Mini Gozdiček - GC54M89

Je osnovna oblika zaklada, ki je sestavljen najmanj iz škatle, svinčnika in dnevnika.
Odgovori
Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a icabrian » Po Maj 12, 2014 4:09 pm

http://coord.info/GC54M89

A lahko kdo od prvonajditeljev napiše, kaj je zares vrednega na tem zakladu? Sredi naselja, mikro v gozdu, je to še kaj več od iskanja zaradi iskanja? Je doživetje ob obisku kak presežek, ki se ga iz opisa ne da razbrati, ali je samo ena škatla, ki je tam zato, ker lahko tam je? Adrenalin, ko te lahko vsak trenutek zalotijo bunkeljni? Sori, ker sitnarim. Pa saj zdaj že veste, da sem tečnež... :evil:

Zadnjič sem našel http://coord.info/GC513XD - zanesljivo najbolj beden "zaklad", kar sem jih videl v svoji karieri. Ne bi se spet rad ujel na kak tak Kavelj 22. :roll:

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » To Maj 13, 2014 1:15 pm

Joj, premalo sem na tem forumu. Naj se jest oglasim, ko sem ga že našel. Gozdiček sam po sebi res ni nič posebnega, toda tudi nič slabši od vseh zakladov, ki so razmetani po slovenskih parkih ali gozdovih. Z vidika lokacije gledano seveda. Sama škatlica je lepo pripravljena in ni kar nekam odvržen kozarec od kislih kumaric. Sta pa lastnika, začetnika pač, obljubila, da bosta opis dopolnila, mogoče povezala s kakšno zgodbo in tako vse skupaj naredila bolj zanimivo. Do takrat naj rečem takole - lokacija ni sama po sebi (še) nič posebnega. Razen če seveda srečaš ovnača, kar pa sam nisem imel sreče. Škatlica je pa v redu in zgolj z njenega vidika je zadeva vredna obiska. Se pa seveda vedno odloči vsak sam ali bo nekam šel ali ne in tudi subjektivni okus je tisti, ki bo nekomu po obisku pustil dober vtis, drugemu pa slab občutek, mogoče celo negodovanje. Igor, za gurmana kot si ti, vprašanje če bo tole prebavljivo :lol:

Uporabniški avatar
icabrian
Doktor
Prispevkov: 1032
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 4:24 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a icabrian » To Maj 13, 2014 3:47 pm

Ne gre toliko za gurmanstvo (sem prebavil že kar nekaj slabših, če ni bilo boljšega) kot za vprašanje, ali je škatlica tukaj sama sebi namen. To se pač človek vpraša, ko vidi mikro velikost v nekem majhnem gozdiču sredi naselja, opis pa tudi pušča bolj malo izhodišč za domišljijo. Če prav razumem izkušnje prvih najditeljev, je glavna značilnost tega zaklada lepo skrit vsebnik? Bi se to dalo narediti tudi na kakem drugem kraju, kjer pogled na karto ne bi odvračal od obiska? Dvomim, da bom sicer rinil sem samo zaradi te škatlice. Morda se bomo na povratku s kakega geolovskega pohoda v te ali bližnje kraje dehidrirani ustavili v brunarici, pa bomo potem naredili še tistih nekaj korakov? Če prav vidim, je drugi zaklad skrit nekje ob/na ograji (delujoče?) vojašnice. Huh?

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a bubiji » To Maj 13, 2014 6:34 pm

Torej vojašnice nisem šel iskat in je tudi še ne nameravam. Me bolj zanima odziv tam zaposlenih nad povečanim številom osebkov, ki se bodo smukali okoli ograje. Če se pojavljajo problemi pri 1,2,3 Kok... jih tudi tu pričakujem. In ne bi bil rad tisti, ki je "zapisan" kot potencialni terorist.

