Velikost zaklada

Je osnovna oblika zaklada, ki je sestavljen najmanj iz škatle, svinčnika in dnevnika.
Odgovori
Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Velikost zaklada

Odgovor Napisal/-a bubiji » Pe Maj 24, 2013 7:46 am

Ob vnosu zaklada imamo na voljo več možnosti. A vseeno so se z razvojem igre pojavili novi vebniki, ki po velikosti sicer ustrezajo najmanjši micro velikosti, a so ... kot je nekdo napisal ... po dejanski oznaki tisočkrat manjši. Kako te nano vsebnike označujete, če jih sploh označujete?
Sam sem zaklad GC4A5Z1 pač označil kot mikro, saj je to najmanjša možna oznaka (razen neznane velikosti, ki pa je po mojem tam z namenom prikritja velikosti ali namiga na poseben vsebnik). Sicer originalno nisem imel namena postaviti nanota, a drugače pač ni šlo. Pripravil sem že skrivališče za regular, ampak je bilo samo skrivališče odkrito in uničeno še preden sem prišel istega dneva nazaj s škatlico. Tudi GC stran navaja nano velikost kot običajen podtip velikosti mikro.
V komentarjih pa pogosto zasledim, da ... so si pod mikro predstavljali kaj večjega. Glede na to, da je zaklad namenoma 1/1,5, bi rad iskalcem poenostavil zadevo, a ravno vsega pa tudi ne bi serviral na pladnju. Bi moral izbrati večjo težavnost? Ali pa glede na težavnost podati še namig o velikosti? Kakšna so kaj vaša mnenja in izkušnje?
Slika

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1013
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Velikost zaklada

Odgovor Napisal/-a icabrian » Pe Maj 24, 2013 10:36 am

Hmm, tisti nekdo sem bil jaz... :) V večini primerov za nano zaklade velikost ni izbrana, kar se pri oznaki velikosti vidi kot križec in ne kot vprašaj (ki označuje neznano velikost), v opisu zaklada ali vsaj v namigu pa je označeno, da je zaklad nano velikosti. Drži, da sistem ne dovoljuje manjše oznake kot mikro in da manjša velikost tudi v pravilih ni omenjena, je pa tudi res, da Groundspeak kar sam trži vsebnike, kot je ta, o katerem je beseda tukaj, z oznako nano. Brez dodatnih informacij glede velikosti sam pri mikro zakladih iščem nekaj velikosti škatlice za film. Kar je vsaj pol manjše, pa bi označil kot nano. Glede vprašanj na koncu pa je odvisno, kaj je namen zaklada. Mislim pa, da jasna informacija o velikosti ni nič prinešenega na pladnju. Saj nano je že itak težko najti, tudi če veš, kaj iščeš. Na tej lokaciji bi lahko bil marsikje. Našel sem ga na tretjem mestu, ki sem ga pregledal, pa še vedno z mislijo, da iščem nekaj malo večjega.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Velikost zaklada

Odgovor Napisal/-a bubiji » Pe Maj 24, 2013 10:11 pm

V bistvu skoraj vsak zapis pravi, da so iskali kaj večjega. Tako da nisem mislil prav tebe @icabrian, je pa res, da me je tvoj komentar spodbudil k dejanski objavi vprašanja, ki me je peklo že nekaj časa. Hvala ti za komentar, vesel pa bom, če bo še kdo podal kako mnenje. Še posebej s predlogi, kako bi lahko zadevo popravil.
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 961
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Velikost zaklada

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Maj 30, 2013 8:08 am

Jest sem že glede na možna skrivališča domneval, da je nano, takšnega iskal in tudi skoraj v trenutku našel. Sam mislim, da je za te nano kontejnerje prav, da se jih označi kot mikro in morebiti v hint doda oznaka nano. Ker po moje je izbira "not choosen" mišljena za primere posebnih škatlic, kjer velikost niti ni možno definirati (npr. magnetna ploščica), možnost "other" pa pomeni, da gre za nekaj drugega in da škatlice sploh ni (npr. virtualni, earth).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov