Stran 1 od 2

Garmin Glo

Objavljeno: To Avg 04, 2015 10:16 pm
Napisal/-a Aleksander
Kot veste, se telefon v gozdu in pod oblaki slabše odnese. Par 100 € mi ni za dati za GPS namensko napravo, zato razmišljam o Garmin Glo eksternemu GPS-u. Statično ponovljivost ima večjo od eTrexov. Uporabljal bi ga samo na mikrolokacijah zakladov.
Kdo kaj ve o tej napravi?

Slika

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Po Avg 10, 2015 4:50 pm
Napisal/-a Aleksander
Dobil sem to GPS/GLONASS napravico. Prvi test proti navadnemu telefonu zelo pozitiven. V stanovanju telefon stalno kaže "čakam na GPS". Lokacijo z Glo dobim v trenutku.
V stanovanju kaže toleranco trenutno 1,8-2,4m. Po povprečenju 300 vzorcev 1,7m. Glo znotraj lovi cca 19, upošteva 12 satelitov.
Glo na balkonski ograji kaže toleranco 1,5-1,8m. Ker se vrednost zunaj ne spreminja, kaže povprečenje toleranco 0,0m. Zunaj vidi cca 19 satelitov, uporablja jih 12. Trenutna toleranca zunaj 1,8m.

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Sr Avg 12, 2015 9:22 pm
Napisal/-a dr_jani
In koliko zadeva stane?

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Če Avg 13, 2015 8:11 am
Napisal/-a Aleksander
100€. V Sloveniji ni na zalogi, čakalni čas je bil do 3 tedne. Naročil preko amazon.de, naročil v četrtek, prejel v ponedeljek.
Med sprehajanjem po Ljubljani kaže toleranco večinoma 2,4m ali manj. Je pa povsod stabilna, ta toleranca ne pleše naokoli.
Glede točnosti v gozdu pa poročam, ko bom to opravil.

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Če Avg 13, 2015 11:37 am
Napisal/-a Kremenčkovi
Na Bolhi so rabljeni GPS-ji v tem rangu. Težava je, da Bluetooth dodatno pije baterijo mobilca. Za celodnevno iskanje najbrž ni preveč optimalna rešitev, tu so ročne GPS naprave v veliki prednosti. V svoj zagovor naj priznam, da tudi mi iščemo zakladke izključno z mobilcem. :oops:

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Če Avg 13, 2015 12:00 pm
Napisal/-a Aleksander
Po spletnih zapisih sodeč bluetooth komunikacija porabi manj od vklopljenega GPS-a. GPS mora biti na telefonu izklopljen, bluetooth vklopljen. Aplikacija "Bluetooth GPS" komunicira z napravo in aplikacijam daje GPS podatke. Vsekakor ima ta sistem slabosti in prednosti pred namenskimi napravami.

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Če Avg 13, 2015 2:03 pm
Napisal/-a dr.gumpi

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Po Sep 28, 2015 7:55 am
Napisal/-a Aleksander
Kolikšna je tipična toleranca pri namenskih Garminih?

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Po Sep 28, 2015 9:15 am
Napisal/-a krossnik
Za geolov so navadne namenske naprave več kot dovolj, saj moraš med drugim vedeti tudi, da je do napake lahko prišlo že pri odčitavanju točke, kjer je skrit zaklad. Tako da ti pri iskanju zakladov toleranca 3, 5 ali 10 metrov včasih ne pomeni dosti.
Za geolov ti je najbolj važno, da te GPS pripelje v bližino skrivališča, kjer ga potem načeloma ne potrebuješ več. V praksi to pomeni, da ti na približni nulti točki bolj prav pride namig in izkušnje (te dobiš s "kilometrino" oziroma večjim številom najdb), kot pa GPS.

Glede preciznosti pa so danes GPS-i na GSM, vsaj na prostem, primerljivi z namenskimi napravami... Res pa je, da se jim zalomi v gostem gozdu ali kakšni grapi...


Moje mnenje je, da za geolov ni potrebno imeti ne vem kako precizno napravo (beri članek omenjen dva posta višje), sploh pa ne take naprave kot jo omenjaš. Razen, če rabiš natančnost oziroma čim manjšo toleranco za kaj drugega...

Re: Garmin Glo

Objavljeno: Po Sep 28, 2015 11:18 am
Napisal/-a Aleksander
Z vsem napisanim se strinjam in poznam. Kljub temu me zanima, kolikšne so tipične tolerance (accuracy) Garminov.
Dobra natančnost pride v poštev, ko te vmesne točke vodijo po gostem grmovju in je samo ena pot prava, vsak meter odklona iz poti je slepa ulica, recimo http://coord.info/GC310CJ.