Turn by turn" ali pa "Navigate - Show on ext. map" mi v izbiro navigacije IGO ne ponudi.

Internetni viri kot rešitev navajajo reset vseh navi aplikacij:

Nastavitve-Aplikacije-Upravljanje z aplikacijami - (vse navi aplikacije) - Počisti podatke ... kar pa ne pomaga.

IGO My way sem tudi ponovno namestil, še vedno brez uspeha.

Moram pa poudariti, da naslov osebe iz telefonskega imenika, telefon brez težav poveže z off-line navigacijo IGO in pravilno prikaže...

Čudno...

Uporabniški avatar
scenic16
Bunkelj
Prispevkov: 2
Pridružen: Po Nov 05, 2012 10:39 am

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a scenic16 » Po Nov 05, 2012 12:25 pm

Še slikce:
Priponke
3.jpg
3.jpg (32.37 KiB) Pogledano 5093 krat
2.jpg
2.jpg (32.54 KiB) Pogledano 5093 krat
1.jpg
1.jpg (28.84 KiB) Pogledano 5093 krat

Uporabniški avatar
marko0037
Geolovec
Prispevkov: 77
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 2:44 pm

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a marko0037 » Po Nov 05, 2012 2:26 pm

Jaz v zadnjem času pri določanju koordinat novega keška uporabljam kar preprosto kmečko logiko. Shranjene koordinate znova poiščem in če odstopajo jih ročno popravim in znova poiščem...

Uporabniški avatar
mucek4
Geolovec
Prispevkov: 141
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:39 pm

Re: c:geo

Odgovor Napisal/-a mucek4 » To Nov 06, 2012 3:14 pm

iGO ne poznam. Navigon pravilno registrira intent in ga lepo pokaže med možnostimi.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost