GPS še za kaj drugega ...

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Korencki » Ne Maj 06, 2012 8:21 pm

Živjo vsem skupaj

Danes sem si naročil nosilec za na kolo za svojega Garmona oregon 450, da bom lahko keške pobiral še s kolesom saj se rad vsedem nanj. Sedaj me pa zanima če se da z mojim garminom zabeležit opravljeno pot in na njej vse opravljene parametre (povprečna in maximalna hitrost, vzpon in padec opravljene nadmorske višine, prevoženi kilometri, morda izris poti na kaki mapi in izris nadmorske višine na opravljeni poti ...) Vem da so športni garmini vsega tega zmožni. Zanima pa me če je tega zmožen tudi moj in če je kako pridem do vsega tega??

LP

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Korencki » Ne Maj 06, 2012 8:47 pm

Saj ne vem zakaj gnjavim druge če Mr. Google ve vse 8-) . Garmin connect je rešitev. Sam še uporabljat se moram naučit zadevo. Neke up loade sem že naredil kar pomeni da sem nekaj že beležil (iskanje zakladkov in vožnja z avtomobilom do Malega Lošinja). Sedaj pa rabim kak nasvet kako pravzaprav začnem z beleženjem poti in končan z njim (kaj oz kje je gumbek on/off), kako brišem poti ki sem jih že prenesel na Garmin connect in morda še kak uporaben nasvet če kdo kaj ve o tem programu.

Hvala

Uporabniški avatar
pikacu
FTF lovec
Prispevkov: 280
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 11:29 am

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a pikacu » Ne Maj 06, 2012 10:17 pm

Čeprav imam Oregona že dolgo, sem šele pred kratkim začel shranjevati poti - pa še to le, ko delam kakšen izjemen sprehod. Sicer nimam nekih naprednih izkušenj, pa vseeno:
preden začnem hodit, v meniju Track Manager (ikona z odtisom podplatov) izberem Current track - Clear Current Track; sprehod namreč želim zabeležiti na novo, nočem imeti poleg še potovanja z avtom do sem.
Med sprehodom v zvezi s tem ni treba delati nič - Garmin avtomatsko beleži točke, kot je povedal jean. Ko pridem nazaj do avta, si prehojeno pot shranim: Track Manager - Current Track - Save. Doma potem shranjeno pot (GPX) potegnem na računalnik in naložim v Google Earth - česa drugega doslej še nisem uporavljal. Nekaj od statistike lahko pogledaš že v Oregonu (v Track Managerju), vendar hitrosti nisem zasledil.

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » Po Maj 07, 2012 4:46 pm

Kot že napisano, je najbolje pred začetkom poti sled zbrisati in na koncu poti shraniti pod željeno ime.

GPX datoteko z shranjeno sledjo pa lahko pregledaš, prikažeš in analiziraš v marsikaterem programu, tudi on-line:

- MapSource (Garmin)
- Google Earth
- GPS Visualizer http://www.gpsvisualizer.com/
- Quo http://www.kje.si/
- connect.garmin.com http://connect.garmin.com/
- in še in še ...

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Korencki » Po Maj 07, 2012 8:24 pm

Tale garmin conect mi je kar zanimiv tako da bom najprej kar z temle poizkusil srečo. Drugače pa sem snel program QUO in nekaj ponujenih zastonjškovih map. Program deluje zanimiv me pa nekaj zanima. V opisu na prvi strani piše da vsebuje 8.500 km omrežja markiranih planinskih poti. Vsekakor bi me tele poti zanimale pa jih nikjer ne najdem da bi se mi prikazale na mapi :(. Ali je možno da jih je treba kje dol snet ali celo kupit?

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Korencki » To Maj 08, 2012 8:00 pm

Mam še en problem ki mi je ravnokar požrl živce in sem obupal nad njim :x
Danes sm naredil dva sprehoda in eno vožnjo s kolesom do trgovine in nazaj. Predno sem šel na pot sem v "track manager" stisnil "current track" in nato "Clean current track" da sem začel z beleženjem poti na novo. Ko sem prišel na cilj sem stisnil "save track" in shranil z določenim imenom kot mi je odgovarjalo; npr. "do trgovine". Ko sem sedaj hotel teh nekaj poti v programu Garmin Connect upload-at pa mi omenjen spletni program ne najde nobene od poti na mojem garminu. Ko sem preveril še direktno na garminu v mapi GPX pa so notri vse shranjene poti. Shranjene so kot npr. tale --> Track_DO LOGA.gpx
Torej kaj se dogaja oziroma kaj delam narobe?

Uporabniški avatar
icabrian
Zasvojenec
Prispevkov: 986
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Maj 08, 2012 8:34 pm

Če se prav spomnim, moraš shranjene sledi naložiti na roko. Poskusi Manual Upload.

Uporabniški avatar
AADT
Zelenec
Prispevkov: 34
Pridružen: To Feb 21, 2012 8:14 pm

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a AADT » To Maj 08, 2012 9:02 pm

Jaz imam podoben problem .Meni pa noče naložit GPX datoteke na garmin connect.Nimam pojma zakaj.
Geocaching je zakon tako kot laško pivo.

Uporabniški avatar
Geobunkelj.si
Administrator
Prispevkov: 240
Pridružen: Če Jan 19, 2012 6:40 pm

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Geobunkelj.si » To Maj 08, 2012 10:06 pm

Jaz do sedaj še nisem imet težav z nalaganjem na garmin connect, je pa res da sem delal ročni (manual) upload, kjer sem označil samo željene sledi. Mogoče pa je kaj v zvezi z poimenovanjem sledi, preslednki, šumniki,,...??

Uporabniški avatar
Korencki
Geolovec
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 26, 2012 11:17 am

Re: GPS še za kaj drugega ...

Odgovor Napisal/-a Korencki » To Maj 08, 2012 11:22 pm

Sem poizkusil še ročno. Tukaj mi je uspelo. Je pa malo zoprno ker je treba ročno vsako aktivnost posebej vnašat. Ampak bolš to kot pa nič. Sem pa pogruntal da mi prenese vse nove aktivnosti sam če ne spreminjam imena shranjene poti. Torej pustim tako kot je original (datum in ura) ime.

Kar se tiče pa prenosa na GPS pa nimam problemov. Sem si naredil pod zavihkom "courses" eno krožno pot za kolesarjenje in ko jo izdelaš imaš zgoraj desno "send to device" in to je to. Vsaj pri meni. Moram pa še enkrat z nekom poizkusit prenos z naprave na napravo preko BTja.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost