Stran 1 od 1

Kateri Garmin?

Objavljeno: Ne Maj 21, 2017 4:55 pm
Napisal/-a dvidmar
Vidim, da že dolgo ni bilo debate na temo "kateri Garmin GPS" kupiti.

Ogledujem si Oregon 700. Ne zdi se mi idealno, da nima vgrajene oz. pack baterije. Fotoaparata pa vsekakor ne potrebujem še enega.

Katere karte bo potrebno kupiti? Predvidevajmo, da ga kupim na nemšekm Amazonu ali podobno.

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Po Maj 22, 2017 1:14 pm
Napisal/-a Ljubljanski pirati
Sam sem oz. imam eTrex30, ki sem ga veliko uporabljal, dokler nisem prešel na pametni telefon, ki mi nudi vse, kar potrebujem. Razmisli, če ga sploh potrebuješ!

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Po Maj 22, 2017 6:36 pm
Napisal/-a krossnik
Da se vrnemo nazaj na izhodiščna vprašanja te teme, na katera ti bom odgovoril kot redni uporabnik Garmina (trenutno uporabljam Oregon 650, o seriji 7XX razmišljam samo zaradi wifi-ja)...

Če fotoaparata ne potrebuješ, potem je Oregon 700 res boljša izbira, kot 750.

Kar se tiče baterij, mi je bolj všeč, da niso vgradne in so AA, saj jih tako lažje menjaš (cca. 30 sekund do ponovne uporabe naprave) in uporabljaš tiste, ki jih želiš; v skrajni sili lahko uporabiš tudi alkalne, ki jih dobiš v vsaki trgovini. Sicer Garmin ponuje neke kvazi battery packe, ki niso nič drugega kot dve povezane polnilne AA baterije in so edine, ki jih lahko filaš brez da bi odstranil pokrov na zadnji strani naprave. Samo za ta denar dobim 4 zelo kvalitetne polnilne Eneloop baterije. Poleg tega pa naprava definitivno preživi same baterije in se mi zdi neumnost menjat napravo samo zato, ker je baterija vgradna in je ne morem menjati.

Kar pa se tiče kart... Nekateri jih kupijo uradne, spet drugi jih dobijo preko drugih, neuradnih virov, vsekakor pa niso poceni. Poleg uradnih lahko dobiš tudi OSM karto za Garmin naprave, ki pa je zastonj. Jaz jih imam in uporabljam več vrst, od topografskih, OSM, kolesarskih, trenutno pa delam na tem, da bom imel še satelitsko. Vse jih imam shranjene na SD kartici in po potrebi preklapljam med njimi.

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: To Maj 30, 2017 8:34 pm
Napisal/-a dvidmar
Končalo se je tako, da sem na spletnih oglasih čisto slučajno za smešen denar kupi skoraj nič rabljen Oregon 600. Mislim, da bo mojim potrebam več kot služil. Glede baterij imaš povsem prav, verjetno je res bolj praktično imeti polnilne AA (imam cel kup Enelopov) in rezervne v nahrbtniku, v skrajnem primeru pa na prvi Petrol ali vaško štacuno.

Zraven sem dobil sem tudi neke karte, moram še preveriti kakšne in koliko stare. Krossnik, a narediš hitro rečaj Garmin/OSM kart, če dam za pivo? ;)

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Sr Maj 31, 2017 6:51 am
Napisal/-a krossnik
OSM mape za Garmina jemljem tukaj in so primerne so tudi za cestne navigacije, oziroma vse Garmin naprave. Tip mape jemljem Generic Routable (new style), izbiraš pa lahko po državah ali pa ročno po območjih.

http://garmin.openstreetmap.nl/


Sistem deluje tako, da te po izbiri željene mape postavi v čakalno vrsto, ko je tvoja mapa pripravljena pa dobiš obvestilo na e-mail, nakar imaš en teden časa za prenos. Mape na spletni strani so sproti ažurirane.

Upam, da je to tisto kar si želel, piva se pa vseeno ne bom branil 8-)

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Sr Maj 31, 2017 5:38 pm
Napisal/-a dvidmar
Ta del sem že včeraj začel in sem danes samo še 1900. v vrsti, še dobrih 8 dni! :geek:

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Sr Maj 31, 2017 9:26 pm
Napisal/-a icabrian
Lahko pa si izbereš zemljevid posamezne države, ki ga posodabljajo vsakih nekaj dni in je za prenos na voljo takoj.

Re: Kateri Garmin?

Objavljeno: Sr Maj 31, 2017 10:24 pm
Napisal/-a dvidmar
Sem opazil, ja. Prenesel Slovenijo in Avstrijo, za Hrvaško je potrebno naročilo iz nekega razloga.