Lastnika bi se tu morda morala malo bolj postaviti v kožo iskalcev in se vprašati tudi o občutkih, ki jih imajo iskalci, ko iščejo njun zaklad. Ni prijetno iskati z vedenjem, da si lahko opazovan, pa najsi bodi s strani lastnika zaklada, sosedov ali pa še celo uradne osebe. Če sem bil nad Mini Gozdičkom pozitivno presenečen (da, icabrian, res je vsebnik tisti, ki je v dosedanjih najditeljih pustil dober vtis), tu nisem več tako navdušen. Morda zaklad res ni Kr Neki, ampak Za Vraga KJE?
Slika

Uporabniški avatar
bojank
Geolovec
Prispevkov: 70
Pridružen: Sr Jan 25, 2012 1:12 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a bojank » To Maj 13, 2014 6:54 pm

Vojašnica je še kako delujoča. Izseka iz loga prvonajditelja povesta veliko: "pa sem se počutil zelo nelagodno" in "na srečo do tega ni prišlo, upam pa, da tudi nihče za mano ne bo imel težav". Klavern rezime sicer uspešne najdbe. Kakšna nova Danijelova zgodba lahko zna biti manj zabavna.
Se strinjam še z bubijem, da bo nadzor pokazal večji promet okoli žice in tudi jaz ne bi bil rad ambasador geocachinga pri tako resni zadevi kot je obramba.

Uporabniški avatar
krossnik
Moderator
Prispevkov: 638
Pridružen: Pe Maj 03, 2013 2:26 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a krossnik » Sr Maj 14, 2014 7:26 am

Addicted with Geocaching!

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Sr Maj 14, 2014 1:59 pm

No, zdaj pa že pretiravate, da ne rečem, da zganjate masovno hiterijo :lol: Če šteješ stebre okoli letališča je to tvoja stran in tistega varnostnika ali pa policista, ki te tam sprašuje, kaj počneš, lahko gladko pošlješ v tri krasne. Ravno tako tistega vojaka ali vojaškega policista, ki te to sprašuje z druge strani ograje pri vojašnici. Amen. Lastnik je lepo napisal, da je zadeva zunaj ograje, kaj ti tam na travniku počneš, je čisto tvoja stvar, pa zaradi mene lahko notri paradirajo vojaki ali pa generali. To je dejstvo. Seveda pa si lahko tudi prijazen in pojasniš kaj in kako. Če bi se pa stvari začele komplicirati, pa se vedno lahko sklicuješ na svobodo gibanja in zagroziš, da se boš gladko obrnil na varuhinjo človekovih pravic, če ne nehajo zoprati. Amen.

Uporabniški avatar
bubiji
Geolovec
Prispevkov: 149
Pridružen: Ne Apr 22, 2012 12:40 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a bubiji » Sr Maj 14, 2014 5:00 pm

Poglej, dr. gumpi, sam sem bil dolga leta lastnik temnih oblačil, dolgih las ter starega, zgonjenega kliota, ki smo ga ljubiteljsko klicali Metalobil. Zapoznela puberteta, kaj češ. In moje izkušnje so, da sem vsakič, ko je poletno sonce pričelo zahajati, na javnem, odprtem parkirišču rodnega mesta Kranja razlagal možem postave, da samo čakam kolege. In vedno sem bil deležen preiskave avtomobila, tako da sem na koncu že zanalašč nastavil kake kondome ali stare štumfe, da so vsaj kaj našli. In da je bilo smeha, vsaj na naši strani. Takrat nisem imel ustrezne izobrazbe in še sedaj sem bolj kot ne pravni analfabet, tako da nikoli ne vem, kako v takih primerih ravnati. Ampak ko sem bil enkrat skoraj aretiran, ker sopotnica ni imela s seboj osebnega dokumenta, sem pričel prijazno mahljati z repkom, ko se približa uniforma druge barve kot bele. In kot je prvonaditelj izrazil svoje občutke v logu, sem jih jaz pač na tem forumu. Če je to masovna histerija, prav. Če je zgolj osebno mnenje, prav. Če sem nergač, prav. Pač so moja znanja in izkušnje drugačne kot od drugih.
Slika

Uporabniški avatar
dr.gumpi
Moderator
Prispevkov: 962
Pridružen: Če Jan 19, 2012 7:18 pm

Re: Mini Gozdiček - GC54M89

Odgovor Napisal/-a dr.gumpi » Če Maj 15, 2014 10:27 am

Saj ravno zato sem pa tebi in drugim povedal, da te na tistem travniku ob vojašnici lahko tako ali drugače napade zgolj z vilami kmet, ker mu travo gaziš. Ti si out, oni so in. Ali obratno, odvisno od gledišča seveda ;) On which side of the wall you are ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost