Stran 1 od 1

Julij 2014

Objavljeno: Ne Jun 15, 2014 6:57 pm
Napisal/-a jean
V tej temi lahko predlagate zaklad, ki ste ga obiskali, za zaklad meseca.

Končni izbor treh finalistov bo naredila strokovna komisija, o zmagovalcu oziroma kešku meseca pa bodo odločali vsi z anketo.

Rok za ta mesec je do 25.6.

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Po Jun 16, 2014 9:13 am
Napisal/-a jean
Tomaž Š. je na facebooku predlagal Grad Žovnek blizu Braslovč.

http://coord.info/GC4CZGJ

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Po Jun 16, 2014 9:40 am
Napisal/-a Dulsineja
Moj predlog, ki lahko služi tudi le kot primer, bo zelo lokalno obarvan. Junija recimo nisem šla ne po Krneki #1, ne po Krneki #2, niti romala na Petek13, kaj šele v Maribor, kjer so bili vsi ... pa tudi v Toboso nisem šla - ampak pustimo vse to. Dajmo možnost tudi tistim malim lokalnim zakladom, ki osrečijo gozdne geoškrate. Na voljo je preštevanje mravljišč in njihovih prebivalk, objemanje dreves, nabiranje malih pisanih šojinih peres, razmišljanje o latinskih imenih največjih rastlin na modrem planetu, sanjarjenje o borovnicah in gobah, hoja po mehkih gozdnih poteh, obilje kroženja sem ter tja, pa celo plezanje na drevo (aha, bliža se akcija), da prideš do razgleda na ... ja, NJIVO KONOPLJE! :lol: :lol:
Kje se da to videti? - Ja, pri Utiku! - Katerem Utiku? - Jaa, tem - pri Vodicah. V Sloveniji. - KJE TOČNO? :geek: ---
... ... "Krožec 2" by vasili1945
http://coord.info/GC53YR0
Tam sem se pač nedavno potikala.

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Po Jun 16, 2014 6:53 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
uuu, konoplje na mi nismo našli, očitno je bil "bonus" dodan naknadno :)
Tile vasili traili so taki, ne zahtevni, bolj družinski in gmajnarski - čist ok za nas z otroki. Res pa, da jih je počasi dovolj za ta okoliš. Prav vsake smreke pa res ni treba pocahnat.

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Po Jun 16, 2014 8:36 pm
Napisal/-a dr.gumpi
Evo, še moj predlog. Zaklad, ki sem ga obiskal pred nekaj dnevi in ki me je res navdušil. Kot še vsak do sedaj, pri katerem končno točko iščeš na malo drugačen način, konkretno z uporabo (vsaj) zemljevida, pa po potrebi še kompasa. Gre seveda za zaklad Orientacijski tek (http://coord.info/GC53T43, katerega obisk res priporočam. Že prva stopnja je super, iskanje vseh nadaljnjih pa prava pustolovščina. Napeta do končne stopnje. Kot je napisal že marsikdo, je edina zamera v tem, da opis ni (tudi) v slovenskem jeziku. Nov, inovativen, zabaven, napet, tekmovalen. Kot zaklad mora biti. Kot rečemo - priporočam!

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: To Jun 17, 2014 8:32 am
Napisal/-a bojank
Močno podpiram tale dr.gumpijev predlog za zaklad meseca. Torej se naj upošteva tudi moj glas k nominacijam.

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Ne Jun 22, 2014 7:52 am
Napisal/-a icabrian
Če je lastnik firbčen, se iz tega izcimi marsikaj. Tako mu ni zadosti, da škatlico odvrže za prvim vogalom, temveč išče in brska, raziskuje in ugotavlja, dokler ne najde mesta, ki ga je res vredno pokazati še komu. Ne dvomim, da je bilo tudi v primeru rudnika tako.
S temi besedami dr.gumpija predlagam za zaklad meseca RUDNIK MANGANA / MANGANESE MINE (http://coord.info/GC4RCD7) in toplo priporočam obisk.

Re: Zaklad meseca

Objavljeno: Po Jun 23, 2014 12:18 pm
Napisal/-a ivohud
V kolikor je dovoljeno za zaklad meseca predlagam dva zaklada, ki sem ju našel ta mesec, ker sta resnično oba dobra in sicer:
- Orientacijski tek (http://coord.info/GC53T43), ker združuje orientacijo in geolov,
- "5c++" (http://coord.info/GC4ZRC7), saj mi je povzročil veliko sivih lah. Več o tem sem napisal ob potrditvi najdbe zaklada.

Re: Julij 2014

Objavljeno: So Jul 12, 2014 7:41 pm
Napisal/-a Geobunkelj.si
ALi je RUDNIK MANGANA primeren za otroke?

Re: Julij 2014

Objavljeno: So Jul 12, 2014 7:44 pm
Napisal/-a icabrian
Je. S čisto majhnimi bo treba nekaj previdnosti v zadnjih 30 m pred skrivališčem, sicer pa ni problema. Hoje je kakih 45 minut.